header image

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

Συγγραφέας: | 21/04/2019
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ! |

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας εύχονται στους γονείς & κηδεμόνες των μαθητών/τριών αλλά και στους μαθητές/τριές μας

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ! ΜΕ ΥΓΕΙΑ  ΚΙ  ΑΓΑΠΗ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ !!

κάτω από: Γενικά

Το σχολείο μας πάει..Θεσσαλονίκη!

Συγγραφέας: | 20/04/2019
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το σχολείο μας πάει..Θεσσαλονίκη! |

Στο σχολείο μας, εκτός των λοιπών δράσεων υλοποιούνται και δύο ( 2 ) Πολιτιστικά Προγράμματα: « Υπάρχουν στ’ αλήθεια μαύρες γάτες; » & « Η Θεσσαλονίκη θυμάται: Ταξιδεύοντας με μία πένα κι ένα ποντίκι! ». Τα Προγράμματα αυτά εκπονούνται από τους εκπαιδευτικούς κ. Γκιζίλη Σταυρούλα, κ. Πελώνης Γεώργιος και κ. Βάλλιου Δήμητρα για το πρώτο και κ. Γκιζίλη Σταυρούλα, κ. Τούτουζα Βασιλική και κ. Ζιώγου Καλλιόπη για το δεύτερο και συμμετέχουν μαθητές/τριες που φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου.

Στο πλαίσιο των εργασιών αυτών των Προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο τέλος του σχολικού ωραρίου, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή έγινε και η τριήμερη εκδρομή μας, στη Θεσσαλονίκη ( 4/4/19 – 6/4/19 ). Επισκεφτήκαμε την Ανώτερη δραματική σχολή « Ανδρέας Βουτσινάς », όπου συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή Σπουδών κ. Δανελάτο και παρακολουθήσαμε μαθήματα υποκριτικής, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Α.Π.Θ., όπου μιλήσαμε με την καθηγήτρια κ. Κατσαρίδου και τα παιδιά μας συμμετείχαν ενεργά σε πρόβες αυτοσχέδιας θεατρικής παράστασης.

Επίσης επισκεφτήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα ( Αίθουσες – Συλλογή – Έκθεση ), όπου ενημερωθήκαμε αναλυτικά για τους αγώνες των Μακεδονομάχων να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια της Ελλάδας, της Ιστορίας μας, γνωρίσαμε βιωματικά τον τρόπο ζωής τους είτε σε καιρό ειρήνης, είτε εν καιρώ πολέμου και φυσικά παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον και συγκίνηση ,την εξιστόρηση της ζωής του  Μακεδονομάχου Ήρωα Παύλου Μελά, μέσω φωτογραφιών κτλ. Τέλος εντυπωσιαστήκαμε από τις επισκέψεις μας στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου ( Ροτόντα ) και στην Ιστορική Μονή Βλατάδων.

Τόσο οι συνοδοί καθηγητές ( κ. Γκιζίλη Σταυρούλα, κ. Τούτουζα Βασιλική, κ. Πελώνης Γεώργιος και κ. Ζιώγου Καλλιόπη ), όσο και οι μαθητές/τριές μας επέστρεψαν με τις καλύτερες αναμνήσεις από την εκδρομή και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη σχ. χρονιά! Ευχαριστούμε τα παιδιά μας για την ευπρεπή παρουσία τους και συνεργασία μας, μαζί μας! Και εις άλλα με υγεία, λοιπόν!

 

 

 

 

κάτω από: Γενικά

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ( ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ )

Συγγραφέας: | 19/04/2019
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ( ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ) |

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας, με μεγάλη επιτυχία, Ημερίδα με θέμα: με θέμα: «Το Δικαίωμα στην Εργασία – Παραδοσιακά και Σύγχρονα Επαγγέλματα», στο πλαίσιο των Δράσεων για την Θεματική Εβδομάδα ( Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατική Συνύπαρξη ).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της δερματολόγου κας Σακελλάρη Βασιλικής, συνεχίστηκε με την κα Μελετίου Μάρω, Νομικό Σύμβουλο και διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τον κο Δεληδημητρίου Κωνσταντίνο, Αρχιφύλακα που υπηρετεί στο Α.Τ. Θηβών, τον κο Κωνσταντίνου Κωνσταντίνο, πυρονόμο στην Π.Υ. Θηβών και έκλεισε με την κα Τριπερίνα Ιωάννα, ψυχολόγο. Όλοι οι ομιλητές μίλησαν σχετικά με το αντικείμενο της εργασίας τους, σε σχέση με το θέμα της Εκδήλωσης και απάντησαν σε πολλά ερωτήματα των μαθητών/τριών μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους προσκεκλημένους μας για το χρόνο που διέθεσαν για τα παιδιά μας και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο λειτούργημά τους. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, όσοι βοήθησαν στην οργάνωση αυτής της Ημερίδας και ιδιαιτέρως την κα Αλμπάνη Μαρία, ΠΕ 80 για την καθοριστική συμβολή της σε αυτήν. Άξια συγχαρητηρίων φυσικά είναι και τα παιδιά μας, για την άψογη συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της Ημερίδας.

