Αρχική » Erasmus+ » Συνάντηση μαθητών και καθηγητών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο   «Rooting for Europe»

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Νάουσας με 3.000 τίτλους! (Τελευταία ενημέρωση 25/02/2021)

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Νάουσας με 3.000 τίτλους!   (Τελευταία  ενημέρωση  25/02/2021)

Tο Γυμνάσιό μας στο … Facebook με πολλά νέα μας

Tο Γυμνάσιό μας στο … Facebook με πολλά νέα μας

Λεύκωμα 2022-’23

Λεύκωμα 2022-'23

e-class

e taksi 0104 1024x562 1

Παλαιότερη ιστοσελίδα του σχολείου μας

Παλιά ιστοσελίδα

etwinning

etwinning

Αρχείο δημοσιεύσεων

Ψηφιακή Ασφάλεια

 Ψηφιακή Ασφάλεια

Ημερολόγιο 2020

Ημερολόγιο 2020

Μπορείτε να παρακολουθείτε νέα μας και στην Ιστοσελίδα μας

Μπορείτε να παρακολουθείτε νέα μας  και στην Ιστοσελίδα μας

Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2018-2019

Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2018-2019

Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή / και Eιδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή / και Eιδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Ηλεκτρονική Τάξη

Ηλεκτρονική Τάξη

Συνάντηση μαθητών και καθηγητών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο   «Rooting for Europe»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                    erasmus

Το Σάββατο, 5/2/2022, επέστρεψε από την Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, η ομάδα των οχτώ (8) μαθητών και τριών (3) συνοδών καθηγητών του σχολείου μας, μετά από παραμονή έξι (6) ημερών  στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο   «Rooting for Europe» στο οποίο συμμετείχαν συνολικά πέντε (5) σχολεία.

Μετά από ένα έτος αναβολής κάθε κινητικότητας, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η Covid-19, ξανάρχισαν οι κινητικότητες και οι δια ζώσης συναντήσεις των συνεργαζόμενων σχολείων και των μαθητών τους.

Στη διάρκεια της εβδομάδας, οι μαθητές των τεσσάρων συνεργαζόμενων σχολείων  ( 3o Γ/σιο Νάουσας, Szkola Podstawowa-Πολωνία, Agrupamento de Escolas-Πορτογαλία και Franca Rozmana Staneta-Σλοβενία,) πήραν μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες που με επιτυχία οργανώθηκαν από το σχολείο υποδοχής, ενώ το σχολείο της Ιταλίας (Istituto Comprensivo Marconi) συμμετείχε μόνο διαδικτυακά.

Μέσα από αυτή τη συνάντηση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα των χωρών αυτών, μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς και τις αντίστοιχες  στολές που τους συνοδεύουν, τα παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια και τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς των προηγούμενων γενεών κάθε χώρας ξεχωριστά. Πραγματικά έγινε ένα ταξίδι στο χρόνο, για να ανακαλύψουμε και να συναντηθούμε όλοι με τις ρίζες μας, να εντοπίσουμε κοινά σημεία και διαφορές και να πετύχουμε το σκοπό του «Rooting for Europe».

Οι αποστολές είχαν τη δυνατότητα να  επισκεφθούν τα αξιοθέατα της περιοχής, όπως την παλιά πόλη στο κέντρο της Λιουμπλιάνα, το πάρκο Tivoli, την πλατεία Preseren και πολλά ακόμα σημεία του ιστορικού κέντρου, ενώ διοργανώθηκε και ημερήσια εκδρομή στο τεσσάρων εποχών χιονοδρομικό κέντρο στην Planica. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και το μοναδικό νησί της Σλοβενίας, μέσα στη λίμνη Bled.

Η φιλοξενία των Σλοβένων ήταν υποδειγματική και η βοήθεια και συμπαράστασή τους σε ότι χρειάστηκε, πολύτιμη.

Οι μαθητές μας γέμισαν εμπειρίες και θετικές αναμνήσεις από την συνάντηση αυτή και οι ίδιοι αποτέλεσαν παράδειγμα προς όλους με την άψογη συμπεριφορά τους.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την επόμενη προγραμματισμένη κινητικότητα να γίνεται στην Σικελία της Ιταλίας στην οποία ευελπιστούμε και πάλι να περάσουμε όμορφα, με πλούσιες εμπειρίες και υπέροχες αναμνήσεις.

                                                                                                        Ο Διευθυντής

Βαρθολομαίος Ιωάννης


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση