Δραστηριότητες 25/10 – 29/10 -Α’ΤΜΗΜΑ

 .ΑΓΓΛΙΚΑ !

Αυτήν την εβδομάδα με την κυρία Ελένη τα παιδιά την Δευτέρα παίξανε με εικόνες του Χαλογουιν.Μάθανε τον καομπόη, τον Βασιλιά, την μάγισσα, το φάντασμα,τον πειρατή.Αφού άκουσαν μέσω προβολής της εικόνας τις αντίστοιχες φιγούρες στην συνέχεια δραματοποιούσαν κοιτώντας την εικόνα και ακούγοντας πάντα τη λέξη στα Αγγλικά. Στη συνέχεια έγενε μια δραστηριότητα ακουστικής διάκρισης.Τα παιδιά άκουσαν ενα αγγλικό τραγουδάκι και κάθε φορά που ακούγαν την λέξη που είχαν διδαχθεί κάνανε τις αντίστοιχες κινήσεις όρθια. Στο τέλος παίξανε το γνωστό έθιμο Χαλογουιν ανα τρια τρια παιδιά όπου χτυπώντας την πόρτα ενος σπιτιού λέγαν trik or treat ; Όσα παιδιά διάλεγαν το κέρασμα βάζανε στην τσάντα τα κεράσματα και όσοι διάλεγαν την φάρσα δραματοποιούσαν με κινήσεις εναν ήρωα Χάλογουιν. Τα παιδιά πάνω απ’όλα το διασκέδασαν !

εδώ κάνουνε τον πειρατή !

2. Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου γιορτάσαμε στην τάξη μας τους δυο Δημήτρηδες ! Αφού με πολύ λαχτάρα είδαμε τα ωραία κεράσματα που είχαν φέρει στην συνέχεια είπαμε ευχές για τον καθένα χωριστά.

Μερικά γλυκά λογάκια που ακούστηκαν ” Να σαι πάντα στην Ελλάδα, Ευχαριστώ πολύ για την καρδιά μου , Σ’αγαπάω πολύ , Αγαπητέ μου φίλε θα σ’έχω πάντα στην καρδούλα μου ”

Είσαι φίλος μου ! Χρόνια πολλά , Κάποια μέρα θα σου φέρω δωράκι  .     Στην συνέχεια δώσαμε το δικό μας δώρο στους φίλους μας με μια ζωγραφιά

Βιβλιοδετήσαμε τις ζωγραφιές και βέβαια δεν ξεχάσαμε για εξώφυλλο να βάλουμε τον Άγιο Δημήτριο αφού ψάξαμε μαζί με τα παιδιά και διαλέξαμε μια εικόνα που μας άρεσε.  Ευχαριστούμε πολύ για τα υπέροχα κεράσματα. Όλα τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν !

3.Σήμερα 27 Οκτωβρίου εορτάσαμε με τον δικό μας τρόπο την Εθνική επέτειο. Πρωί , πρωϊ ζωγραφίσαμε κάτι απο όσα είχαμε συζητήσει αυτην την εβδομάδα. Κάποια παιδιά ζωγραφίσαν τα βουνά της Πίνδου κάποια στεφάνια για τους ήρωες. Στόχος μας ήταν να στολίσουμε την τάξη μας εορταστικά.

Στη συνέχεια είδαμε ενα πολύ ωραίο VIDEO που συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες για τον πόλεμο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με πολύ κατάλληλο τρόπο για τα παιδιά. (https://youtu.be/uHcY5cBbLCM). Είπαμε τα ποιημάτά μας

και στο τέλος φωνάξαμε όλοι μαζί :”Ζήτω η Ελλάδα ! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου ! και Αέρα !

 

Δεν παραλείψαμε βέβαια να κάνουμε την ωραία μας παρέλαση στην αυλή του σχολείου !