no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Συγγραφέας: | 20/05/2024
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ |

Η Δευτέρα 13/5/2024, ήταν για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, μια ημέρα γεμάτη από δράσεις, συγκίνηση, ενθουσιασμό, χαρά και περηφάνια! Τα παιδιά μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό αφού αντάμωσαν μετά από τις πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώθηκαν στις αίθουσες όπου παρακολούθησαν μια παρουσίαση από την εκπαιδευτικό κα Αλμπάνη Μαρία για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και συγκεκριμένα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta . Στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή της ταινίας Reaction προτεινόμενη από το Υπουργείο Παιδείας, αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα και στον τρόπο σωστής αντιμετώπισής τους από τον άνθρωπο. Η ταινία αυτή πραγματικά ενθουσίασε και συγκίνησε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας!

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα. τη σκυτάλη πήρε η κτηνίατρος Κατιάννα Νέρη η οποία αναφέρθηκε εκτενέστερα τόσο στα αδέσποτα όσο και στα δεσποζόμενα ζώα. Ποιος ονομάζεται φιλόζωος; Τί μπορούμε να κάνουμε για να φροντίζουμε ένα αδέσποτο; Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των κατοικίδιων ζώων; Τί σημαίνει στην πράξη η φράση «Υπεύθυνος Ιδιοκτήτης Κατοικίδιου » ; Από ποιους κανόνες διασφαλίζεται η ευζωία των ζώων ; Τα παραπάνω ερωτήματα και άλλα πολλά που εξέφρασαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της συζήτησης, απαντήθηκαν από την κτηνίατρο, την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τις πολύτιμες συμβουλές της.

Η ημέρα τελείωσε πανηγυρικά με την καθιερωμένη πλέον, καθαριότητα των σχολικών αιθουσών από τα παιδιά μας! Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανασκουμπώθηκαν, πήραν τα « όπλα » τους, σκούπα και φαράσι και με περισσή ικανότητα έδειξαν σε όλους ότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά! Οι σχολικές αίθουσες έλαμψαν και μοσχοβόλησαν από μυρωδάτα λουλούδια που τοποθέτησαν στις έδρες κάθε αίθουσας. Στο τέλος της ημέρας μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν μια γλυκιά κούραση αλλά και αρκετή ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των δράσεων. Μπράβο σε όλα τα παιδιά για την συνεργασία και την άψογη συμπεριφορά τους!

trashed 1718196732 IMG 20240513 1355301

κάτω από: Γενικά

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Συγγραφέας: | 13/05/2024
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού |

Την Τετάρτη 10/04/2024 στις 13.00 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με ομιλήτρια την κ, Τσομπανέλη Λίλιαν, (Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, MSc και Μαθηματικός, BSc) υπεύθυνη κέντρου επαγγελματικού προσανατολισμού στη Θήβα.
Η Ημερίδα αφορούσε την ενημέρωση των μαθητών/τριών σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός και η Συμβουλευτική, την επιλογή ακαδημαϊκών σπουδών (τριτοβάθμια εκπαίδευση) καθώς και την καθοδήγηση σε θέματα Σταδιοδρομίας, βάση κλίσεων, ενδιαφερόντων και δεξιοτήτων.
Ευχαριστούμε πολύ την κ. Τσομπανέλη Λίλιαν και ευελπιστούμε να πραγματοποιήσουμε και άλλες παρόμοιες συναντήσεις μαζί της στο μέλλον!!!

κάτω από: Γενικά

Τα κάλαντα του Λαζάρου

Συγγραφέας: | 26/04/2024
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα κάλαντα του Λαζάρου |

Εν όψει των ημερών του Πάσχα πραγματοποιήθηκε μικρή εκδήλωση στον αύλειο χώρο του σχολείου, με κάλαντα του Λαζάρου από μαθητές της χορωδίας μας. Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα σε όλους!

unnamed

κάτω από: Γενικά

Εκπαιδευτική εκδρομή της Β’ Γυμνασίου στα Μετέωρα

Συγγραφέας: | 26/04/2024
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική εκδρομή της Β’ Γυμνασίου στα Μετέωρα |

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού και των περιβαλλοντικών προγραμμάτων της Β΄ Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή (από την Κυριακή 14 έως και την Τρίτη 16 Απριλίου 2024) στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα. Στις αποσκευές βάλαμε όλα όσα μάθαμε για τον μοναχισμό, την ιστορία και τη γεωγραφία – γεωλογία της περιοχής, τη γαστρονομική της ταυτότητα με βάση κυρίως το μανιτάρι, την καλή μας, βέβαια, διάθεση και ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί της Κυριακής.  Μετά από μια μικρή στάση στα ΣΕΑ Λαμίας, φτάσαμε στο Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα και με τους υπεύθυνους οδηγηθήκαμε σε ένα κοντινό δάσος όπου ένα τρουφόσκυλο αναζήτησε και βρήκε τρούφες ενώ στη συνέχεια απολαύσαμε μια υπέροχη μακαρονάδα με μανιτάρια που φτιάχτηκε επιτόπου για μας καθώς και γλυκό του κουταλιού μανιτάρι! Ακολούθως, μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το δείπνο στην πόλη των Τρικάλων, ήρθε η ώρα για ξεκούραση καθώς η επόμενη ημέρα είχε πολύ περπάτημα… Πράγματι, νωρίς το πρωί φύγαμε για τα Μετέωρα όπου αρχικά επισκεφτήκαμε την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  (Μεγάλο Μετέωρο). Μας εντυπωσίασαν η τοποθεσία του μοναστηριού, οι θησαυροί του αλλά και η θέα από εκεί ψηλά! Ακολούθως κατηφορίσαμε προς την Καλαμπάκα όπου επισκεφτήκαμε τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τον μοναδικό στην Ελλάδα μαρμάρινο άμβωνα να υψώνεται επιβλητικός στο κέντρο του μεσαίου κλίτους. Ο εφημέριος του ναού μας ξενάγησε στο χώρο, μας μίλησε για πολύ ενδιαφέροντα θεολογικά ζητήματα και μετά το κέρασμα που προσφέρθηκε σε όλους μας αναχωρήσαμε για φαγητό, ξεκούραση στο ξενοδοχείο και περιήγηση το βράδυ στην πόλη των Τρικάλων. Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα με επίσκεψη στην γυναικεία μονή του Αγ. Στεφάνου στα Μετέωρα –  όπου μια γλυκύτατη μοναχή μας ξενάγησε στο χώρο και μας μίλησε για τον Άγιο Χαράλαμπο και τον Άγιο Στέφανο -,  στο Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων (Καστράκι) και στη Θεόπετρα. Η επιστροφή στη Θήβα έγινε το βράδυ της Τρίτης έχοντας τώρα στις αποσκευές μας και αξέχαστες εμπειρίες από το ταξίδι μας αυτό. Και σε άλλα με υγεία!

8cf90ec2 3b4b 429e 929a 4b8d010c745d

d7696f6a 0671 4fbd a426 906c0ea9c7a459b83a02 e6e1 4e90 a6e3 053045051dda

κάτω από: Γενικά

Συμμετοχή του σχολείου μας στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024

Συγγραφέας: | 26/04/2024
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή του σχολείου μας στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024 |

Την Παρασκευή 12/04/24 οι μαθητές του τμήματος Α2 έλαβαν τις βεβαιώσεις συμμετοχής τους στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024, τον οποίο διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο. Οι μαθητές μας δημιούργησαν και παρουσίασαν τη δική τους μασκότ για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Παρίσι, το καλοκαίρι του 2024. Με φόντο τη μασκότ λοιπόν ( την οποία ονόμασαν « Le Coq Sportif» ), βιντεοσκοπήθηκαν από την εκπαιδευτικό γαλλικής γλώσσας κ. Γεωργίου Μαρία, καθώς παρουσιάστηκαν ως αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων του παρελθόντος, οι οποίοι μιλούσαν για το άθλημά τους. Τόσο οι γνώσεις που αποκόμισαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και η ομαδική δουλειά και συνεργασία των μαθητών, κατέστησαν την συμμετοχή στον διαγωνισμό μία μοναδική εμπειρία!

IMG20240126132231 IMG20240412111148

κάτω από: Γενικά

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ JUMICAR ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ (ΑΘΗΝΑ)

Συγγραφέας: | 09/04/2024
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ JUMICAR ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ (ΑΘΗΝΑ) |

Όπως κάθε χρόνο έτσι και τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Jumicar, στην Αθήνα (Νέα Μάκρη). Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, ύστερα από πρόταση της καθηγήτριας κ. Αλμπάνη Μαρίας ΠΕ80, στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας, καθώς σχετίζεται άμεσα με την ύλη του μαθήματος για την Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τη σημασία της έννοιας «κυκλοφορώ με ασφάλεια», να βελτιώσουν τις ικανότητες της ασφαλούς μετακίνησης στον δρόμο και κατά τη διαδρομή από το σπίτι στο σχολείο και να μάθουν να αναγνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η μετακίνηση.

Κατά την άφιξή στον χώρο του πάρκου μας υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι και χώρισαν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε ομάδες. Τα παιδιά παρακολούθησαν εναλλάξ δραστηριότητες που αφορούσαν α) την αναγνώριση και εκμάθηση των σημάτων οδικής κυκλοφορίας, β) την οδήγηση μικρών οχημάτων κατάλληλων για την ηλικία τους έχοντας την απαιτούμενη ασφάλεια και γ) ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα εκμάθησης τρόπων σωστής συμπεριφοράς απέναντι στα αδέσποτα ζώα. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των δραστηριοτήτων τα παιδιά έπαιξαν σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους διάφορες αθλοπαιδιές.

Η διδακτική επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής χαροποίησε ιδιαίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριeς, καθώς όλες οι δραστηριότητες του πάρκου αποτέλεσαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους εκπαιδευτές του πάρκου, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς καθώς και τα παιδιά μας για την άψογη συμπεριφορά τους!

IMG 20240408 102222IMG 20240408 104723 IMG 20240408 102235 1

κάτω από: Γενικά

Εκδήλωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Συμβουλευτικής

Συγγραφέας: | 26/03/2024
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδήλωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Συμβουλευτικής |

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ομιλία από την Εισαγγελέα Ανηλίκων Ν.  Βοιωτίας κ. Παπαδοπούλου, την οποία παρακολούθησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος συμβουλευτικής που υλοποιείται στο σχολείο μας και  τη φετινή σχολική χρονιά. Η ομιλία είχε ως τίτλο “Βία και παραβατικότητα των ανηλίκων: από το δικαίωμα στην κατάχρηση”.

Η κ. Εισαγγελέας  εστίασε σε θέματα συμπεριφοράς των ανηλίκων  στο χώρο του σχολείου, στο οικογενειακό καθώς και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας της τόνισε ιδιαίτερα τον βαθύτατα παιδαγωγικό ρόλο της οικογένειας και την ουσιαστική συμβολή της στην αγωγή ενός παιδιού. Αναφέρθηκε επίσης και στις ουσιώδεις και σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν στα παιδιά όχι μόνο  γνώσεις , αλλά να μεταλαμπαδεύσουν σε αυτά  αξίες και  αρχές, απαραίτητες για την ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη και ένταξη στην κοινωνία. Επίσης απάντησε σε απορίες γονέων σχετικά με θέματα διαχείρισης των παιδιών τους και πρότεινε τρόπους αντιμετώπισης.

Την ευχαριστούμε θερμά και ευελπιστούμε στο μέλλον και για άλλες δημιουργικές συναντήσεις και  συζητήσεις μαζί της.

compressed 17114345585561711447601436

κάτω από: Γενικά

Εκδήλωση για τη Βιώσιμη Γαστρονομία

Συγγραφέας: | 21/03/2024
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδήλωση για τη Βιώσιμη Γαστρονομία |

Στις 8 Μαρτίου 2024, το σχολείο μας συμμετείχε σε εκδήλωση από το ΚΕΠΕΑ Θήβας -στα πλαίσια του προγράμματός του ‘’Βιώσιμη γαστρονομία… Από τη θεωρία στο πιάτο’’- με τίτλο  ‘’Sustainable Street Food’’  στην κεντρική πλατεία της Θήβας. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία  του ΚΕΠΕΑ με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήβας, τον σεφ της εταιρείας Neilson, Κωστόπουλο Πάρη, το Δήμο Θηβαίων και με συμμετοχή του 3ου, 4ου και 5ου Γυμνασίου Θήβας.

Με την καθοδήγηση του σεφ που είχε την εποπτεία για την προετοιμασία και την παρασκευή των γευμάτων, οι μαθητές του σχολείου μας όπως και των υπόλοιπων σχολείων πειραματίστηκαν και έμαθαν να φτιάχνουν τορτίγιες με σιτηρά και λαχανικά τα οποία γεύτηκαν αργότερα. Έμαθαν επομένως να αναγνωρίζουν και να μαγειρεύουν τα υγιεινά υλικά που μπορούν να επιλέγουν για τα γρήγορα και όχι μόνο γεύματά τους, κάτι που σίγουρα θα τους ωφελήσει στο μέλλον. Η συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με τον σεφ και όλο το βοηθητικό προσωπικό ήταν επίσης άψογη.

Ευχαριστούμε για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και τη συμμετοχή μας σε αυτήν! Ευχόμαστε να συνεχιστούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

20240308 101425 resized   20240308 101458 resized   20240308 102237 resized 20240308 102440 resized   20240308 103257 resized   20240308 104023 resized

20240308 101444 resized        20240308 105010 resized

κάτω από: Γενικά

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο

Συγγραφέας: | 21/03/2024
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τσικνοπέμπτη στο σχολείο |

Στις 7 Μαρτίου 2024, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας.

Μέσα σε κλίμα κεφιού και ευθυμίας, οι μαθητές κι οι καθηγητές του σχολείου διασκέδασαν με χορούς και τραγούδια, τρώγοντας σουβλάκια που χορηγήθηκαν με τη φροντίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων από τον κ. Μανόπουλο και το κατάστημα Grill House.

Το μόνο που μένει να ευχηθούμε είναι ”Και του χρόνου όλοι στο μέτρο!” αναμένοντας όπως κάθε χρόνο την ολοκλήρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων με το έθιμο του Βλάχικου Γάμου!

 

received 819475610195829                received 920832946369207                   received 314589318305240

soyblaki anoigma

 

 

 

κάτω από: Γενικά

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Συγγραφέας: | 07/03/2024
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ |

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 μετά τη λήξη των μαθημάτων στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, οι εκπαιδευτικοί μαζί με γονείς μαθητών του σχολείου μας παρακολούθησαν σεμινάριο πρώτων βοηθειών από εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Αργυρίου Σοφία, την κ. Οικονόμου Έφη και τον κ. Παντσή Στυλιανό για το εξαιρετικό πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών που μας προσέφεραν. Ήταν τέλεια σχεδιασμένο ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις ελάχιστες απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να είναι σε θέση να υποστηρίξουν τη ζωή ενός ανθρώπου.

428656149 122135738240046970 6359653799198928990 n 428656768 122135738000046970 5625917741742930783 n 429817866 122135738180046970 8845107686791268919 n 429853796 122135738324046970 7276366819852046406 n 429823062 122135738228046970 5574213129764106053 n 429885604 122135738270046970 7771418206334282109 n 1429825463 122135738300046970 1888971143026744167 n429854103 122135738360046970 8784853799713636043 n

κάτω από: Γενικά

Παλιότερα Άρθρα »

Κατηγορίες