Ποδηλατώ με ασφάλεια και χαμόγελο
Ποδηλατώ με ασφάλεια και χαμόγελο

είναι ο τίτλος του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο μας από τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Θεσ/νίκης την Τρίτη 10 Ιουνίου. Στόχος του προγράμματος είναι:
- Να αποκτήσουν οι μαθητές περιβαλλοντική συνείδηση.
 - Να κατανοήσουν τα οφέλη της χρήσης εναλλακτικών μέσων μετακίνησης.
 - Να καλλιεργηθεί η ποδηλατική και οδηγική παιδεία.
 - Να αναπτύξουν οι μαθητές την ικανότητα να μπορούν να «διαβάζουν» το οδικό περιβάλλον και τα σήματα του Κ.Ο.Κ.
 - Να γνωρίσουν τους κανόνες ορθής και ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου.
 - Να γνωρίσουν τον βασικό ποδηλατικό εξοπλισμό και την αναγκαιότητα χρησιμοποίησής του.
 - Να μάθουν την ιεραρχία των οχημάτων στον δρόμο (την επικινδυνότητα των ογκωδών και την ευαλωτότητα των μικρότερων οχημάτων)
 - Να μάθουν να συνυπάρχουν αρμονικά και να μοιράζονται τον δρόμο όλα τα οχήματα μικρά και μεγάλα
 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με διαδραστική παρουσίαση όπου συζητήθηκαν με τα παιδιά τα οφέλη του ποδηλάτου, τα βασικά μέρη του ποδηλάτου, ο εξοπλισμός ενός ποδηλάτη (με ιδιαίτερη βαρύτητα στο κράνος και τη σωστή τοποθέτησή του και τα βασικά σήματα του Κ.Ο.Κ.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στην αυλή όπου σχεδιάστηκε μια καθορισμένη διαδρομή και τα παιδιά κλήθηκαν να ποδηλατήσουν τηρώντας τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και τα σήματα.
Ευχαριστούμε θερμά τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (Π.Α.Σ.Θ.) και, ειδικότερα, τον κύριο Βασίλη Γιοσμά για τις εξαιρετική παρουσίαση και τις γνώσεις που μετέδωσε στα παιδιά για το ποδήλατο και τους κανόνες ασφαλούς κυκλοφορίας στο δρόμο.
					






















 
 
 
 