κάτω από: Γενικά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΗΜΕΡΙΔΑ

Συγγραφέας: | 17/04/2019
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΗΜΕΡΙΔΑ |

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην ΗΜΕΡΙΔΑ που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο των Δράσεων για την Θεματική Εβδομάδα ( Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατική Συνύπαρξη ), με θέμα: «Το Δικαίωμα στην Εργασία – Παραδοσιακά και Σύγχρονα Επαγγέλματα».

Η Ημερίδα υλοποιείται με τη συνεργασία Επιστημονικών Φορέων και Επαγγελματιών της Θήβας, καθώς και με την υποστήριξη του Ενδοσχολικού Ομίλου «Παραδοσιακά Επαγγέλματα» και κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (8:30 π.μ.-13:30 μ.μ. ).

κάτω από: Γενικά

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας..στο σχολείο μας!

Συγγραφέας: | 13/04/2019
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας..στο σχολείο μας! |

Το σχολείο μας πρωτοπορεί και πάλι..όλοι μας σκεφτόμαστε και ενεργούμε οικολογικά. Μετά από τις απαιτούμενες ενέργειές μας, ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας εξόπλισε το σχολείο μας με κάδους ανακύκλωσης χαρτιού και πλαστικού, οι οποίοι λειτουργούν με την ηλιακή ενέργεια. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ρόκα Ιωάννη για λογαριασμό του Φο.Σ.Δ.Α Στερεάς Ελλάδας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας.

 

 

κάτω από: Γενικά

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2019

Συγγραφέας: | 30/03/2019
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2019 |

Και σε αυτήν την παρέλαση οι μαθητές/τριες μας τίμησαν του Ήρωες της ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά τους μαθητές/τριές τους για την άψογη εμφάνισή τους!

κάτω από: Γενικά

Ο Εορτασμός της διπλής εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 στο σχολείο μας

Συγγραφέας: | 22/03/2019
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Εορτασμός της διπλής εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 στο σχολείο μας |

Τιμήσαμε στο σχολείο μας και φέτος, όπως αρμόζει στους εθνικούς μας Ήρωες, την επέτειο της Επανάστασης του 1821 καθώς και την μεγάλη θρησκευτική εορτή της πίστης μας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, σε μια κατάμεστη σχολική Αίθουσα Εκδηλώσεων.

Η αντίστοιχη σχολική εορτή προετοιμάστηκε από τους εκπαιδευτικούς κ. Κουκουβή Γεώργιο, ΠΕ02, κ. Χατζηκυριάκου Μαρία, ΠΕ 02, Μελά Άγγελο ΠΕ 79.01, υπό την γενική εποπτεία και φροντίδα της κ. Ντίνου Άρτεμης, ΠΕ 02. Οι μαθητές/ τριές μας, μας παρουσίασαν ένα οπτικοακουστικό υλικό – χρονικό των ιστορικών γεγονότων, με τη συνοδεία της  σχολικής μας Χορωδίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους για τον κόπο τους, μα κυρίως τα παιδιά μας, για την συμμετοχή τους και τον έμπρακτο σεβασμό που επέδειξαν, καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

κάτω από: Γενικά

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Συγγραφέας: | 18/03/2019
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ |

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 οι μαθητές/τριες της Γ’ Γυμνασίου παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, με θέμα: « Ιστορική αναβίωση της πολεμικής τέχνης και τεχνικής στην Αρχαιότητα, μέσα από ακριβή αντίγραφα και μέσω εκθεμάτων του Μουσείου Θηβών ».

