Γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου …….με διαφορετικό τρόπο

Αύριο κανονικά στο νηπιαγωγείο μας θα πραγματοποιούσαμε την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Εμείς φέτος θα τη γιορτάσουμε με διαφορετικό τρόπο και θα μοιραστούμε την εμπειρία μας αυτή.

Παρακάτω θα δείτε έναν πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη.

Ο Θεόδωρος Π. Βρυζάκης (Θήβα, 19 Οκτωβρίου 1814-Μόναχο, 6 Δεκεμβρίου 1878) ήταν ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους του 19ου αιώνα και ο θεμελιωτής της “Σχολής του Μονάχου”. Γεννημένος στη Θήβα το 1814, επτά χρόνια πριν την κύρηξη της Επαναστασης του 1821, ο Θεόδωρος Βρυζάκης έζησε τα σκληρά χρόνια  του απελευθερωτικού αγώνα μέχρι την ίδρυση του ελεύθερου ελληνικού κράτους.  Σε ηλικία 18 ετών, το 1832, με την ενθάρρυνση ενός Γερμανού φιλολόγου, μετανάστευσε στο Μόναχο της Βαυαρίς, όπου έζησε μέχρι το θάνατό του. Εκεί άρχισε να ασχολείται με τη ζωγραφική, απεικονίζοντας σχεδόν αποκλειστικά θέματα από την Επανάσταση του 1821

Ο πίνακάς του ονομάζεται ” Δύο πολεμιστές ή καραούλι” (1855): Πρόκειται για  μια ζωντανή εικόνα από ένα στιγμιότυπο της μάχης με τους δύο πολεμιστές.

  1. Παρατηρήστε τον πίνακα και γράψτε (με τη βοήθεια των γονιών σας) σε ένα χαρτί τι πιστεύετε ότι λέει ο ένας πολεμιστής στον άλλο και τι μπορεί να νιώθουν εκείνη τη στιγμή;
  2. Ζωγραφίστε το δικό σας πίνακα ζωγραφικής και να πείτε τι τίτλο θα βάζατε στον πίνακας σας.

Θα χαρώ πάρα πολύ εάν βγάζατε φωτογραφία την προσπάθειά σας και μου τη στέλνατε στο mail του σχολέιου (βρίσκεται επάνω στη σελίδα εκεί που λέει επικοινωνία)  και εγώ θα τα ανεβάσω στο blog. Μην ξεχάσετε να βάλετε το όνομά σας.

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

 

2 σχόλια στο “Γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου …….με διαφορετικό τρόπο

  1. Ευχαριστούμε πολύ κυρία Ευαγγελλία!!! χαρήκαμε πολύ που διαλέξατε ενα ζωγράφο απο την πόλη που γεννήθηκε η μαμα…τη Θήβα!

  2. Σας ευχαριστουμε πολυ!!! ειναι ολα υπεροχα δεν ξερουμε τι να πρωτοκανουμε!!! Ειμαστε πολυ τυχεροι που σας εχουμε!!! χρονια πολλα πολυχρονη με υγεια και του χρονου να σας γιορτασουμε οπως πρεπει!!!! φιλακια πολλα!!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.