Βιωματική Εκπαίδευση και Κοινωνική Προσφορά από τους μαθητές της Α’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καστοριάς
Στο πλαίσιο των Δράσεων Ενεργού Πολίτη και με αφορμή τη θεματική της καταπολέμησης της φτώχειας, οι μαθητές της Α’ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς συμμετείχαν σε μια σειρά βιωματικών δράσεων ευαισθητοποίησης και κοινωνικής προσφοράς.
Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, οι μαθητές κινητοποίησαν την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου για τη συγκέντρωση ειδών ένδυσης. Ρούχα σε καλή κατάσταση, συγκεντρώθηκαν με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων και παραδόθηκαν στη Κοινωνική Ιματιοθήκη του Δήμου Καστοριάς, όπου και θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
Μέσα από τη δράση αυτή, οι μαθητές δεν περιορίστηκαν στη θεωρητική κατανόηση του προβλήματος της φτώχειας, αλλά βίωσαν στην πράξη την έννοια της κοινωνικής ευθύνης και της προσφοράς, καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση και την ενεργή συμμετοχή στα κοινά.
Η εκπαιδευτική αυτή εμπειρία αποτέλεσε έναν ουσιαστικό σταθμό στην πορεία τους ως ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες του αύριο.