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια κ. Γκιζίλη Ρούλα, ΠΕ 11 και οι εκπαιδευτικοί κ. Ζιώγου Καλλιόπη ΠΕ 01,  Λούκα Δήμητρα ΠΕ 03, Πελώνης Γεώργιος ΠΕ 02 και Χατζηκυριάκου Μαρία ΠΕ 02. Ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, με τη βοήθεια των επιστημών της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας, διότι παρουσιάστηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες κι ερευνητές, μέσω της αναβίωσης, διεξοδικά ο τρόπος με τον οποίο ανέπτυξαν οι αρχαίοι Έλληνες την άμυνά τους, σε επίπεδο στρατιωτικού εξοπλισμού και μεθόδων επίθεσης.

Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά μας για την ευπρεπή και υπομονετική παρουσία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

κάτω από: Γενικά

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ

Συγγραφέας: | 18/03/2019
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ |

Την Πέμπτη 14/3/2019 οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου, ύστερα από την σχετική πρόταση της καθηγήτριας Αλμπάνη Μαρίας για το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας (Ενότητα 3η Διατροφή), επισκέφθηκαν το Μουσείο Άρτου, στην Αμφίκλεια. Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τη σημασία των θρεπτικών συστατικών, έχοντας διδαχθεί την ενότητα του βιβλίου για τη διατροφή του ανθρώπου και να γνωρίσουν από κοντά τη λαογραφική ιστορία της Αμφίκλειας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ψωμί.

Το Μουσείο Άρτου χωρίζεται σε τρία επίπεδα. Το κεντρικό μέρος του μουσείου είναι αφιερωμένο στο ψωμί και στη σημασία του για τη ζωή των κατοίκων. Οι κάτοικοι στην Αμφίκλεια συνήθιζαν να χρησιμοποιούν τον άρτο στις καθημερινές στιγμές τους. Έτσι, μέσα στο μουσείο υπάρχουν διάφορα είδη ψωμιού διακοσμημένα με περίτεχνο τρόπο για τον γάμο, τη βάπτιση, τη γέννα, τα Χριστούγεννα (χριστόψωμα), το Πάσχα, κτλ. Εκτός από την αίθουσα για το ψωμί, το μουσείο έχει και δεύτερη αίθουσα αφιερωμένη στα όπλα που χρησιμοποιούσαν την εποχή εκείνη και το τελευταίο κομμάτι της λαογραφικής ιστορίας της Αμφίκλειας, αλλά και της χώρας μας γενικότερα, είναι αφιερωμένο στα παλιά επαγγέλματα που χάνονται ή που έχουν χαθεί.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε και μια ολιγόλεπτη στάση στην Ιερά Μονή Δαδίου προκειμένου οι μαθητές μας να μάθουν για την ιστορία του μοναστηριού. Τέλος, οι συνοδοί καθηγητές μαζί με τους μαθητές έκαναν μια περιήγηση στο χωριό της Αμφίκλειας για να θαυμάσουν τα πλούσια λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία της περιοχής.

Αρχηγός της επίσκεψης ορίστηκε ο κ. Μπεθάνης Γιώργος και συνοδοί καθηγητές οι κυρίες Αλμπάνη Μαρία, Μακροδήμου Ευθυμία και Βαρσαμή Ελένη. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Φραντσέσκα, υπεύθυνη του Μουσείου Άρτου και την κ. Μακροδήμου Ευθυμία για τις πληροφορίες που συγκέντρωσε σχετικά με το Λιοντάρι της Χαιρώνειας, καθώς και τα παιδιά μας, για την άψογη στάση τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διδακτικής επίσκεψης.

κάτω από: Γενικά

Ο αποκριάτικος χορός του σχολείου μας

Συγγραφέας: | 21/02/2019
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο αποκριάτικος χορός του σχολείου μας |

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου και ώρα 19:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον χώρο  «Μπαρμπαγιάννης » Μοσχοποδίου ο καθιερωμένος αποκριάτικος χορός του σχολείου μας που διοργανώνεται από τους μαθητές/τριες της Γ΄Γυμνασίου που συμμετέχουν στα Πολιτιστικά Προγράμματά μας.

Φορέστε την καλύτερή σας διάθεση κι ελάτε!

Διαγωνισμός καλύτερης αποκριάτικης αμφίεσης, πλούσια δώρα, χορός, τραγούδι, κέφι!

ΣΑΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

 

κάτω από: Γενικά

Παλιότερα Άρθρα »

Κατηγορίες