no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Εκπαιδευτική Περιβαλλοντική Εκδρομή στην Καλαμάτα

Συγγραφέας: | 06/04/2017
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική Περιβαλλοντική Εκδρομή στην Καλαμάτα |

Στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγρ/τος με θέμα “Περιβάλλον κ  Μνημεία” για το έτος 2016-17, διοργανώθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Καλαμάτα από 19 ως 21 Μαρτίου 2017. Το πρόγραμμα εκπονείται από μέρος μαθητών της Γ’ γυμνασίου του σχολείου με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Βάλλιου Δήμητρα (καθηγ. Αγγλικών) και την κα Τούτουζα Βάσω (καθηγ. Μαθηματικών).

Αφορμή ήταν η παρακολούθηση ανάλογου προγρ/τος στο ΚΠΕ Καλαμάτας. Σημεία επίσκεψης  ήταν η αρχαία Μεσσήνη, το Κάστρο της Καλαμάτας, ναοί ιστορικής σημασίας όπως της Υπαπαντής (μητροπολιτικός) και των Αγ. Αποστόλων, το σπουδαίο ΚΠΕ της πόλης με την εκπόνηση προγράμματος και εργασιών των μαθητών μαζί με περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, η δημοτική βιβλιοθήκη, η πινακοθήκη σύγχρονης ελλην. τέχνης, το πάρκο σιδηροδρόμων, το αρχαιολογικό μουσείο με παρακολούθηση εκπαιδ. προγρ/τος, το Στρατιωτικό μουσείο και το νέο, καταπληκτικό μουσείο ελλην. παραδοσιακής φορεσιάς Λυκείου Ελληνίδων – Καρέλια. Ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα με τη φιλότιμη προσπάθεια των μαθητών να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες ώστε να συμπληρώσουν  με τις νέες πληροφορίες τις εργασίες τους που θα ολοκληρωθούν στο τέλος του διδακτικού έτους. Το πρόγραμμα ακολουθούσε πάντα και ψυχαγωγία με περιηγήσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Πολύ καλή εντύπωση μας έκανε επίσης το ξενοδοχείο όπου διαμείναμε (Elite City resort) καθώς κι οι υπηρεσίες του ταξιδιωτικού γραφείου Τσότρας Travel.

Οι μαθητές μας είναι ενθουσιασμένοι με την εμπειρία και μας ενισχύουν στην προσπάθεια να μεταδίδουμε γνώσεις κι εμπειρίες μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνεργασία και την συμμετοχή όλων των μαθητών μας!

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Βάλλιου Δήμητρα – Τούτουζα Βάσω

20170319_125430

20170319_133757

20170320_122350

 

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες