Ο Εξωγήινος Μενωσπιτάκης σας προσκαλεί…………..

Γεια σας παιδάκια,

το όνομά μου είναι Μενωσπιτάκης

και το σπίτι μου βρίσκεται στον πλανήτη Κλοξ.

Τι τελευταίες μέρες στον πλανήτη μου πολλοί έχουν αρρωστήσει από έναν ιό, που τον λένε, κορωνοϊό. Έτσι, λοιπόν, ο αρχηγός μας ο Βόξης αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία και να μας πει να μείνουμε μέσα στα σπίτια μας. Αυτό δεν μου άρεσε καθόλου στην αρχή, μου έλειπαν οι φίλοι μου, η δασκάλα μου, το σχολείο μου. Ψάχνοντας στο ηλεκτρόνιξ μου είδα ότι και ο δικός σας πλανήτης έχει τον ίδο ιό, έχετε και εσείς κλείσει τα σχολεία σας και έτσι δεν νιώθω τόσο μόνος μου.

Εκεί που καθόμουν, μου ήρθε μια ιδέα, για να μας βοηθήσω να περάσουμε μαζί, ευχάριστα και δημιουργικά, αυτές τις μέρες που όλοι «Μένουμε Σπίτι». Μέχρι να ανοίξουν πάλι τα σχολεία θα σας ζητήσωνα εξερευνήσουμε πολλά πράγματα μαζί και να κάνουμε κάποιες αποστολές  ,  τις οποίες θα ζωγραφίσετε, θα τις φωτογραφίσετε και θα τις στείλετε στο 28nipath@gmail.com για να τις ανεβάσει η κύρια σας στο ίντερνετ. Το ίδιο θα κάνω και εγώ με τη δική μου κυρία που τη λένε Νάλα και θα σας τις στείλω με το γαλαξιακό ταχυδρομείο και ελπίζω να έρθουν.

Η εξερεύνηση και οι αποστολές, θα ολοκληρωθούν μόλις ανοίξει το νηπιαγωγείο, όπου εγώ θα σας στείλω το » Δίπλωμα του Εξερευνητή».

1η Αποστολή

Σήμερα τελευταία μέρα του Μαρτίου, θα βγάζαμε από τα χεράκια μας, το μάρτη που είχαμε φορέσει την πρώτη μέρα του Μαρτίου.

Σύμφωνα με το έθιμο Μάρτης αποκαλείται  ένα φτιαγμένο από κόκκινο και άσπρο σχοινάκι ή κλωστές ,που έχουν στριφτεί ή πλεχτεί, βραχιόλι, που φοριέται την 1η Μαρτίου στην Ελλάδα

Για όλο το μήνα παιδιά και μεγάλοι φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή. Όπως λέει ο λαός, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της άνοιξης για να μην καούν. Φυσικά, αυτό το λέει μόνο ο λαός, γιατί από τον ήλιο μας προστατεύει μόνο το αντηλιακό.

Όταν τελειώσει ο μήνας το βραχιολάκι αυτό το βγάζουν και το αφήνουν πάνω στα δέντρα,  για να τον πάρουν τα χελιδονάκια, που έχουν επιστρέψει , για να χτίσουν τη φωλιά τους.

Σας προτείνω να δείτε το παρακάτω βιντεάκι με τα χελιδονίσματα και στη συνέχεια να ζωγραφίσετε χελιδόνια με τις φωλιές τους και αν  έχετε ακόμα το βραχιολάκι σας να το κολλήσετε στις φωλιές.

Χελιδονίσματα  (για να παίξει στο κινητό ή στα τάμπλετ πρέπει να κατεβάσετε από το Play Store κάποιο Media Player)

Περιμένω με ανυπομονησία να δω τις ζωγραφιές σας.

Φιλάκια πολλά!!!!!!

Ο φίλος σας Μενωσπιτάκης