Οι πλανήτες των συναισθημάτων

Την Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο μας το Εκπαιδευτικό Βιωματικό Πρόγραμμα “Οι πλανήτες των συναισθημάτων” από την ομάδα Πράματα και Θάματα.

Ο Τάκης ο Ρομποτάκης ταξιδέυει στου πλανήτες των συναισθημάτων. Ετοιμάζουμε τα διαστημόπλοιά μας και το ταξίδι ξενινάει………

Για να ταξιδέψουμε όμως από πλανήτη σε πλανήτη πρέπει να περάσουμε κάποιες δοκιμασίες.

Πρώτη στάση ο πλανήτης της χαράς. Διώχνουμε τη λύπη και κρατάμε τη χαρά.

Δεύτερη στάση ο πλανήτης της λύπης. Προσπαθούμε να κάνουμε το βασιλιά της λύπης να γελάσει.

 

Τρίτη στάση ο πλανήτης του φόβου. Ένα μαϊμουδάκι φοβάται να περάσει το ποτάμι αλλά ρίχνει στο ποτάμι τους φόβους του και περνάει απέναντι.

Στο τέλος όλοι μαζί δώχνουμε τους φόβους μας μακριά.

Τέταρτη στάση ο πλανήτης της αγάπης. Σε αυτόν τον πλανήτη ζουν οι πιπερούληδες που είναι αγαπημένοι αλλά έρχεται ο κακοσάπουνος χάνεται η αγάπη. Με τη βοήθειά μας ήρθε ο κύριος Ζαχαρομίλητος και έφερε την αγάπη.

Πέμπτη στάση ο πλανήτης του θυμού. Εκεί ζει ο δράκος του θυμού αλλά ήρθε ένα κοριτσάκι με ένα κουτί γεμάτο χαρτιά, όπου ζωγραφίσαμε τι μας θυμώνει και τα κλείσαμε μέσα. Έτσι και ο δράκος σταμάτησε να είναι θυμωμένος.

 

Τελευταία στάση ο πλανήτης μας η γη. Εκεί ο Τάκης ο Ρομποτάκης μεταμορφώθηκε σε……. (μόνο εμείς ξέρουμε το μυστικό). Εκεί  μας έκανε ένα πείραμα: γέμισε τα ποτήρια με νερό με χρώματα (κόκκινο, κίτρινο, μπλε)  και μέσα έβαλε χαρτί κουζίνας και μας άφησε ένα κλειστό φάκελο να τον ανοίξουμε την άλλη μέρα.

Το πρωί είδαμε οτι είχαν δημιουργηθεί τρία νέα χρώματα (πράσινο, μωβ,πορτοκαλί).

Επίσης είμασταν ανυπόμονοι να δούμε τι είχε μέσα ο φάκελος. Τον ανοίξαμε ……

…..και μέσα βρήκαμε ένα γράμμα από τον  Τάκη Ρομποτάκη, το οποίο και διαβάσαμε.

Πήραμε και ενθύμιο συμμετοχής στο πρόγραμμα.