1,2,3..προσωπογραφία!

Τα παιδιά παρατηρούν προσωπογραφίες έργα τέχνης, από λευκώματα και από τον υπολογιστή  και μέσα από κατάλληλες ερωτήσεις μιλούν για το πως είναι ντυμένοι οι άνθρωποι σ` αυτές , πως στέκονται , προσπαθούν να βρουν πως μπορεί να αισθάνονται, αν υπάρχει και κάποιο αντικείμενο στην προσωπογραφία, αν βρίσκονται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Συζητάμε για το τι είναι οι προσωπογραφία και πληροφορούνται ότι πριν από την εφεύρεση της φωτογραφικής μηχανής οι άνθρωποι με αυτόν τον τρόπο απεικόνιζαν ένα πρόσωπο, κυρίως οι πλούσιοι οι οποίοι έπαιρναν ένα καλλιτέχνη γι` αυτό.

Το κάθε παιδί δημιουργεί ένα φανταστικό πορτρέτο , αποφασίζει πως θα είναι ,αν θα έχει κάτι ιδιαίτερο πάνω του και στο τέλος όλα τα παιδιά συζητούν και προσπαθούν να δώσουν τις δικές τους ερμηνείες για τα πορτρέτα της ομάδας.

Τα έργα που δημιουργήθηκαν  από τα παιδικά χεράκια ήταν καταπληκτικά .Ενδιαφέρον  είχαν οι ερμηνείες που έδωσαν τα παιδιά για τις προσωπογραφίες αυτές,  καθώς και τα ονόματα  που  έδωσαν κάποια απ` αυτά.  Αποφάσισαν να τα δείξουν και στους γονείς τους οργανώνοντας μια έκθεση ζωγραφικής στην αυλή του σχολείου μας!

1,2,3…προσωπογραφία!

20230613 090746

20230613 090327