MAKE A WISH

Αγοράσαμε αστεράκια για το Make a Wish, ώστε να βοηθήσουμε και εμείς στην εκπλήρωση μιας ευχής ενός παιδιού που νοσεί με σοβαρή ασθένεια. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίουμε όλοι και τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες ζούμε συμμετείχαν στην ενέργειά μας αυτή.

Afisa scaled

Επίσης θα συμμετέχουμε και στο διαγωνισμό, δημιουργώντας το δικό μας αστέρι.

.png

Συμμετοχή στο επισκεπτήριο αγάπης του Win Cancer

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Win Cancer διοργάνωσε το 2ο Χριστουγεννιάτικο επισκεπτήριο Αγάπης…..για του ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων.

poster01 christmas 696x1021

Έτσι λοιπόν και εμείς με μεγάλη χαρά φτιάξαμε Χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές, για τα τις δώσουμε με αγάπη  στους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων, με την ευχή μας γρήγορα να γίνουν καλά.

IMG 20211221 113128

Το Win Cancer μας  ευχαρίστησε για αυτή την προσφορά μας.

οθόνης 2022 01 16 130335270062768 4266724773431408 3103158400196411174 n

 

Oδηγίες για τη δήλωση τoυ self test στο edupass.gov.gr

Αγαπητοί γονείς,

Από αύριο Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τα δημόσια σχολεία η πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/ μέσω της οποίας θα εκδίδεται η Σχολική Κάρτα για COVID-19, ενώ ενσωματώνονται και όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr.
Οι γονείς, αφού επιλέξετε την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής»

 

έπειτα επιλέγετε την κατηγορία «Δήλωση self test Μαθητών/τριών-Έκδοση Σχολικής Κάρτας για covid-19»,

στο επόμενο βήμα κάνετε κλικ στη σύνδεση,

εκεί θα σας ζητηθεί να επιλέξετε με τίνος φορέα τους κωδικούς, επιθυμείτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα edupass. Κάντε κλικ στο «Επιλέξτε ΓΓΠΣΔΔ (κωδικοί taxinet)» αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς σας της εφορίας ή κάντε κλικ σε μία από τις 11 τράπεζες ώστε να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς σας του web banking,

εάν επιλέξετε τους κωδικούς taxinet θα δείτε το γνώριμο πλαίσιο Αυθεντικοποίησης χρήστη. Εάν επιλέξετε κάποια από τις τράπεζες θα δείτε το αντίστοιχο πλαίσιο Αυθεντικοποίσης  Χρήστη.  Εισάγετε το όνομα χρήστη  και τον κωδικό σας και κάντε κλικ στο «Σύνδεση». 

ελέγξτε τα στοιχεία σας και κάντε κλικ στο «Συνέχεια»,

έπειτα συμπληρώνετε τα στοιχεία του σχολείου όπως φαίνονται στην εικόνα,

συμπληρώστε τα στοιχεία του παιδιού που δηλώνετε,

και τέλος συμπληρώστε τα στοιχεία του self test (ημερομηνία και αποτέλεσμα) και πατήστε «Υποβολή».

Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε τη σχολική κάρτα ή να το αποθηκεύσετε σαν pdf, την οποία ο μαθητής επιδεικνύει στο σχολέιο.

Επίσης, από αύριο, 1η Νοεμβρίου, έως και το Σάββατο 6 του μήνα, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται μία συσκευασία με πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Υπενθυμίζεται ότι το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 15/10/21 όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής για προληπτικούς λόγους, καθώς αναμένεται έντονη κακοκαιρία.

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=41338:15&catid=3:2008-09-06-21-42-59&Itemid=709

Oι στόχοι μας…..

Βάλαμε στόχους για τη φετινή σχολική χρονιά!!!

Αλέξανδρος Μ.: Να μάθουμε να ζωγραφίζουμε ωραία

Μεριέμ: Να μάθουμε γραμματάκια

Ζαφειρία: Να παίζουμε παιχνίδια, να τα μαζεύουμε και μετά να παίζουμε κάτι άλλο

Εράλντο: Να παίζουμε ωραία με τους φίλους μας

Αγγελική: Να παίζουμε αγαλματάκια ακούνητα

Μυρτώ: Να παίζουμε παιχνίδια με μουσική

Σπύρος: Να κάνουμε εργασίες

Γιώργος Κωνσταντίνος: Να φτιάξουμε δικά μας βιβλία

Ζωή: Να παίζουμε παιχνίδα όλα μαζί τα παιδιά

Κωνσταντίνος: Να μάθουμε πολλές ιστορίες

Ρόγια: Να μάθουμε αριθμούς

Δημοσθένης: Να κάνουμε ασκησούλες

Αντώνης: Να κάνουμε μάθημα στο σχολείο

Διονύσης: Να μάθουμε μουσική

Πέταρ: Να παίζουμε όλοι μαζί μέσα στην τάξη και στο διάλειμμα

Σοφία: Να ζωγραφίσουμε πολλά πράγματα

Αλέξανδρος Β.: Να μαζεύουμε την τσάντα μας

Εμιλιάνο: Να φτιάχνουμε πράγματα με τουβλάκια

Ολίβια: Να φοράμε τις μάσκες

Έλμα: Να τραγουδάμε

Ρεντά: Να χορεύουμε

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021-2022

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι η τελετή αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς,

θα γίνει τη Δεύτερα 13/9/21 στις 09.00π.μ. στο προαύλιο του σχολικού μας συγκροτήματος.

Σας περιμένουμε από την οδό Αιγίνης από τις 08.45 έως τις 09.00π.μ., ένας συνοδός για κάθε παιδί, φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις. Επίσης είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test (διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία) έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο καθώς και η επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Μετά τον αγιασμό θα ακολουθήσει σύντομη ενημέρωση για θέματα λειτουργίας του νηπιαγωγείου μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα να έχουμε μια όμορφη και δημιουργική χρονιά!!

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19

 

Σχετ.: Η με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707/4-05-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση με τίτλο: «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID-19 σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» (ΦΕΚ Β/ Τ 1825/5-05-2021).

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών και ολοήμερων σχολείων) και των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων και της συνέχισης της

δια ζώσης λειτουργίας των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) καθώς και των Λυκειακών Τάξεων των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις, από τη Δευτέρα

10.05.2021, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

 

 • Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των ως άνω σχολικών μονάδων, καθώς και για τους/τις εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής, και, για την τρέχουσα εβδομάδα, διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων.
 • Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα. Επίσης, δύνανται οι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντί του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας, είτε δωρεάν σε δημόσια δομή, στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με επιβάρυνσή τους σε ιδιωτική δομή, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την Δευτέρα.
 • Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (ΠΑΜΚΑ) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Ειδικότερα, για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνουν οι γονείς/κηδεμόνες τους, επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ, ΠΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ του/της ανήλικου/ης μαθητή/τριας και την αστυνομική ταυτότητα των ιδίων (γονέων/κηδεμόνων). Οι ενήλικοι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό (π.χ. προσωπικό καθαριότητας, υπάλληλοι) των ανωτέρω σχολικών μονάδων παραλαμβάνουν δωρεάν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ ή ΠΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ και της αστυνομικής τους ταυτότητας. Μαζί με τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνονται και ενημερωτικά φυλλάδια. Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον, σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες των 13 ετών και άνω, ο έλεγχος θα διενεργείται υπό την επιμέλεια και επίβλεψη των γονέων/κηδεμόνων τους, ενώ για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες των 13 ετών και κάτω με τη βοήθεια του γονέα/κηδεμόνα.

