Οι μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο Πρόγραμμα του ΚΠΕ Καστοριάς : «Δράση για το κλίμα : 13ος στόχος βιώσιμης ανάπτυξης» στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
Με την εξαιρετική καθοδήγηση της κυρίας Ατζέμη Αναστασίας και της κυρίας Γρηγορίου Μάγδας, οι μαθητές και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία μέσα από διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, αλλά και με παιχνίδι στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου:
1) να ενημερωθούν σοβαρά για την παγκοσμιότητα του θέματος της κλιματικής αλλαγής, 2) να ανακαλύψουν πτυχές του ζητήματος που αγνοούσαν, 3) να ευαισθητοποιηθούν και να συνειδητοποιήσουν πως δεν αρκεί η λήψη μέτρων από τις κυβερνήσεις, αν δεν συμβάλλει και ο καθένας προσωπικά, προχωρώντας σε αλλαγές στην καθημερινότητά του και 4) να αντιληφθούν τις έννοιες του «μετριασμού» και της «προσαρμογής» στις νέες συνθήκες και τις απαιτήσεις που διαμορφώνονται στο περιβάλλον.
Τους μαθητές συνόδεψαν οι καθηγήτριες Αγγελική Μπατλατζή και Αλεξάνδρα Κιτσαντώνη!









