no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Σχετικά

Το Σχολείο μας…
Το σχολείο μας, το 4ο “Ηράκλειο” Γυμνάσιο Θήβας, ιδρύθηκε το 1987. Βρίσκεται στα νότια προάστια της πόλης, κοντά στο Δημοτικό Στάδιο. Διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων, εργαστήριο φυσικής-χημείας, εργαστήριο υπολογιστών, βιβλιοθήκη και τρεις αίθουσες με διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας. Στόχος μας είναι, πέρα από τα διδακτικά καθήκοντα, να προσφέρουμε στους μαθητές μας ευκαιρίες συνεργασίας, δημιουργικότητας και επικοινωνίας.
Το σχολείο κάθε χρόνο υλοποιεί καινοτόμες δράσεις και προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων (όπως Πολιτιστικά Προγράμματα, Περιβαλλοντική Αγωγή, Αγωγή Υγείας κτλ.) και υποστηρίζει την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στο σχολείο έχει υλοποιηθεί στο παρελθόν πρόγραμμα Comenius με θέμα την ενέργεια στον κόσμο (Comenius project “My energy”). Πιο πρόσφατα έχουν υλοποιηθεί προγράμματα eΤwinning από τα οποία ένα βραβεύθηκε με εθνική και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας (european eTwinning project “Language and Art Galery”, Κυλάφη Αθανασία) και ένα με εθνική ετικέτα ποιότητας (εθνικό πρόγραμμα eTwinning “Στη σοφίτα της γιαγιάς”, Μπενάκη Σωτηρία).
Το σχολείο λειτούργησε ως Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης (ΚΣΕ) για την επιμόρφωση β επιπέδου εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ02. Το σχολικό έτος 2015-2016 το σχολείο πρωτοστάτησε με τη δημιουργία δεκαπέντε ενδοσχολικών ομίλων εθελοντικά από τους καθηγητές, με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών εκτός σχολικής τάξης σε διάφορα αντικείμενα του ενδιαφέροντός τους, όπως ο αθλητισμός, η κηπουρική, τα σταυρόλεξα, το σκάκι, η δημοσιογραφία, η φωτογραφία, η ζωγραφική, η φιλαναγνωσία, η χειροτεχνία, το περιβάλλον, ο χορός,  η ιταλική κουλτούρα και ο τοπικός πολιτισμός.
Η Πόλη μας…
Η πόλη μας, η Θήβα, είναι μια από τις πιο γνωστές και αρχαίες πόλεις όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του κόσμου. Μερικοί από τους αρχαιότερους θρύλους της ιστορίας έχουν συσχετιστεί με τον τόπο αυτόν. Ο ήρωας Ηρακλής, ο ποιητής Πίνδαρος, ο στρατηγός Επαμεινώνδας, ο βασιλιάς Κάδμος, ο βασιλιάς Οιδίποδας και οι κόρες του Αντιγόνη και Ισμήνη και πολλά άλλα ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα από ακόμα πιο σύγχρονες περιόδους όπως η Βυζαντινή περίοδος κι έπειτα, είναι στενά συνδεδεμένα με τη Θήβα. Η πόλη, πόλη-ηγεμονίδα της αρχαίας Ελλάδας, διαθέτει Μουσείο που ιδρύθηκε το 1905 σε φυσικό ύψωμα της ιστορικής ακρόπολης Καδμείας, εκεί όπου υψώνεται ο μεσαιωνικός πύργος του N. de Saint-Omer και τοποθετούνται από την παράδοση οι Βορραίες Πύλες. Η Θήβα βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Αθήνας σε απόσταση 85 χλμ. Η ζωή στην πόλη μας είναι ήρεμη, πλούσια από φυσική ομορφιά και αρχαία ιστορία που μας γεμίζει περηφάνια, χωρίς περιβαλλοντική μόλυνση και κυκλοφοριακό πρόβλημα (είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φανάρια) και έτσι θέλουμε να είναι πάντα…