 

 • Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος:

 

 • Οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στην συνέχεια, αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α΄184) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.
 • Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

 

 • Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID 19 για τους/τις μαθητές/τριες, ή της δήλωσης του αποτελέσματος για τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχα, αυτές, μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών, από τους/τις ενήλικους/ες μαθητές/τριες, από τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

 

 • Ο/Η μαθητής/τρια θα επιδεικνύει απλώς (δεν θα παραδίδει) τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και θα τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/τρια, Υποδιευθυντή/τρια, Προϊστάμενο/η

 

 • Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα. Οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από τους/τις εκπαιδευτικούς για την υποχρέωση της διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης κατά του κορωνοϊού για κάθε μαθητή/τρια, προκειμένου να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, για τη δια ζώσης επαναλειτουργία της. Εάν ο/η μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, στη σχολική μονάδα, για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

Παρά τις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης  φτιάχτηκαν κουλουράκια πασχαλινά. Με τη συνταγή της κυρίας Τζίνας (την οποία έχουμε την τύχη να  έχουμε μαζί μας στο φετινό  δύσκολο ταξίδι της εκπαίδευσης) την καλή της διάθεση, τη ζαχαροπλαστικής ικανότητα και φυσικά με τη βοήθεια των ηρωίδων φετινών μανάδων των μαθητών μας, ψήθηκαν τα ωραιότερα πασχαλινά κουλούρια.

ΑΕΛΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΛΠΙΔΑ – ΖΕΦΗ

ΚΑΡΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρά τις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης και με έλλειψη υλικών καταφέραμε να φτιάξουμε υπέροχες κάρτες πασχαλινές αλλά και μια λαμπάδα δώρο για τους νονούς και τις νονές μας με ζωγραφιά μας.

ΑΓΓΕΛΟΣ

ΑΕΛΙΑ

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΖΑΦΕΙΡΙΑ

ΑΡΘΡΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΕΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Η ψυχολόγος του νηπιαγωγείου μας κυρία Μαρία Μπαρμπαδήμου μας ενημερώνει:Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2021-2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2021-2022

Σας ανακοινώνουμε, ότι οι εγγραφές για τα Νήπια – Προνήπια , σχολικού έτους  2021-22  θα πραγματοποιηθούν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ από την 01 Μαρτίου ως και τις 20 Μαρτίου, μέσω της πλατφόρμας:

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

 

Νήπια :  Όσα γεννήθηκαν το έτος 2016

Προνήπια : Όσα γεννήθηκαν το έτος 2017

 

Δικαιολογητικά που θα προσκομιστούν ΜΕΤΑ την αίτηση εγγραφής:

 1. Bιβλιάριο υγείας, στο οποίο να φαίνεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια
 2. ΑΔΥΜ (ατομικό δελτίο υγείας μαθητή).
 3. Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο ή Εκκαθαριστικό Εφορίας από τα οποία φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας νηπίου
 4. Βεβαίωση φοίτησης άλλων τέκνων, εφόσον υπάρχουν και φοιτούν στην ίδια ή  σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα.

 

v Για την εγγραφή αλλοδαπών μαθητών: πιστοποιητικό γέννησης ή ληξιαρχική πράξη γέννησηςεπίσημα μεταφρασμένο

 

Για πληροφορίες και ραντεβού: 01 Μαρτίου – 20 Μαρτίου  στα      Τηλέφωνα:

2108827260 (28o   Νηπιαγωγείο-Email:mail@28nip-athin.att.sch.gr ) 

 2108811202  ( 109o  Νηπιαγωγείο –Email:mail@109nip–athin.att.sch.gr)

 2108231953 (126o Νηπιαγωγείο –Email:mail@126nip–athin.att.sch.gr)

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

στην πλατφόρμα https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

 

 • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
 • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία«Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής ΓραμματείαςΠληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
 • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή . Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο Προϊστάμενος/νη-Διευθυντής/ντρια του Νηπιαγωγείου.

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης,  ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνεται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσει κατά την επίσκεψή του στη σχολική μονάδα. Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται τα:

ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή  ΑΔΥΜ

η) Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια

θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωσή του.

 

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».

 

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο . Για τον σκοπό αυτό ο/η Διευθυντής/ντρια ή Προϊστάμενος/νη του νηπιαγωγείου εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) και καταχωρίζει την αίτηση σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που του προσκομίζει ο γονέας/κηδεμόνας.

 

Για την υποστήριξη μαθητών/τριών, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως: πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις ή ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης ή φυλακισμένοι καθώς και πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης, με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τον γονέα/κηδεμόνα.

 

 

Κοπή Βασιλόπιτας 2021

Πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο μας, μετά από καιρό και φυσικά δε γινόταν να μην κόψουμε τη βασιλόπιτα μας.

Ο τυχερός του 2021, που βρήκε το φλουρί ήταν ο Ορφέας.

Και του χρόνου με υγεία και χωρίς κορονοϊο!!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Καλή χρονιά σε όλους και από τη Λούση, που γνωρίσατε από την τηλεκπαίδευση και τόσο σας αγάπησε αλλά και την αγαπήσατε.

Όπως ήδη φαντάζομαι γνωρίζετε από τη Δευτέρα 11/01/2021 ξεκινάμε και πάλι τα δια ζώσης μαθήματα στο νηπιαγωγείο μας.

Η προσέλευση θα γίνεται από τις 08:25 έως τις 08:35 και η αποχώρηση στις 12:45 από την οδό Αιγίνης 61.

Απαραίτητα τα παιδιά μαζί τους πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρεις μάσκες καθώς και  τη θηκούλα που σας είχαμε δώσει.

Για τη μετακίνησή σας στο νηπιαγωγείο θα χρειαστείτε τη βεβαίωση κίνησης που σας είχαμε δώσει και θα στέλνετε στο 13033 τον αριθμό 4.

Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά!!

Καλή μας αρχή!!

Οι νηπιαγωγοί

Νικοπούλου Ευαγγελία

Σμαριανάκη Γεωργία

Το περιστέρι της Ειρήνης

Στο νηπιαγωγείο μας δε μας άρεσε καθόλου ο πόλεμος και επιθυμούμε να έχει όλος ο κόσμος ειρήνη.

Έφτιαξαν τα παιδιά μαζί με τη συνάδελφο αναπληρώτρια, που έχουμε τη χαρά να έχουμε φέτος μαζί μας στο νηπιαγωγείο, Σμαριανάκη Γεωργία, ομαδική εργασία με το περιστέρι της ειρήνης.

Το όνειρο του στρατιώτη

Ζητήσαμε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν «τι ονειρεύεται ο στρατιώτης που πολεμάει στο μέτωπο»

Μεριέμ

Ρόγια

Μπελίνα

Αέλια

Ζαφειρία

Γιώργος Κωνσταντίνος

Ελπίδα

Μιχαέλα

Ορφέας

Εμιλιάνο

Πέταρ

Εράλντο

Αντώνης

Γιασμίν

Άγγελος

Γκιόργκι

Μάτε

Μαριάμ

Την ιδέα την είδαμε στην ιστοσελίδα «Μαγικό Καπέλο»

ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΟΔΕΝΤΡΑ

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τέσσερεις ομάδες:

 • την ομάδα του κύκλου
 • την ομάδα του τριγώνου
 • την ομάδα του τετραγώνου
 • την ομάδα του ορθογωνίου

σε μεγάλα χαρτόνια με τα τέσσερα σχήματα τα παιδιά κόλησσαν μικρότερα σχηματάκια από διάφορα χαρτιά (βελουτέ, γλασέ, κάνσον,αφρώδες).

Έβαλαν κορμούς και τα σχηματόδεντρά μας είναι έτοιμα!!!!!!

Διαδρομή Σχημάτων

Ο κακός Μάγος έκλεισε στον πύργο του το Μασκούλη που έχουμε στην τάξη μας. Έτσι τα παιδιά για να τον ελευθερώσουν πρέπει να περάσουν κάποια εμπόδια.

