Καλά Χριστούγεννα

Από τα κορίτσια της Γ’ τάξης, ευχές με
Χριστουγεννιάτικες Γερμανικές Συνταγές

1. ΜΗΛΟΨΩΜΟ

Υλικά για 2 φόρμες (ταψάκια)
750 γρ. μήλα
250 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
150 γρ. φουντούκια
1 συσκευασία σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο)
Βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να τραβήξουνε. Την άλλη μέρα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C. Ανακατεύουμε καλά τα μήλα με τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε 2 μικρές φόρμες και τις γεμίζουμε με τη ζύμη. Ψήνουμε για 1 ¼ ώρες.

2. Gluhweinschnitten (είδος κέικ)

Υλικά για 1 φόρμα (ταψάκι)
250 γρ. μαργαρίνη
220 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι
4 αυγά 1 βανίλια
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
150 γρ. καλοτριμμένη μαύρη σοκολάτα
125 ml Gluhwein (είδος κρασιού) ή Μαυροδάφνη

Για το γλάσο
5 κουταλάκια του γλυκού Gluhwein ή Μαυροδάφνη
250 γρ. άχνη ζάχαρη
120 γρ. καβουρδισμένα και σπασμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε εναλλάξ τα αυγά και το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος βάζουμε τη σοκολάτα και το Gluhwein.

Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και ρίχνουμε τη ζύμη. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C, το ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Ετοιμάζουμε το γλάσο με το κρασί και την άχνη ζάχαρη και το ρίχνουμε στο γλυκό. Από πάνω βάζουμε μερικά αμύγδαλα και κόβουμε το γλυκό σε σχήματα τριγώνων ή ρόμβων.

Αφήστε μια απάντηση