IMG 20240416 131943

Ανακυκλώνουμε και προστατεύουμε το περιβάλλον!

Ανακοινώσεις

Αγαπητοί μας γονείς και παιδιά,

Σας ενημερώνουμε ότι με πρωτοβουλία μαθητών και μαθητριών της Στ’ και της Ε’ τάξης, ξεκινήσαμε μία περιβαλλοντική δράση στο σχολείο μας με κύριο στόχο την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών.  Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, μεταξύ άλλων, το σχολείο μας έχει προμηθευτεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης τρεις κάδους διαχωρισμού απορριμμάτων όπου ανακυκλώνουμε χαρτί, πλαστικό και γυαλί καθώς και έναν κάδο για την απόρριψη ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Επίσης, τα παιδιά έχουν φτιάξει κάδους για την απόρριψη πλαστικού, χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου και καπακιών που βρίσκονται σε διάφορα σημεία στο χώρο του σχολείου μας. Τέλος, το σχολείο μας έχει παραλάβει και τους ειδικούς κάδους ΑΦΗΣ για την ανακύκλωση μπαταριών. Παρακαλούμε να συνδράμετε στη δράση μας αυτή για την προστασία του περιβάλλοντος και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.

IMG 20240416 124851 IMG 20240416 131943 IMG 20240416 124526

Ας ανακυκλώσουμε σωστά!!!

Πετάμε τα σκουπίδια μας μόνο στον αντίστοιχο κάδο.

Πετάμε μόνο τα πλαστικά που έχουν πάνω το σήμα της ανακύκλωσης.

Πετάμε τις συσκευασίες μόνο εφόσον είναι καθαρές από υπολείμματα τροφών.

Στον κάδο για το χαρτί πετάμε μόνο συσκευασίες από χαρτί και όχι πλαστικοποιημένο χαρτί η μπλοκ με σπιράλ/πλαστικό εξώφυλλο

Βγάζουμε τα καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια και τα πετάμε στον ειδικό κάδο.

Πετάμε τις συσκευασίες μας χύμα μέσα στον κάδο και όχι δεμένες σε σακούλες

Δεν πετάμε υπολείμματα τροφών, μπαταρίες (μόνο στον ειδικό κάδο ΑΦΗΣ), ηλεκτρικές συσκευές(μόνο στον ειδικό κάδο), οικοδομικά υλικά, τζάμια, υφάσματα, κλαδιά, αντικείμενα από ξύλο.

 

Μαθαίνουμε για την ανακύκλωση παίζοντας εδώ:

Μάθε τα σήματα της ανακύκλωσης

Βρες τη σωστή απάντηση

Βάλε τα αντικείμενα στο σωστό κάδο