no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Συνέδρια

Πριν από λίγες μήνες το σχολείο μας συμμετείχε στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στην Βενετία. Το θέμα του συνεδρίου ήταν: « Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο – 28 Νοεμβρίου 2019 – 2 Δεκεμβρίου 2019 ».

Είκοσι ένας μαθητές και μαθήτριες, αποκλειστικά της τρίτης γυμνασίου ( όπως είχε αυστηρά ορίσει η οργανωτική επιτροπή για την συμμετοχή γυμνασίων ) και τρεις καθηγητές (η διευθύντρια του σχολείου μας, κ. Γκιζίλη, η κ. Χατζηκυριάκου και ο κ. Πελώνης ) βρεθήκαμε στην όμορφη χώρα της Ιταλίας για τέσσερις ημέρες. Οι μαθητές μας συμμετείχαν στο συνέδριο παρουσιάζοντας μια εκτυπωτική μηχανή που κατασκεύασαν με την βοήθεια της ρομποτικής ( η πρώτη μηχανή εκτύπωσης εμφανίζεται στα χρόνια της Αναγέννησης ), με τέσσερις πίνακες ζωγραφικής εμπνευσμένους από έργο του Leonardo Da Vinci και με τετράφωνη χορωδία η οποία ερμήνευσε έργα σύγχρονων συνθετών.

Συγχαίρουμε θερμά όλα τα παιδιά για την συμμετοχή και την παρουσία τους στις εργασίες του συνεδρίου. Η εμφάνιση τους απέσπασε όχι μόνο το δικό μας θερμό χειροκρότημα αλλά κυρίως των παιδιών των άλλων σχολείων και των συνοδών καθηγητών τους! Κι εμείς βέβαια θαυμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε με τις συμμετοχές άλλων σχολείων, οι οποίες ήταν πρωτότυπες και άριστα οργανωμένες…

Στο πλαίσιο του συνεδρίου αυτού, οι μαθητές μας είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τέσσερις πανέμορφες ιταλικές πόλεις.. Βενετία, Πάδοβα, Βερόνα, Μιλάνο ,με τα εντυπωσιακά Palazzo ,τα Castelli , τις piazze, τις εκκλησίες (San Marco στην Βενετία, Duomo στο Μιλάνο) και να γνωρίσουν όσο αυτό είναι εφικτό, την κουλτούρα της γειτονικής χώρας. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε συναδέλφους από άλλες περιοχές της Ελλάδας και να ανταλλάξουμε ιδέες για μελλοντική συνεργασία μαζί τους.

Θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε τον κ. Κούκη , πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου , για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε, την κ. Κεφαλογιάννη και την κ . Αντωνίου, μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την βοήθεια τους την ημέρα της παρουσίασης μας, τον κ. Πάντα, μαέστρο της UNESCO για την Ελλάδα και χορωδιών του δήμου Αθηναίων, που ανέλαβε αφιλοκερδώς την προετοιμασία της χορωδίας μας και την διευθύντρια του σχολείου μας.

Πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν κυρίως στα παιδιά μας που σε σύντομο χρονικό διάστημα απέδειξαν ότι είναι ικανά να καταφέρουν πάρα πολύ σπουδαία πράγματα και να ανακαλύψουν και άλλες πτυχές του εαυτού τους ! Ευχόμαστε να ζήσουν πολλές τέτοιες εμπειρίες που σίγουρα θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη τους!