Πρέπει να περάσουν:

 1. Το γεφύρι της ευθείας γραμμής.
 2.  Τον πηγάδι του κύκλου.
 3. Την ορθογώνια γέφυρα, η οποία κουνιέται πολύ.
 4. Το τρίγωνο ψηλό βουνό
 5. Την τετράγωνη οδό, περπατώντας γύρω από το κάστρο του κακού Μάγου.

Στο τέλος έπρεπε να πάνε στο ξωτικό που φυλούσε το Μασκούλη και να του πουν τις μαγικές λέξεις, οι οποίες ήταν τα σχήματα που μάθαμε, δηλαδή, κύκλος, ορθογώνιο, τρίγωνο, τετράγωνο.

Όλοι τα κατάφεραν και έτσι ελευθερώθηκε ο Μασκούλης.

Έπειτα δώσαμε στα παιδιά ένα φύλλο εργασίας στο οποίο τους ζητήσαμε να παραστήσουν τα εμπόδια που ξεπέρασαν για να ελευθερώσουν το Μασκούλη.

 

Δημιουργία Λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) των Μαθητών/τριών του Νηπιαγωγείου

Σύμφωνα με την εγκύκλιο  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες του νηπιαγωγείου μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ.

Προκειμένου λοιπόν να σας διευκολύνουμε σας δείχνουμε παρακάτω οδηγίες με εικόνες αλλά και βίντεο για την δημιουργία του λογαριασμού. Σας υπενθυμίζουμε ότι είμαι στη διάθεση σας για όποια βοήθεια χρειαστείτε.Λήψη αρχείου

Πόσα γράμματα έχει το όνομά μου…..

Αρχικά  ζωγράφισαν τα παιδιά τα γράμματα από το όνομά τους και τα κολλήσαν σε βελουτέ χαρτί.

Στη συνέχεια μέτρησαν πόσα γράμματα έχει το όνομά τους και το τοποθέτησαν ανα ομάδες, σύμφωνα με το σωστό αριθμό.

 

 

Οδηγίες για τον κορονοϊό σε αντισηπτικό

Μια κατασκευή, η οποία μας έδωσε αφορμή για μεγάλη συζήτηση αλλά και μας βοήθησε να κατανοήσουμε τους κανόνες συμπεριφοράς για τον κορονοϊό.

Την ιδέα την είδαμε στον παρακάτω ιστότοπο:http://mycreationsfromtheheart.blogspot.com/

Τελευταία μέρα μιας ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς

Τελείωσε μια πολύ ευχάριστη αλλά και ταυτόχρονα περίεργη σχολική χρονιά.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, τους γονείς για την πολύτιμη βοήθειά και την καταπληκτική συνεργασία που είχαμε φέτος.

Αν και είμασταν τις τελευταίες μέρες χωρισμένοι σε δύο ομάδες, περάσαμε ωραίες στιγμές.

1. Φάγαμε το πολυαγαπημένο παγωτό

Ομάδα 1

Ομάδα 2

2. Προσπάθησαν να σπάσουν την πινιάτα για να πάρουν τις εκπλήξεις

Ομάδα 1

Ομάδα 2

3. Φτιάξαμε καραβάκια από σαπούνι για δωράκια

Κ α λ ό    Κ α λ ο κ α ί ρ ι  !!

 

 

Η Κυρα-Φύση και ο κακός ρύπος

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διαβάσαμε το βιβλίο «Η Κυρα-Φύση και ο κακός Ρύπος»

Στη συνέχεια με αφορμή ότι στο βιβλίο αναφέρεται ότι η κυρα Φύση έχει 7 παιδιά προσπαθήσαμε να μαντέψουμε ποια μπορεί να είναι αυτά:

Τα 7 παιδιά είναι:

 1. Η Θάλασσα
 2. Ο αέρας
 3. Το έδαφος
 4. Τα ποτάμια
 5. Τα δέντρα
 6. Τα ζώα
 7. Ο άνθρωπος

Έπειτα ζωγραφίσαμε την κυρα Φύση με τα παιδιά της αλλά και πως είναι με την κυρ- Φύση και πως με τον κακό Ρύπο. Παρακολουθήστε το βιντεάκι με τις ζωγραφιές μας

Φύλλα εργασίας:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Με μεγάλη χαρά επιστρέψαμε την 1η Ιουνίου πάλι στο νηπιαγωγείο. Με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας αλλά  με όρεξη. Το νηπιαγωγείο μας χωρίστηκε σε δύο υποτμήματα και την πρώτη εβδομάδα ασχοληθήκαμε με την κατανόηση των καινούριων κανόνων.

 1. Παίζουμε στις ελεύθερες δραστηριότητες:

2. Ψυχοκινητικά Παιχνίδια

3. Είδαμε πως αν δεν πλένουμε τα χέρια μας, μπορούμε να διασπείρουμε μικρόβια:

Τα χέρια μας είναι γεμάτα μικρόβια

Δεν τα έχουμε πλύνει και πιάνουμε αντικείμενα και παιχνίδια του νηπιαγωγείου.

Εάν δεν πλύνουμε τα χέρια μας σωστά, τα μικρόβια δε φεύγουν.

Αν όμως τα πλύνουμε με το σωστό τρόπο, τα μικρόβια εξαφανίζονται.

Φτιάξαμε τον κύριο και την κυρία ΑΨΟΥ

Συζητήσαμε τι κάνουμε στην περίπτωση που θέλουμε να βήξουμε ή να φτερνιστούμε. Είπαμε λοιπόν, ότι είτε βήχουμε είτε  φτερνιζόμαστε το κάνουμε στον αγκώνα μας ή σε χαρτομαντιλο, το οποίο στη συνέχεια πετάμε και φυσικά μετά πλένουμε τα χέρια μας.

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2020-2021

Σας ανακοινώνουμε, ότι οι εγγραφές για τα Νήπια – Προνήπια , σχολικού έτους  2020-21  θα πραγματοποιηθούν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ από την 15η Μαΐου ως και την 30η Μαΐου, μέσω της πλατφόρμας:

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

 

Νήπια :  Όσα γεννήθηκαν το έτος 2015

Προνήπια : Όσα γεννήθηκαν το έτος 2016

 

Δικαιολογητικά που θα προσκομιστούν ΜΕΤΑ την αίτηση εγγραφής:

 1. Τυπωμένη την αίτηση από την ηλεκτρονική πλατφόρμα
 2. Βιβλιάριο υγείας, στο οποίο να φαίνεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια
 3. ΑΔΥΜ (ατομικό δελτίο υγείας μαθητή).
 4. Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο ή Εκκαθαριστικό Εφορίας από τα οποία φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας νηπίου
 5. Βεβαίωση εργασίας ή κάρτα ανεργίας εφόσον επιθυμείτε το ολοήμερο

Πρόγραμμα(και των δυο γονέων).

 1. Βεβαίωση φοίτησης άλλων τέκνων, εφόσον υπάρχουν και φοιτούν στην ίδια ή  σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα.

 

 

 

v Για την εγγραφή αλλοδαπών μαθητών: πιστοποιητικό γέννησης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης, επίσημα μεταφρασμένο

 

Ώρες επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 15η Μαΐου – 29η Μαϊου         10:0013:00                    στα      Τηλέφωνα:

2108827260 (28o   Νηπιαγωγείο-Email:mail@28nip-athin.att.sch.gr ) 

 2108811202  ( 109o  Νηπιαγωγείο –Email:mail@109nipathin.att.sch.gr)

 2108231953 (126o Νηπιαγωγείο –Email:mail@126nipathin.att.sch.gr)

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

στην πλατφόρμα https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

 

 • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
 • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία«Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής ΓραμματείαςΠληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
 • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή . Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο Προϊστάμενος/νη-Διευθυντής/ντρια του Νηπιαγωγείου.

