Oδηγίες για τη δήλωση τoυ self test στο edupass.gov.gr

Αγαπητοί γονείς,

Από αύριο Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τα δημόσια σχολεία η πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/ μέσω της οποίας θα εκδίδεται η Σχολική Κάρτα για COVID-19, ενώ ενσωματώνονται και όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr.
Οι γονείς, αφού επιλέξετε την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής»

 

έπειτα επιλέγετε την κατηγορία «Δήλωση self test Μαθητών/τριών-Έκδοση Σχολικής Κάρτας για covid-19»,

στο επόμενο βήμα κάνετε κλικ στη σύνδεση,

εκεί θα σας ζητηθεί να επιλέξετε με τίνος φορέα τους κωδικούς, επιθυμείτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα edupass. Κάντε κλικ στο “Επιλέξτε ΓΓΠΣΔΔ (κωδικοί taxinet)” αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς σας της εφορίας ή κάντε κλικ σε μία από τις 11 τράπεζες ώστε να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς σας του web banking,

εάν επιλέξετε τους κωδικούς taxinet θα δείτε το γνώριμο πλαίσιο Αυθεντικοποίησης χρήστη. Εάν επιλέξετε κάποια από τις τράπεζες θα δείτε το αντίστοιχο πλαίσιο Αυθεντικοποίσης  Χρήστη.  Εισάγετε το όνομα χρήστη  και τον κωδικό σας και κάντε κλικ στο “Σύνδεση”. 

ελέγξτε τα στοιχεία σας και κάντε κλικ στο “Συνέχεια”,

έπειτα συμπληρώνετε τα στοιχεία του σχολείου όπως φαίνονται στην εικόνα,

συμπληρώστε τα στοιχεία του παιδιού που δηλώνετε,

και τέλος συμπληρώστε τα στοιχεία του self test (ημερομηνία και αποτέλεσμα) και πατήστε “Υποβολή”.

Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε τη σχολική κάρτα ή να το αποθηκεύσετε σαν pdf, την οποία ο μαθητής επιδεικνύει στο σχολέιο.

Επίσης, από αύριο, 1η Νοεμβρίου, έως και το Σάββατο 6 του μήνα, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται μία συσκευασία με πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Υπενθυμίζεται ότι το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.