no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Ημερίδες

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, διοργανώθηκε στο σχολείο μας ημερίδα με ομιλία από πανεπιστημιακούς καθηγητές και διδάσκοντες σχετικά με προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση στις μέρες μας. Το κοινό αποτελούσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και άλλων σχολείων που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και παραβρέθηκαν, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κα Τσοκανή Χ., καθηγήτρια στο Πάντειο, ο κος Καραποστόλης Β., καθηγητής στο Καποδιστριακό και οι κύριοι Αρχόντας Γ. και Παπούλης Α. διδάσκοντες στα πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Καποδιστριακό, ανέπτυξαν τις ιδέες και θεωρίες τους στα θέματα της:

-Κριτικής σκέψης,  -της προσοχής και του ενδιαφέροντος,  -της δημιουργικότητας.

Στη συνέχεια, ζήτησαν τις γνώμες και το σχολιασμό του κοινού. Έτσι εξελίχθηκε η εκδήλωση μέσα σε κλίμα αλληλεπίδρασης, κοινού προβληματισμού και αναζήτησης λύσεων. Η εκδήλωση τελείωσε με την υπόσχεση ότι θα διοργανωθεί και επόμενη συνάντηση στο σχολείο ώστε να δοθεί συνέχεια στην ενδιαφέρουσα ομιλία και συζήτηση. Ευελπιστούμε ότι πάντα θα καταφέρνουμε να διοργανώνουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες θα αντλούμε δύναμη για το έργο μας ως εκπαιδευτικοί!