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης,  ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνεται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσει κατά την επίσκεψή του στη σχολική μονάδα. Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται τα:

ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή  ΑΔΥΜ

η) Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια

θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, ο χρήστης δηλώνει υπεύθυνα ότι ασκεί τη γονική επιμέλεια του τέκνου που αιτείται εγγραφή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

 

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».

 

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο . Για τον σκοπό αυτό ο/η Διευθυντής/ντρια ή Προϊστάμενος/νη του νηπιαγωγείου εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) και καταχωρίζει την αίτηση σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που του προσκομίζει ο γονέας/κηδεμόνας.

 

Για την υποστήριξη μαθητών/τριών, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως: πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις ή ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης ή φυλακισμένοι καθώς και πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης, με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τον γονέα/κηδεμόνα.

 

 

 

 

5η Αποστολή – Βρίσκω το γράμμα Λ λ (λάμδα)

 

 

Γεια σας!!! Παιδιά είστε έτοιμοι να γίνετε εξερευνητες;

Χάθηκε από τον πλανήτη μου το γράμμα Λ λ. Αν θέλετε να με βοηθήσετε να το βρω, δεν έχετε παρά να ψάξετε μέσα στο σπίτι σας και να βρείτε ένα αντικείμενο που να αρχίζει από το γράμμα Λλ. Έπειτα γράψτε όπως μπορείτε σε ένα χαρτί ή καρτέλα το όνομα του αντικειμένου και τοποθετήστε την μπροστά σε αυτό. Τέλος, φωτογραφίστε το αντικείμενο με το χαρτί του ή την καρτέλα του και στείλτε το στην κυρία σας.

Επίσης φτιάξτε όσοι έχετε πλαστελίνη το κεφαλαίο και το μικρό Λ λ ή με ένα χαρτί σχηματίστε το Λ το μεγάλο και το λ το μικρό ζωγραφίστε το (είτε με σχεδιάκια είτε με χρώματα) και κόψτε το. Ότι φτιάξετε ανεβάστε το στον τοίχο μας πατώντας στην παρακάτω εικόνα (χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό σας) είτε την πλαστελίνη είτε το χαρτί είτε και τα δύο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και το παρακάτω βιντεάκι «Ένα γράμμα μια ιστορία – Το Λαχανιασμένο Λεωφορείο»

 

 

 

4η Αποστολή-Τα όμορφα πρωτομαγιάτικα στεφάνια

Καλή Πρωτομαγιά!! Καλό μήνα!! Με υγεία, αγάπη, αισιόδοξία και χαμόγελα!!

Αν και μέσω καραντίνας τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια μας είναι υπέροχα!!

Μενωσπιτάκης

Κυρία Ευαγγελία

Ιωάννα

Νίκος

Μαριαλένα

Τζο

Ντάλια

 

4η Αποστολή – Πρωτομαγιά

Αγαπημένα μου παιδάκια γεια σας,

μου έχετε λείψει. Είχαμε και εμείς στον πλανήτη μας μεγάλη γιορτή, αλλά εγώ έμενα σπίτι. Είδα τις ζωγραφιές σας, τα κουλουράκια που φτιάξατε και τα αυγουλάκια που βάψατε. Ήταν όλα τέλεια!!

Την πρώτη μέρα κάθε Μαΐου γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά. Αυτή λοιπόν, την ημέρα, έχουμε έθιμο, να φτιάχνουμε ένα στεφάνι από λουλούδια και το κρεμάμε είτε στην πόρτα μας ή στη βεράντα μας, για να μας φέρει καλοτυχία στο σπίτι μας.

Εκτός,  από το έθιμο αυτό, γιορτάζουμε και την εργατική πρωτομαγιά. Πατήστε πάνω στο εικονίδιο και παρακολουθήστε με τους γονείς σας την παρακάτω παρουσίαση.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνουμε την 4η απόστολή:

 1. Θα φτιάξουμε το δικό μας πρωτομαγιάτικο στεφάνι από χαρτί Α4: παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε πως μπορούμε να το κατασκευάσουμε με απλά υλικά.

Περιμένω να μου στείλετε φωτογραφίες από τα στεφάνια σας. Βέβαια αν θέλετε να φτιάξετε στεφάνια από άλλα υλικά θα χαρώ να                   μου τα στείλετε.

2. Στεφάνι με λουλούδια: όσοι φτιάξετε στεφάνι από λουλούδια ανεβάστε τις φωτογραφίες στον τοίχο μας πατώντας πάνω στο παρακάτω σύνδεσμο (όπως είχαμε κάνει για το Πάσχα).

3. Πίνακας ζωγραφικής: παρατηρείστε τον παρακάτω πίνακα ζωγραφικής. Πείτε στους γονείς σας τι βλέπετε, τι χρώματα έχει, που πιστεύετε ότι είναι τα παιδιά, τι σχέση έχουν τα παιδιά (είναι αδέρφια, ξαδέρφια, φίλοι;)κ.α.

Ακούγωντας το τραγούδι «Ο Μάης έχει μυστικά» – Παντελής Θαλασσινός ζωγραφίστε το δικό σας πίνακα, φωτογραφίστε τον και στείλτε τον να τον δω.

Να μη ξεχάσετε να  παίξετε και τα παιχνιδάκια στα άρθρα που βρίσκονται πιο κάτω για την Πρωτομαγιά!!

Σας ευχαριστώ πολύ!!!!

Βάψιμο αυγών

Ευχαριστώ πολύ τους γονείς που έγραψαν ευχές στον τοίχο μας!!

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη έχουμε έθιμο να βάφουμε αυγά.

Για να δούμε τα αυγά που βάψαμε όλοι αλλά και ευχές!!

Κυρία Ευαγγελία

Νικόλας

Ιωάννα

Ντάλια

Μαριαλένα

Μπελίνα

 

Και του χρόνου να είμαστε καλά και να βάψουμε αυγά στο νηπιαγωγείο!!

 

 

 

 

 

3η Αποστολή

Τα παιδιά τελείωσαν και την τρίτη αποστολή. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τις ζωγραφιές τους για τα Πάθη του Χριστού.

Για όσους  έστειλαν τις ζωγραφιές αργότερα πατήστε το βιβλίο:

Τοίχος padlet

Όπως σας ενημέρωσα και στο mail, μπορείτε να μπείτε στον τοίχο του padlet και να ανταλλάξουμε ευχές αλλά και πασχαλινά έθιμα.

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://el.padlet.com/28nipath/n9d3kv0f3gmm

Κάντε διπλό κλικ πάνω στον τοίχο και αμέσως θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο. Εκεί έχετε τη δυνατότητα τόσο να γράψετε όσο και να ανεβάσετε φωτογραφίες (πατώντας το βελάκι που κοιτάει προς τα επάνω).

 

3η Αποστολή – Το Πάσχα έρχεται….

Γεια σας παιδάκια,

σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε όλοι (με λίγο διαφορετικό τρόπο φέτος) τη γιορτή του Πάσχα. Έτσι,  λοιπόν, ήρθε η ώρα για την 3η αποστολή.

Μπορείτε να παρακολούθησετε την παρακάτω ιστορία με τα πάθη του Χριστού, για να μάθετε την ιστορία.

Αφού δείτε την ιστορία, μπορείτε εάν έχετε εκτυπωτή, να εκτυπώσετε τις παρακάτω εικόνες, να τις ζωγραφίσετε και να κόψετε πάνω στις διακεκομμένες γραμμές για να δημιουργήσετε ένα μικρό βιβλιαράκι.

Εάν δεν έχετε εκτυπωτή ζωγραφίστε την κάθε εικόνα σε χαρτί Α4  και γράψτε μόνοι σας τις λεξούλες.

Θα περιμένω τις ζωγραφιές σας στο mail μέχρι την Πέμπτη.

Την εικόνα την βρήκαμε στον ιστότοπο: https://sofiaadamoubooks.blogspot.com/2016/04/blog-post_22.html

Τις επόμενες μέρες θα σας ανεβάσω στο blog του σχολείου, δραστηριότητες και παιχνίδια για το Πάσχα.

