no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΜΟΥΣΩΝ

Συγγραφέας: | 29/10/2018
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΜΟΥΣΩΝ |

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη της Β΄ Γυμνασίου, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου – Λίμνη Μουσών.  Την συγκεκριμένη διδ. επίσκεψη εισηγήθηκαν οι καθηγήτριες κ. Ζιώγου Καλλιόπη, ΠΕ 01 – Μακροδήμου Ευθυμία, ΠΕ 04 στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών και με συγκεκριμένους παιδαγωγικούς στόχους, όπως:

  • Να ενημερωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες από τον Ηγούμενο της μονής για την ιστορία της Μονής και τη σχέση του με τον άγιο Γεώργιο ( ιστορικό πλαίσιο – λόγοι ανοικοδόμησής του – σύγχρονα θαύματα του Αγίου ).
  • Να ενισχυθούν οι ιστορικές γνώσεις των παιδιών για την περιοχή μας.
  • Να εκτιμήσουν τους θησαυρούς της Βοιωτίας, τόσο σε θρησκευτικό αλλά και σε ιστορικό επίπεδο.
  • Να ενημερωθούν για τη βιοποικιλότητα της περιοχής μας και τα αποτελέσματα της ανθρώπινης παρέμβασης.

Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν και οι εκπαιδευτικοί: κος Κουκουβής Γεώργιος ΠΕ 02 κα Λούκα Δήμητρα, ΠΕ 03, και Νίκας Δημήτριος ΠΕ 84.

Γίναμε δεκτοί από τον Ηγούμενο της Μονής π. Σιλουανό και τον πατέρα Μωυσή ένθερμα και νιώσαμε αμέσως τη ζεστασιά της φιλοξενίας τους. Προσφέρθηκε στα παιδιά πλούσιο πρωινό και αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση εκ βαθέων με τον π. Σιλουανό. Τα παιδιά εξέφρασαν απορίες και προβληματισμούς και συζητήθηκαν ευρέως θέματα, όπως η αξία της φιλίας στην εφηβεία, η σημασία της συμμετοχής στα Μυστήρια της Εκκλησίας, ειδικά σε ότι αφορά τους εφήβους, η σχέση τους, με ανθρώπους άλλων θρησκειών κτλ. Επίσης ξεναγηθήκαμε στο χώρο της Μονής και ενημερωθήκαμε για την συνεχή θαυματουργή παρουσία του Αγίου Γεωργίου έως τις μέρες μας.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στην Λίμνη Μουσών, ένα ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον, κοντά στην πόλη μας, όπου παρατηρήσαμε τα αποτελέσματα της ανθρώπινης παρέμβασης σε αυτό. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας φάνηκαν να τιμούν ιδιαιτέρως αυτήν την..παρέμβαση διότι δραστηριοποιήθηκαν διαφορετικά σε σχέση με την καθημερινότητά τους, όπως για παράδειγμα ασχολήθηκαν με το αγαπημένο τους σπορ, απόλαυσαν καθαρό αέρα κτλ.

Και εις άλλα με υγεία λοιπόν!

   

 

 

 

 

 

 

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες