header image

Το καλωσόρισμα της Άνοιξης στο σχολείο μας!

Συγγραφέας: | 08/03/2021
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το καλωσόρισμα της Άνοιξης στο σχολείο μας! |

Τη Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021 καλωσορίσαμε με τα παιδιά, τον ερχομό της Άνοιξης. Οι μαθητές/τριες μας υπό την καθοδήγηση της μουσικού κ. Χαιρικάκη Ευαγγελίας τραγούδησαν τα .. κάλαντα – χελιδονίσματα του Μάρτη!!

Και εις άλλα …με υγεία!!

κάτω από: Γενικά

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TIPPING POINT ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Συγγραφέας: | 01/03/2021
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TIPPING POINT ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ |

Κάθε χρόνο στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής (Γ’ Γυμνασίου), ύστερα από τη σχετική πρόταση της καθηγήτριας κας Αλμπάνη Μαρίας (ΠΕ80), οι μαθητές του σχολείου μας παρακολουθούν ένα Πρόγραμμα Σχολικού Επαγγελματικού προσανατολισμού, αφενός μεν για να ενημερωθούν για τα επαγγέλματα που υπάρχουν στην αγορά εργασίας, αφετέρου δε για να είναι πιο καλά προετοιμασμένοι, όταν θα ξεκινήσουν τη φοίτηση τους στο Λύκειο. Το πρόγραμμα αυτό γίνεται στο πλαίσιο της 3ης Ενότητας του σχολικού βιβλίου «Κοινωνική Οργάνωση και Κοινωνική Μεταβολή».

Μέχρι και την προηγούμενη σχολική χρονιά οι μαθητές μας παρακολούθησαν τους επαγγελματίες δια ζώσης στον χώρο του σχολείου, σε ειδική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί γι’ αυτό τον σκοπό. Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και της πανδημίας που όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και τηρουμένων όλων των μέτρων ασφάλειας για τους μαθητές μας και το εκπαιδευτικό προσωπικό, το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται διαδικτυακά με τη χρήση της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος συνεργαζόμαστε με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό The Tipping Point, ο οποίος στόχο έχει να ενημερώσει τους μαθητές για τα επαγγέλματα που υπάρχουν στην αγορά εργασίας και στην ουσία να φέρει πιο κοντά τα παιδιά με τον υπόλοιπο κόσμο, μέσα από το διαδίκτυο. Μέντορες από όλο τον κόσμο συνδέονται διαδικτυακά και ενημερώνουν τους μαθητές μας για την αγορά εργασίας, τους επαγγελματικούς κλάδους, τις ιδιαίτερες συνθήκες που απαιτούνται για κάθε επάγγελμα, τις σπουδές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που κάθε νέο παιδί θέλει να γνωρίζει, πριν κατασταλάξει ως προς το επάγγελμα που θα ακολουθήσει.

Έτσι λοιπόν, μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου 2021 για τα τρία τμήματα των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου του 4ου Γυμνασίου Θήβας, έχουν ολοκληρωθεί οι παρακάτω συναντήσεις με τους μέντορες:

  • 14 Δεκεμβρίου 2020, τμήμα Γ1, με την κυρία Σταυρούλα Σαμαρά, πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής, η οποία ενημέρωσε τους μαθητές για τη Γυμναστική Ακαδημία (ΤΕΦΑΑ).
  • 25 Ιανουαρίου 2021, τμήμα Γ1, με τον κύριο Στατήρη, δικηγόρο, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για τη Νομική και την Εγκληματολογία.
  • 25 Ιανουαρίου, τμήμα Γ3, με τον κύριο Ανδρέα Κωνσταντακόπουλο, απόστρατο Υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας και υπεύθυνο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για τη σχολή της Αστυνομίας.
  • 26 Ιανουαρίου, τμήμα Γ2, με τον κύριο Κώστα Κάκαρη, Marketing Manager, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για το Marketing.

Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με βάση το ενδιαφέρον και τις προτιμήσεις των μαθητών μας, για τα συγκεκριμένα επαγγέλματα και τηρουμένων όλων των πρωτοκόλλων ασφάλειας για την πανδημία. Οι ομιλητές έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες στα παιδιά για το κάθε επάγγελμα και ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικοί. Ευελπιστούμε στην οργάνωση και άλλων τέτοιων συναντήσεων, μέχρι να ολοκληρωθεί το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το Μάιο 2021. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους μαθητές μας και να τους βοηθήσουμε να κάνουν το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα στην επιλογή της μελλοντικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους.

Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του σχολείου μας, κα Γκιζίλη Σταυρούλα, η οποία στήριξε από την αρχή αυτή την προσπάθεια και συνεχίζει να μας στηρίζει και να μας δείχνει την αγάπη και το ενδιαφέρον της με κάθε τρόπο, καθώς και όλους τους μαθητές/τριές μας που συμμετέχουν σε αυτό το Πρόγραμμα.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους τους μέντορες που δέχτηκαν να μας ενημερώσουν και να αφιερώσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για εμάς, καθώς και την Υπεύθυνη του Προγράμματος κα Ηλιάνα Αγκόρα, η οποία από την αρχή της προσπάθειας υπήρξε ο δικός μας καθοδηγητής.

κάτω από: Γενικά

Ενημέρωση covid -19

Συγγραφέας: | 04/02/2021
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημέρωση covid -19 |

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, σας ενημερώνουμε ότι :

α) Ακολουθώντας πιστά όλα τα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα που προβλέπει το αρμόδιο Υπουργείο, μετά το κρούσμα covid 19 που εντοπίστηκε σε μαθήτρια του σχολείου μας, την Τετάρτη 03/02/21, οι μαθητές/τριες απομακρύνθηκαν ΑΜΕΣΑ και έγινε ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ σε όλους τους χώρους του σχολείου, σε μικρό χρονικό διάστημα από την επιβεβαίωση του κρούσματος.

β) το σχολείο παραμένει ανοιχτό και γίνονται τα μαθήματα κανονικά σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα ΕΚΤΟΣ από το επίμαχο τμήμα του κρούσματος. Τα παιδιά που ανήκουν σε αυτό το τμήμα παραμένουν σε καραντίνα και η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται γι’ αυτά μέσω της διαδικασίας, της τηλεκπαίδευσης.

γ) Μετά από μέριμνα της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκαν, την Πέμπτη 04/02/21 στο χώρο του σχολείου μας rapid tests στους εκπαιδευτικούς και στο βοηθητικό προσωπικό, τα αποτελέσματα των οποίων είναι ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

δ) Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας, την χωρική αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας για την άμεση ανταπόκριση και συμπαράσταση στην σχολική μας κοινότητα.

κάτω από: Γενικά

Επανέναρξη μαθημάτων

Συγγραφέας: | 29/01/2021
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επανέναρξη μαθημάτων |

Εκ μέρους της Διεύθυνσης του σχολείου μας, ανακοινώνεται ότι :

Από τη Δευτέρα 1/2/21 αρχίζουν και πάλι τα δια ζώσης μαθήματα, τηρώντας απαρέγκλιτα και καθολικά, όλα τα μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας.

Παρακαλούνται οι μαθητές/τριες που μετακινούνται από και προς το Τάχι να είναι στις στάσεις του Κ.Τ.Ε.Λ. την γνωστή ώρα.

Αγαπητά μας παιδιά, με αίσθηση ευθύνης, η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας καλεί να σταθούμε όλοι και όλες, στο ύψος των περιστάσεων , για να επανέλθουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα στην κανονικότητά μας, με ασφάλεια.

κάτω από: Γενικά

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Συγγραφέας: | 25/12/2020
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! |

Η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Γκιζίλη Σταυρούλα και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται στους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας και στους μαθητές και μαθήτριές μας :

 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΝΑ ΗΡΕΜΟ 2021 !

 

Μέσα στο ζοφερό κλίμα των ημερών μας , τα παιδιά μας δημιουργούν και αντιμετωπίζουν δυνατά και θαρραλέα τον εγκλεισμό. λόγω covid – 19. Οι ευχετήριες κάρτες που ακολουθούν είναι ζωγραφισμένες από τους μαθητές/τριές μας , στο πλαίσιο του μαθητικού Διαγωνισμού » Φτιάχνω την Χριστουγεννιάτικη Κάρτα του σχολείου μου! » που επιμελήθηκε ο κ. Αγγέλου Κων/νος  ( στο μάθημα των Εικαστικών ) αλλά και η κ. Παπαγεωργίου Σοφία ( στο μάθημα των Γερμανικών ).

    

 

  

 

κάτω από: Γενικά

Ο διαφορετικός εορτασμός της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ..