Φιλάκια πολλά!!!!

2η Αποστολή-Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Γεια σας παιδιά, εδώ είμαι πάλι.

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και σας ευχαριστώ για τις ζωγραφιές που στείλατε για την 1η αποστολή. Ήρθε η ώρα για τη 2η Αποστολή. Σήμερα,  2 Απριλίου , έμαθα ότι γιορτάζετε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (η κυρία σας σε άλλο άρθρο σας ενημερώνει τι ακριβώς γιορτάζετε σήμερα) και εμένα μου αρέσουν πολύ τα βιβλία. Τα αγαπώ και τα προσέχω πολύ! Το ίδιο πιστεύω ότι κάνετε και εσείς στη γη.

Θέλω, λοιπόν, να φτιάξει ο καθένας από εμάς μια ιστορία και όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα βιβλίο. Η εποχή μας είναι η Άνοιξη, μια αγαπημένη εποχή για όλους. Θα γράψετε σε χαρτάκια, λεξούλες για την Άνοιξη (χελιδόνια, πεταλούδες, λουλούδια, φρούτα, δέντρα, Άνοιξη) θα τα διπλώσετε και είτε θα τις βάλετε σε ένα βάζο, σε μια σακουλίτσα ή σε ένα φάκελο και θα τραβάτε στην τύχη ένα χαρτάκι. Ανάλογα με ποια λεξούλα θα γράφει το χαρτάκι, θα φτιάχνεται μια πρόταση και έτσι σιγά- σιγά θα φτιαχτεί μια ιστορία. Για παράδειγμα εάν τραβήξατε πρώτα τη λέξη χελιδόνια θα μπορούσατε να πείτε. Ένα πρωί είδα να πετάνε χελιδόνια. Στη συνέχεια σας τυχαίνει η λέξη δέντρα: Πήγαν και έκατσαν σε ένα κλαδί πάνω σε ένα ψηλό δέντρο κ.λ.π.

Στο τέλος θέλω να μου φτιάξετε μια ζωγραφιά για την ιστορία σας. Είμαι πολύ χαρούμενος και περιμένω τις ιστορίες σας στο  28nipath@gmail.com μέχρι την Κυριακή.

Φιλάκια !!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ-2ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Στις 2 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People-IBBY) το 1966,  με σκοπό να “τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή στα παιδικά βιβλία”. Ημέρα για τον εορτασμό, επελέγη, η ημέρα γενεθλίων του σπουδαίου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805).

Μπορείτε να παίξετε το παρακάτω παιχνίδι με τους τίτλους των παραμυθιών του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Η αφίσα και το μήνυμα της IBBY για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY), το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου υποστηρίζει από το 1996, ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το ελληνικό τμήμα της IBBY.

Η αφίσα της ΙΒΒΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2020 αναρτήθηκε από το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης. Τυπώθηκε και διανέμεται με τη φροντίδα των Εκδόσεων Πατάκη.

Το 2020 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Σλοβενίας.

Η μετάφραση στα ελληνικά, όπως κάθε χρόνο, έγινε  από τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς .

 

 

 

 

 

 

 

 

1η Αποστολή Μενωσπιτάκη

Οι πρώτοι εξερευνητές  έστειλαν τις ζωγραφιές τους, για την 1η αποστολή, του εξωγήινου Μενωσπιτάκη.

Ιωάννα: Με τη μαμά της άφησαν το Μάρτη στο δέντρο

Λυδία: Έφτιαξε πολύ ωραία χελιδόνια και η μαμά της βοήθησε στη δημιουργία της φωλιάς

Νίκος: Τα χελιδόνια με τη φωλιά τους

Μαριαλένα: Ζωγράφισε δύο διαφορετικά χελιδονάκια. Το πρώτο με φωλιά και ένα γλόμπο για το βράδυ και το δεύτερο χελιδόνι στη φύση

Νικόλας: Το  χελιδόνι 

Ο Εξωγήινος Μενωσπιτάκης σας προσκαλεί…………..

Γεια σας παιδάκια,

το όνομά μου είναι Μενωσπιτάκης

και το σπίτι μου βρίσκεται στον πλανήτη Κλοξ.

Τι τελευταίες μέρες στον πλανήτη μου πολλοί έχουν αρρωστήσει από έναν ιό, που τον λένε, κορωνοϊό. Έτσι, λοιπόν, ο αρχηγός μας ο Βόξης αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία και να μας πει να μείνουμε μέσα στα σπίτια μας. Αυτό δεν μου άρεσε καθόλου στην αρχή, μου έλειπαν οι φίλοι μου, η δασκάλα μου, το σχολείο μου. Ψάχνοντας στο ηλεκτρόνιξ μου είδα ότι και ο δικός σας πλανήτης έχει τον ίδο ιό, έχετε και εσείς κλείσει τα σχολεία σας και έτσι δεν νιώθω τόσο μόνος μου.

Εκεί που καθόμουν, μου ήρθε μια ιδέα, για να μας βοηθήσω να περάσουμε μαζί, ευχάριστα και δημιουργικά, αυτές τις μέρες που όλοι «Μένουμε Σπίτι». Μέχρι να ανοίξουν πάλι τα σχολεία θα σας ζητήσωνα εξερευνήσουμε πολλά πράγματα μαζί και να κάνουμε κάποιες αποστολές  ,  τις οποίες θα ζωγραφίσετε, θα τις φωτογραφίσετε και θα τις στείλετε στο 28nipath@gmail.com για να τις ανεβάσει η κύρια σας στο ίντερνετ. Το ίδιο θα κάνω και εγώ με τη δική μου κυρία που τη λένε Νάλα και θα σας τις στείλω με το γαλαξιακό ταχυδρομείο και ελπίζω να έρθουν.

Η εξερεύνηση και οι αποστολές, θα ολοκληρωθούν μόλις ανοίξει το νηπιαγωγείο, όπου εγώ θα σας στείλω το » Δίπλωμα του Εξερευνητή».

1η Αποστολή

Σήμερα τελευταία μέρα του Μαρτίου, θα βγάζαμε από τα χεράκια μας, το μάρτη που είχαμε φορέσει την πρώτη μέρα του Μαρτίου.

Σύμφωνα με το έθιμο Μάρτης αποκαλείται  ένα φτιαγμένο από κόκκινο και άσπρο σχοινάκι ή κλωστές ,που έχουν στριφτεί ή πλεχτεί, βραχιόλι, που φοριέται την 1η Μαρτίου στην Ελλάδα

Για όλο το μήνα παιδιά και μεγάλοι φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή. Όπως λέει ο λαός, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της άνοιξης για να μην καούν. Φυσικά, αυτό το λέει μόνο ο λαός, γιατί από τον ήλιο μας προστατεύει μόνο το αντηλιακό.

Όταν τελειώσει ο μήνας το βραχιολάκι αυτό το βγάζουν και το αφήνουν πάνω στα δέντρα,  για να τον πάρουν τα χελιδονάκια, που έχουν επιστρέψει , για να χτίσουν τη φωλιά τους.

Σας προτείνω να δείτε το παρακάτω βιντεάκι με τα χελιδονίσματα και στη συνέχεια να ζωγραφίσετε χελιδόνια με τις φωλιές τους και αν  έχετε ακόμα το βραχιολάκι σας να το κολλήσετε στις φωλιές.

Χελιδονίσματα  (για να παίξει στο κινητό ή στα τάμπλετ πρέπει να κατεβάσετε από το Play Store κάποιο Media Player)

Περιμένω με ανυπομονησία να δω τις ζωγραφιές σας.

Φιλάκια πολλά!!!!!!

Ο φίλος σας Μενωσπιτάκης

 

Ήρθε η Δευτέρα…….

