Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος Erasmus+ “Food for thought”, την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές που συμμετέχουν σ’ αυτό επισκέφθηκαν την πρότυπη μονάδα παραγωγής μανιταριών “Μανιτάρια Βέροιας” του κυρίου Ατσάλου, στο Ταγαροχώρι Ημαθίας.
Ο παραγωγός ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους καλλιέργειας, παρουσιάζοντας ένα – ένα όλα τα στάδια παραγωγής, από την επεξεργασία του άχυρου, μέσα στο οποίο αναπτύσσονται τα μανιτάρια μέχρι την συγκομιδή. Μεγάλη ήταν η χαρά των παιδιών όταν τα κάλεσε να κόψουν μόνα τους τα μανιτάρια και να τα συσκευάσουν.
Παράλληλα, συζήτησαν για τη μεγάλη θρεπτική αξία των μανιταριών και για τις προοπτικές αυτής της εναλλακτικής καλλιέργειας. Έτσι οι μαθητές μας ήρθαν σε μια βιωματική επαφή με έναν – όχι και τόσο γνωστό – τομέα της τοπικής παραγωγής τροφίμων.