Συγγραφέας: | 28/10/2020
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο διαφορετικός εορτασμός της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου .. |

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ένας διαφορετικός εορτασμός της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, λόγω των πρωτόγνωρων για όλους μας μέτρων τήρησης, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα ( covid – 19 ).

Στον εσωτερικό προαύλιο χώρο ανακοινώθηκαν η σημαιοφόρος και οι παραστάτες του σχολείου μας, απονεμήθηκαν τα Αριστεία – Βραβεία με βάση τη επίδοση των μαθητών/τριων στα μαθήματά τους, καθώς επίσης και Έπαινοι προσωπικής βελτίωσης ( σε τέσσερις μαθητές ) , με βάση την βελτίωσή τους σε άλλους δείκτες σχολικής ζωής.

Στη συνέχεια όλα τα παιδιά, ανά τμήμα παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό, σχετικό με την ημέρα τιμής και μνήμης στο Έπος του 1940.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Γκιζίλη Σταυρούλα, ΠΕ 11 καθώς και όλος ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους να βελτιώνονται καθημερινά. Ευχόμαστε η θυσία των Ηρώων του 1940 να αποτελεί πάντα για όλους μας κίνητρο προόδου της κοινωνία μας.

  

 

κάτω από: Γενικά

Υλοποίηση διαδικτυακού σεμιναρίου

Συγγραφέας: | 20/10/2020
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υλοποίηση διαδικτυακού σεμιναρίου |

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 και κατά τη διάρκεια της τρίτης ώρας του Ωρολογίου Προγράμματός μας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο, με την καθολική συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας, με θέμα την ασφαλέστερη πλοήγηση και χρήση του Διαδικτύου από τους μαθητές/τριες. Το σεμινάριο έγινε με πρωτοβουλία του σχολείου μας, μετά από σχετική πρότασή μας στον αρμόδιο φορέα https://saferinternet4kids.gr/

Το σεμινάριο διήρκεσε μίαν ώρα, κράτησε το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο και στο τέλος διατυπώθηκαν διαδικτυακά, ερωτήσεις από πολλά παιδιά όλων των τμημάτων, στα οποία είχε τοποθετηθεί ο ανάλογος τεχνολογικός εξοπλισμός.

Ευχαριστούμε θερμά την Υπεύθυνη του Σεμιναρίου, κ. Μπουλνακάκη Αικατερίνη για την άψογη συνεργασία μας καθώς και τους/τις μαθητές/τριες για την συμμετοχή τους και τις εύστοχες ερωτήσεις τους.

Και εις άλλα, με υγεία!

 

κάτω από: Γενικά

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ…σε καιρό covid -19

Συγγραφέας: | 12/10/2020
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ…σε καιρό covid -19 |

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος περίπατος των μαθητών/τριών μας, υπό πρωτοφανείς συνθήκες, λόγω κορωνοϊού. Τα παιδιά μας εξέδραμαν σε διαφορετικούς προορισμούς, τηρώντας σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παρόλες τις δυσκολίες για όλους, καθηγητές και μαθητές, όλοι πέρασαν πολύ ωραία! Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, όπως στην περίπτωση μαθητών της Α΄ Γυμνασίου, στο Βιοκλιματικό Πάρκο της πόλης μας.

Και εις άλλα με υγεία και ασφάλεια λοιπόν!

 

κάτω από: Γενικά

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ( 18/09/20 )

Συγγραφέας: | 17/09/2020
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ( 18/09/20 ) |

Κοινοποιούμε την Απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Αναστασίου Γεωργίου, σχετικά με τη ΜΗ λειτουργία του σχολείου μας, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών.Λήψη αρχείου

κάτω από: Γενικά

ΚΑΛΗ ΣΧ. ΧΡΟΝΙΑ!

Συγγραφέας: | 16/09/2020
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΛΗ ΣΧ. ΧΡΟΝΙΑ! |

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2020 τελέστηκε ο Αγιασμός στο σχολείο μας. Φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, λόγω πανδημίας ήταν όλα διαφορετικά, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως προβλέπεται από την πρόσφατη σχετική Νομοθεσία από όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αλεξάνδρου Δημήτριο, πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Θηβαίων καθώς και τον κ. Καλαμιώτη Σταμάτη, πρόεδρο της ΔΟΘ Θήβας για την παρουσία τους.

κάτω από: Γενικά

Παλιότερα Άρθρα »

Κατηγορίες