Σήμερα Δευτέρα είναι η μέρα στο νηπιαγωγείο μας, που επιστρέφονταν τα βιβλία και δείχναμε σε όλους τις υπέροχες ζωγραφιές μας. Αν και το σύστημα «σέρνεται» σιγά-σιγά θα ανεβάσω όλων σας τις ζωγραφιές.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Νικόλας: «Ένας ιός με κορώνα»

 

Αναγκιόργκια: «Ο Αλαντίν και το λυχνάρι»

Άγγελος: «Ο κορωνοϊός μέσα από τα μάτια του Άγγελου»

Ιωάννα: «Η οικογένεια»

Mπελίνα: «Ο κορωνοϊός»

Λυδία: «H κοκκινοσκουφίτσα»

Νίκος: «Η Χιονάτη και η Επτά Νάνοι»

Aμέλια: «Ένας σκύλος που τον λέγαν Γούβι»

Ελισάβετ: «Το όνομά μου είναι Δώρα»

Μπράβο παιδιά!!!! Άριστα!!!

 

Mια διαφορετική Δανειστική Βιβλιοθήκη

Σήμερα είναι Παρασκευή, και κανονικά στο νηπιαγωγείο μας θα κάναμε την αγαπημένη σε όλους μας Δανειστική Βιβλιοθήκη. Θα κάνουμε λοιπόν, μια διαφορετική Δανειστική Βιβλιοθήκη.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://fliphtml5.com/ksfx/tcou?fbclid=IwAR38JSzm7IeqXTHh9sRAl5OUdvVOiv6mbJ7nT8aDkgS9Gcv6L0bx96UXXwE

όπου υπάρχει μια ιστορία για τον κορωναϊό για παιδιά. Διαβάστε την ιστορία με τα παιδιά, συζητήστε μαζί τους, ζητήστε τους να ζωγραφίσουν, φωτογραφίστε τη ζωγραφιά και στείλτε την στο mail  του νηπιαγωγείου.

Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να δείτε την ιστορία, διαβάστε με τα παιδιά, ένα βιβλίο που έχετε στο σπίτι .

Περιμένω με ανυπομονησία τις ζωγραφιές σας!!!

Τα παιδιά ……..και ο πίνακας του Βρυζάκη

Ευχαριστώ πολύ τους γονείς και τα παιδιά που έστειλαν τις ζωγραφιές τους αλλά και είπαν τι παρατήρησαν στον πίνακα του Βρυζάκη.

Ο Νικόλας στον πίνακα του Βρυζάκη είδε:  βουνά , πέτρες και 2 πολεμιστές που φοράνε φουστανέλες, σκουφάκια και κρατάνε μαχαίρια και όπλα! Έχουν μουστάκια και μακριά μαλλιά. Περιμένουν να πολεμήσουν. Του δείχνει οτι κάποιος έρχεται απο εκεί και ο άλλος ετοιμάζει το όπλο του! Νιώθουν άσχημα που πολεμάνε γιατι θα σκοτώσουν!!

Ο δικός του πίνακας ζωγραφικής:

 

Η Μαριαλένα στον πίνακα του Βρυζάκη είδε: δύο πολεμιστές μιλάνε  και λέει ο αριστερος: να πολεμίσουμε τους κακούς, και απαντάει ο δεξιός: εντάξει πρέπει να τους πολεμήσουμε.  Τι αισθάνονται οι πολεμιστές? Η Μαριαλένα  απάντησε  ότι είναι λυπημένοι και θυμωμένοι  γιατί οι κακοί  έρχονται να τους σκοτώσουν.

Οι δικοί  της πίνακες ζωγραφικής:

 

Μπορείτε να φτιάξετε τα παζλ με τις ζωγραφιές

Τσάμικος (Στα κακοτράχαλα τα βουνά)

Χρόνια πολλά για την εθνική μας εορτή. Εύχομαι του χρόνου να τη γιορτάσουμε, όπως της αξίζει. Για να είμαστε όλοι μαζί και την επόμενη χρονιά  , προσέχουμε και «Μένουμε σπίτι».

Αυτή η ομαδική εργασία ήταν και η μόνη που προλάβαμε να κάνουμε πριν το κλείσιμο του σχολείου. Ακούσαμε αρχικά το τραγούδι: «Τσάμικος»

στίχοι: Νίκος Γκάτσος

μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

τραγούδι: Μανώλης Μητσιάς

και στη συνέχεια χωρίστηκαν τα παιδιά σε ομάδες και έκαναν κολάζ τους στίχους του τραγουδιού.

Έπειτα σκοπός ήταν να φτιάξουμε ένα animation (κινούμενη εικόνα) με τους στίχους, το οποίο αποτελείωσα στο σπίτι. Βέβαια αν και δεν είχα τα κατάλληλα εργαλεία, προσπάθησα για το καλύτερο. Πατήστε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο για να κατεβάσετε και να δείτε με τα παιδιά το βίντεο.

Τσάμικος-Χατζιδάκης

 

 

 

Γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου …….με διαφορετικό τρόπο

Αύριο κανονικά στο νηπιαγωγείο μας θα πραγματοποιούσαμε την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Εμείς φέτος θα τη γιορτάσουμε με διαφορετικό τρόπο και θα μοιραστούμε την εμπειρία μας αυτή.

Παρακάτω θα δείτε έναν πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη.

Ο Θεόδωρος Π. Βρυζάκης (Θήβα, 19 Οκτωβρίου 1814-Μόναχο, 6 Δεκεμβρίου 1878) ήταν ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους του 19ου αιώνα και ο θεμελιωτής της «Σχολής του Μονάχου». Γεννημένος στη Θήβα το 1814, επτά χρόνια πριν την κύρηξη της Επαναστασης του 1821, ο Θεόδωρος Βρυζάκης έζησε τα σκληρά χρόνια  του απελευθερωτικού αγώνα μέχρι την ίδρυση του ελεύθερου ελληνικού κράτους.  Σε ηλικία 18 ετών, το 1832, με την ενθάρρυνση ενός Γερμανού φιλολόγου, μετανάστευσε στο Μόναχο της Βαυαρίς, όπου έζησε μέχρι το θάνατό του. Εκεί άρχισε να ασχολείται με τη ζωγραφική, απεικονίζοντας σχεδόν αποκλειστικά θέματα από την Επανάσταση του 1821

Ο πίνακάς του ονομάζεται » Δύο πολεμιστές ή καραούλι» (1855): Πρόκειται για  μια ζωντανή εικόνα από ένα στιγμιότυπο της μάχης με τους δύο πολεμιστές.

 1. Παρατηρήστε τον πίνακα και γράψτε (με τη βοήθεια των γονιών σας) σε ένα χαρτί τι πιστεύετε ότι λέει ο ένας πολεμιστής στον άλλο και τι μπορεί να νιώθουν εκείνη τη στιγμή;
 2. Ζωγραφίστε το δικό σας πίνακα ζωγραφικής και να πείτε τι τίτλο θα βάζατε στον πίνακας σας.

Θα χαρώ πάρα πολύ εάν βγάζατε φωτογραφία την προσπάθειά σας και μου τη στέλνατε στο mail του σχολέιου (βρίσκεται επάνω στη σελίδα εκεί που λέει επικοινωνία)  και εγώ θα τα ανεβάσω στο blog. Μην ξεχάσετε να βάλετε το όνομά σας.

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

 

Παίζουμε με την αλφαβητα

Καλό απόγευμα σε όλους!!!

Αυτή τη δραστηριότητα  μπορείτε να την κάνετε είτε σε υπολογιστή, είτε σε τάμπλετ, φτάνει να έχετε εγκατεστημένο κάποιο πρόγραμμα παρουσίασης (το πιο γνωστό είναι το Power Point).  Πατάτε πάνω στο σύνδεσμο και κατεβάζετε τη παρουσίαση. Στη συνέχεια την ανοίγετε και όπως ακριβώς βλέπετε στην εικόνα κάνετε τη δραστηριότητα.

(προσοχή: για να λειτουργήσει δεν ανοίγουμε την προβολή παρουσίασης)

Παίζουμε με την αλφαβήτα

Παίζουμε με την αλφαβήτα (97-2003)

……και άλλα παζλ

Τα αγαπημένα μου παιδάκια ζήτησαν και άλλα παζλ……….

και εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο παρά να υπακούσω.

Μπορείτε όμως και οι ίδιοι να μπείτε στην ιστοσελίδα: https://www.jigsawplanet.com/

και να παίξετε με έτοιμες εικόνες ή αν θέλετε πατώντας το (create) να φτιάξετε παζλ με δικές σας εικόνες διαλέγοντας και πόσα κομμάτια θα έχει το παζλ.

 

Η κυρία προτείνει δραστηριότητες

Γεια σας παιδακια μου,

για να περάσουν αυτές οι δύσκολες ημέρες για όλους μας, όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα, αλλά και με εκπαιδευτικές δραστηριότητες σας προτείνω εκπαιδευτικές ιστοσελίδες, εκπαιδευτικά λογισμικά και βιντεάκια με τραγούδια αλλά και γυμναστική (γιατί πρέπει να κινηθούμε). Οι γονείς θα βοηθήσουν. Θα τα βρείτε όλα αυτά στις κατηγορίες (Ιστοσελίδες για παιδιά, Εκπαιδευτικό Λογισμικό, Βιντεάκια) που βρίσκονται στην πλαϊνή μπάρα.

 

Θούριος του Ρήγα Φεραίου

Βάλετε να ακούσετε από το You Tube  το  «Θούριο» του Ρήγα Φεραίου, (για τη βιογραφία του πατήστε εδώ: Ρήγας Φεραίος ή Ρήγας Βελεστινλής)

Το τραγούδι το  ερμηνεύει ο Νίκος Ξυλούρης. Αν επιθυμείτε μπορείτε να το μάθετε στα παιδιά να το τραγουδούν.

https://www.youtube.com/watch?v=Vs1aN_5NC6c

Αφού  το ακούσετε και συζητήσετε τους στίχους του,  μπορείτε να βάλετε τα παιδιά να ζωγραφίσουν το παρακάτω φύλλο εργασίας.

Ζωγραφίζω το Θούριο

Oδηγίες παραμονής παιδιών στο σπίτι

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας  μας ανακοικώνει «Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την
κοινότητα».

 Λήψη αρχείου

 

Οδηγίες για το Νέο Κορωναϊό

Αυτές τις ημέρες μας απασχολεί όλους ο νέος κορωναϊός. Πρέπει όλοι να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής, τις οδηγίες των ειδικών και το κυριότερο   να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Στον παρακάτω σύνδεσμο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας υπάρχουν οδηγίες και πληροφορίες.

https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

Αποκριάτικο πάρτυ

Περάσαμε μια καταπληκτική μέρα!!! Οι στολές όλων μας ήταν υπέροχες.!!

Φάγαμε όλοι μαζί σαν πικ νικ. Ευχαριστούμε τους γονείς για τα τόσο νόστιμα φαγητά και όλες τις λιχουδιές που μας έφεραν.

Χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς. Τα αγόρια το «πιπέρι» 

Τα κορίτσια χόρεψαν «Τα κουκιά»

Μετά παντρεψαμε τον κάβουρα. 

Χορέψαμε και διασκεδάσαμε!! 

Ο χαρταετός

Μιλήσαμε για το έθιμο του χαρταετού και έπειτα πρότεινα στα παιδιά να μου πουν τι θα έκαναν ή θα έβλεπαν εάν ήταν χαρταετοί. Κατέγραψα αυτό που φαντάστηκαν σε χαρτάκι και το κόλλησαν στον χαρταετό που στη συνέχεια ζωγράφισαν.

Αυτοί είναι οι χαρταετοί μας. Καλό πέταγμα!!!

Βγήκαμε στην αυλή να πετάξουμε τους χαρταετούς μας.

Την ιδέα την είδα στο «Περί Νηπιαγωγών» στον παρακάτω σύνδεσμο

http://nipiablog.blogspot.com/2013/03/a.html?m=1

 

Αρλεκίνος με τεχνική του Πουαντιγισμού

Ζωγραφίσαμε με την τεχνική του Πουαντιγισμού ( πληροφορίες για την τεχνική αυτή θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:   https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82)

το δικό μας Αρλεκίνο και στολίσαμε την τάξη μας.

 

Βενετσιάνικες Μάσκες

Είδαμε  εικόνες από καρναβάλια  διάφορων χωρών. Από όλα πιο πολύ μας έκανε εντύπωση το καρναβάλι της Βενέτίας με τις υπέροχες μάσκες του. Έτσι και εμείς με υλικά μου μας είχε φέρει μια μαμά φτιάξαμε τις δικές μας βενετσιάτικες μάσκες.

Αποκριάτικες δραστηριότητες

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και σε διαφορετικές γωνιές η κάθε ομάδα έπρεπε σε συγκεκριμένο χρόνο (με αντίστροφη μέτρηση) να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους . Μετά το τέλος του χρόνου  της αντίστροφης μέτρησης μόλις άκουγαν τον ήχο τέλους, οι ομάδες  άλλαζαν γωνιές. Με τον τρόπο αυτό όλα τα παιδιά πέρασαν από όλες τις γωνιές.

 

Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί

Πριν ξεκινήσουμε τη δανειστική βιβλιοθήκη διαβάσαμε από τον μικρό αναγνώστη  «Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί»,

το οποίο μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip15/Default.html

Έπειτα τα παιδιά ζωγράφισαν ό,τι τους έκανε εντύπωση από το βιβλίο αυτό.

 

Ξεκινάει…..η Δανειστική Βιβλιοθήκη

Την Παρασκευή 08/02/2020 ξεκινήσαμε και εμείς επιτέλους τη Δανειστική μας Βιβλιοθήκη.

Πρώτα από όλα διαλέξαμε τα βιβλία που θα βάλουμε στη βιβλιοθήκη. Φέτος είχαμε αρκετά βιβλία να διαλέξουμε και ευχαριστούμε για αυτό τους γονείς, οι οποίοι με μεγάλη χαρά μας δώρισαν βιβλία.

Κάθε φορά παίρνουν τα παιδιά αρχικά την ταυτότητά τους της δανειστικής βιβλιοθήκης (την ιδέα την πήρα από τον ιστότοπο<<Το νηπιαγωγείο μ’ αρέσει πιο πολύ >>, στο κάτω μέρος του άρθρου υπάρχει ο υπερσύνδεσμος).

Έπειτα διαλέγουν το βιβλίο, βγάζουν τον τίτλο που έχουμε κολλήσει με σκριτς σκρατσ……..

 

 

και τοποθετούν την ταυτότητά τους.

Στη συνέχεια κολλούν τον τίτλο δίπλα από το όνομά τους.

Μαζί στο σπίτι δώσαμε το συμβόλαιο της Δανειστικής ώστε να το υπογράψουν με τους γονείς, τις πληροφορίες και το φυλλάδιο καταγραφής.

Τη Δευτέρα τα παιδιά μας μιλάνε για το βιβλίο που διάβασαν και μας δείχνουν πως συμπλήρωσαν το φύλλο καταγραφής. Έπειτα όλα τα παιδιά ψηφίζουν το παιδι που θα πάρει το βραβείο καλύτερης ανάγνωσης.

{Όλα τα αρχεία θα τα βρείτε σε ξεχωριστό άρθρο εδώ για να τα κατεβάσετε} 

Διαλέξαμε όλοι τα βιβλία μας και έτσι ξεκινούν οι βιβλιοπεριπέτειές μας για τη φετινή χρονιά!!!!

