ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 8-12/11 Β’ ΤΜΗΜΑ

Για την εβδομάδα που μας πέρασε, οι δράσεις μας αφορούσαν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και την Οδική Ασφάλεια. Σε αυτήν την εβδομάδα αφιερώσαμε χρόνο για κατασκευές ποδηλάτων, μακέτας προσομοίωσης δρόμων, αυτοκινήτων και φαναριών.

Μιλήσαμε για τους ποδηλάτες και ποιες είναι οι συμβουλές που πρέπει να ακολουθούν για να είναι ασφαλείς στο δρόμο, τον εξοπλισμό που πρέπει να φορούν και φυσικά την κατάσταση του οχήματός τους.
Slide2 1
Πηγή εικόνας

Οι ποδηλάτες μας! (από το Krokotak)Slide1 1

Φτιάξαμε τα δικά μας ποδήλατα χρησιμοποιώντας χρωματιστά γλωσσοπίεστρα και μαύρο χαρτόνι για τους τροχούς. Περισσότερο ήταν μια άσκηση οπτικής αντίληψης αφού τα παιδιά είδαν πώς γίνεται μια φορά και προσπάθησαν μόνα τους μετά να το συναρμολογήσουν. Τα περισσότερα το κατάφεραν!
Slide3 1

Κατασκευάσαμε μια μακέτα με σήματα οδικής κυκλοφορίας και αυτοκίνητα από διάφορα υλικά

Slide4 1

Κάθε παιδί έδινε την δική του ιδέα για το που πρέπει να τοποθετηθούν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας καθώς και τα αυτοκίνητα

Slide5 1

Η τελική μορφή της μακέτας μας
5ου εργαστηριου

Δουλέψαμε ομαδικά για την κατασκευή των δικών μας αυτοκινήτων

Slide6 1

Κάναμε την προετοιμασία για την δημιουργία των φαναριών (πεζών και αυτοκινήτων) αλλά δεν προλάβαμε να την ολοκληρώσουμε. Θα την δείτε στην επόμενη ανάρτησή μας.

Slide7 1

Μας επισκέφθηκε στο σχολείο η Junior Academy, οδηγήσαμε τα απίθανα μηχανοκίνητα αυτοκίνητα κάνοντας εξάσκηση του Κ.Ο.Κ και πήραμε στο τέλος δίπλωμα ασφαλούς οδήγησης!

Slide8 1

Slide9

Δοκιμάσαμε να οδηγήσουμε και τα δικά μας αυτοκίνητα για να δούμε αν λειτουργούν σωστά παρόλες τις ελλείψεις του σε καθρέφτες, πινακίδες, χερούλια και πολλά άλλα….

Slide10 1Slide11 1

….. όμως η χαρά της δημιουργίας αξίζει περισσότερο από το αποτέλεσμα που το χαρήκαμε και σίγουρα θα το ξανακάνουμε!

Συνεχίζουμε!