Κάν’ το όπως οι μαθητές της Α’ λυκείου
Το βλέπεις, άρα υπάρχει. Ωστόσο αν προσπαθήσεις να το αγγίξεις, το χέρι σου θα το διαπεράσει. Τι είναι;
Ένα ολόγραμμα, δηλαδή μία τρισδιάστατη απεικόνιση ενός αντικειμένου, η οποία διατηρεί το βάθος, την παράλλαξη και τις ιδιότητές του, αλλά είναι εντελώς εικονικό, δεν έχει καθόλου υπόσταση.
Μπορεί να ακούγεται σύνθετο ως έννοια, και κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με εργαλεία υψηλής τεχνολογίας, ωστόσο στην πραγματικότητα είναι δυνατό να φτιάξεις το δικό σου ολόγραμμα με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι σου!
Οι μαθητές της Α’ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος Πληροφορικής έφτιαξαν τα δικά τους ολογράμματα με μερικά κομμάτια ζελατίνας, ψαλίδι και ένα tablet. Ουσιαστικά χρησιμοποίησαν την ζελατίνα προκειμένου να σχεδιάσουν τέσσερα τραπέζια και να δημιουργήσουν μία «πυραμίδα» χωρίς κορυφή. Εφάρμοσαν την πυραμίδα στην επιφάνεια ενός tablet, διάλεξαν από το YouTube βίντεο φτιαγμένα για ολογραφικές προβολές και το ολόγραμμά τους ήταν έτοιμο!