 

 

Πληροφορίες για τη λειτουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης

Σκοπός της δανειστικής βιβλιοθήκης είναι να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσω της ανάγνωσης των βιβλίων να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές οπτικές απόψεις, διευρύνοντας και με αυτόν τον τρόπο τις ευκαιρίες εκείνες ώστε  να γίνουν κριτικοί αναγνώστες (οδηγός νηπιαγωγού,2006,Ο.Ε.Δ.Β).Τα παιδιά διαβάζουν πολλά και διαφορετικά βιβλία. Μαθαίνουν να σέβονται τα βιβλία και γίνονται υπεύθυνοι αναγνώστες φροντίζοντας να  επιστρέψουν το βιβλίο στην κατάλληλη ημερομηνία   και φυσικά στην  κατάσταση  που το δανείστηκαν.

Η συστηματική επαφή των παιδιών με τη γραπτή γλώσσα στο πλαίσιο λειτουργικών εμπειριών εγγραμματισμού συμβάλλει ουσιαστικά στην κατάκτησή της, καθώς «οι δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής κατακτώνται σε αλληλεπίδραση με τα γραπτά κείμενα και δεν ωριμάζουν από μόνες τους» (Clay,1991)

Τα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας  συμβάλλουν στην ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, στην ψυχική και λογοτεχνική τους καλλιέργεια, στην ψυχαγωγία τους και στη μύησή τους στην ομορφιά του γραπτού λόγου και στην απόλαυση που μπορεί να προσφέρει η ανάγνωση (Γκλιάου,2005)

Τρόπος Λειτουργίας

Τα παιδιά κάθε Παρασκευή δανείζονται ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του νηπιαγωγείου για να το διαβάσουν στο σπίτι και το επιστρέφουν τη Δευτέρα. Μαζί με το βιβλίο παίρνουν και ένα φύλο καταγραφής που πρέπει να συμπληρώσουν μετά την ανάγνωση. Ειδικότερα γράφουν μόνοι τους το όνομά τους και προσπαθούν όσοι μπορούν να γράψουν και τον τίτλο του βιβλίου.

Προσοχή: καλό θα ήταν να αφήσουμε τη φαντασία των παιδιών ελεύθερη και να μην την εγκλωβίσουμε. Δεν ζωγραφίζουν οι γονείς ή τα αδερφάκια και αφήνουμε τα παιδιά να εκφραστούν μόνα τους.

Επίσης είναι αυτονόητο ότι τα βιβλία πρέπει να επιστρέφονται σε καλή κατάσταση, δηλαδή να μην είναι λερωμένα, μουτζουρωμένα ή σχισμένα. Σε περίπτωση σημαντικής καταστροφής θα πρέπει να φροντίσετε για την αντικατάστασή τους.

Συμβουλές για την ανάγνωση των βιβλίων:

Πριν την ανάγνωση:

 • Συζητήστε για το εξώφυλλο του βιβλίου ( πως ονομάζεται ο συγγραφέας, ποιος είναι ο τίτλος, ποιος είναι ο εκδοτικός οίκος κ.α.)
 • Ζητήστε να σας περιγράψουν τι βλέπουν στο εξώφυλλο
 • Παροτρύνετε τα παιδιά να προβλέψουν ποια μπορεί να είναι η υπόθεση του βιβλίου.

Κατά την ανάγνωση:

 • Να κάνετε ερωτήσεις στα παιδιά είτε πρόβλεψης (π.χ. τι νομίζετε ότι θα γίνει μετά;) είτε κατανόησης (π.χ. τι έκανε ο ήρωας τώρα;)
 • Βοηθήσετε τα παιδιά ώστε να κατανοήσουν λέξεις αλλά και έννοιες που μπορεί να τα δυσκολεύουν
 • Να δείχνετε με το δάχτυλό σας που διαβάζετε, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν τη φορά με την οποία διαβάζουμε αλλά και να βλέπουν την αντιστοίχιση φωνής με λέξη.

Μετά την ανάγνωση

 • Συζητήστε με τα παιδιά για την ιστορία που διαβάσατε
 • Κάνετε ερωτήσεις (τι τους άρεσε, τι δεν τους άρεσε, τι έκαναν οι ήρωες κ.α.)
 • Μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να σας διηγηθούν την ιστορία που διαβάσατε με δικά τους λόγια.

Μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες στο παρακάτω έγγραφο:

Πληροφορίες Λειτουργίας Δανειστικής Βιβλιοθήκης

 

Οι πλανήτες των συναισθημάτων

Την Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο μας το Εκπαιδευτικό Βιωματικό Πρόγραμμα «Οι πλανήτες των συναισθημάτων» από την ομάδα Πράματα και Θάματα.

Ο Τάκης ο Ρομποτάκης ταξιδέυει στου πλανήτες των συναισθημάτων. Ετοιμάζουμε τα διαστημόπλοιά μας και το ταξίδι ξενινάει………

Για να ταξιδέψουμε όμως από πλανήτη σε πλανήτη πρέπει να περάσουμε κάποιες δοκιμασίες.

Πρώτη στάση ο πλανήτης της χαράς. Διώχνουμε τη λύπη και κρατάμε τη χαρά.

Δεύτερη στάση ο πλανήτης της λύπης. Προσπαθούμε να κάνουμε το βασιλιά της λύπης να γελάσει.

 

Τρίτη στάση ο πλανήτης του φόβου. Ένα μαϊμουδάκι φοβάται να περάσει το ποτάμι αλλά ρίχνει στο ποτάμι τους φόβους του και περνάει απέναντι.

Στο τέλος όλοι μαζί δώχνουμε τους φόβους μας μακριά.

Τέταρτη στάση ο πλανήτης της αγάπης. Σε αυτόν τον πλανήτη ζουν οι πιπερούληδες που είναι αγαπημένοι αλλά έρχεται ο κακοσάπουνος χάνεται η αγάπη. Με τη βοήθειά μας ήρθε ο κύριος Ζαχαρομίλητος και έφερε την αγάπη.

Πέμπτη στάση ο πλανήτης του θυμού. Εκεί ζει ο δράκος του θυμού αλλά ήρθε ένα κοριτσάκι με ένα κουτί γεμάτο χαρτιά, όπου ζωγραφίσαμε τι μας θυμώνει και τα κλείσαμε μέσα. Έτσι και ο δράκος σταμάτησε να είναι θυμωμένος.

 

Τελευταία στάση ο πλανήτης μας η γη. Εκεί ο Τάκης ο Ρομποτάκης μεταμορφώθηκε σε……. (μόνο εμείς ξέρουμε το μυστικό). Εκεί  μας έκανε ένα πείραμα: γέμισε τα ποτήρια με νερό με χρώματα (κόκκινο, κίτρινο, μπλε)  και μέσα έβαλε χαρτί κουζίνας και μας άφησε ένα κλειστό φάκελο να τον ανοίξουμε την άλλη μέρα.

Το πρωί είδαμε οτι είχαν δημιουργηθεί τρία νέα χρώματα (πράσινο, μωβ,πορτοκαλί).

Επίσης είμασταν ανυπόμονοι να δούμε τι είχε μέσα ο φάκελος. Τον ανοίξαμε ……

…..και μέσα βρήκαμε ένα γράμμα από τον  Τάκη Ρομποτάκη, το οποίο και διαβάσαμε.

Πήραμε και ενθύμιο συμμετοχής στο πρόγραμμα.

 

Παροιμίες για το Φλεβάρη

Για αυτή τη δραστηριότητα αρχικά τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες. Η κάθε ομάδα επέλεξε να εργαστεί με μια παροιμία. Έπειτα αποφάσισαν πως θα αναπαραστήσουν στο χαρτί αυτή την παροιμία και τέλος τι θα ζωγραφίσει ο καθένας.

Στη συνέχεια η κάθε ομάδα παρουσίασε στην ολομέλεια της τάξης την εργασία της.

Με τις εργασίες μας στολίσαμε την πόρτα της τάξης μας.