Ραδιοφωνικό Θέατρο: Οι θεοί κατεβαίνουν στη γη
Με αφορμή το θεατρικό έργο για παιδιά Η κρουαζιέρα των θεών και με δύο βασικούς θεματικούς άξονες, το περιβάλλον και την πανδημία, οι μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας στο μάθημα της ευέλικτης ζώνης με την εκπαιδευτικό της θεατρικής αγωγής του σχολείου μας, Στεφανία Παπαμιχαήλ, έγραψαν το δικό τους θεατρικό έργο Οι θεοί κατεβαίνουν στη γη με πολύ χιούμορ, με καυστικά πολιτικά σχόλια αλλά και με μεγάλη αγωνία για όσα ζουν εν μέσω πανδημίας. Τα ζευγάρια των θεών και των ανθρώπων, οι διάλογοι και ο τίτλος είναι όλα αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς.
Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου θορυβούνται από τις ξαφνικές αλλαγές των καιρικών συνθηκών καθώς και από τον μεγάλο αριθμό νεκρών που καταφτάνουν στον Άδη και μετά από συνεδρίαση αποφασίζουν να κατέβουν στην Ελλάδα του 2020 για να συναντήσουν τους θνητούς και να μάθουν τι συμβαίνει. Κάθε θεός συναντάει τον αντίστοιχό του θνητό και μέσα από μια σύντομη γνωριμία παρουσιάζεται η διαφορά του σήμερα με το χθες, η εξέλιξη της τεχνολογίας, η διαφορά των προτύπων ομορφιάς και δύναμης, η διαφορά των καθημερινών συνηθειών που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον και οι συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία.
Ο Δίας συναντάει τον Μητσοτάκη να κάνει ποδήλατο στην Πάρνηθα, η Ήρα την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την οποία μαθαίνει ότι υπάρχουν πλέον νόμοι που προστατεύουν το περιβάλλον, η Αθηνά την Κεραμέως, ο Ποσειδώνας δύο ψαράδες που τον ενημερώνουν για τα μεταλλαγμένα ψάρια και τη μόλυνση της θάλασσας, ο Άρης έναν στρατιώτη, με τον οποίο προσπαθεί να σώσει το στρατό από την πανδημία του κορονοϊού, η Άρτεμις έναν κυνηγό που θέλει να σκοτώνει ζώα και να φωτογραφίζεται μαζί τους για να μαζεύει likes στο facebook. Ο Ερμής μαθαίνει από έναν ταχυδρόμο ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν καθημερινά τόνους χαρτιού που δεν ανακυκλώνουν και η Αφροδίτη μαθαίνει από το διάσημο μοντέλο Βίκυ Καγιά ότι οι γυναίκες για να γίνουν όμορφες χρησιμοποιούν προϊόντα που δοκιμάζονται πρώτα σε ζώα και δεν παράγονται από φυσικά υλικά. Ο Ήφαιστος συναντάει έναν σιδερά που προσπαθεί να κατασκευάσει ένα ρομπότ που θα βάζει αντισηπτικό στους ανθρώπους και ο Απόλλωνας τον ίδιο τον Γιώργο τον Μαζωνάκη με τον οποίο έρχεται σε καλλιτεχνική αντιπαράθεση. Τέλος, ο Διόνυσος γίνεται φίλος με έναν μπαρίστα που του μαθαίνει τι είναι η βότκα, ο Άδης γνωρίζει έναν νεκροθάφτη και η Εστία μία νοικοκυρά.
Μετά από τις ενδιαφέρουσες αυτές συναντήσεις οι θεοί συνεδριάζουν ξανά και αποφασίζουν για τα μέτρα τα οποία θα πάρουν προκειμένου να βοηθήσουν τους θνητούς να ξεπεράσουν την πανδημία αλλά και για τα μέτρα που θα προτείνουν για να σωθεί το περιβάλλον.
Το θεατρικό έργο ηχογράφησε η εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής, Στεφανία Παπαμιχαήλ. Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάστηκε με την εκπαιδευτικό του τμήματος, Δέσποινα Ιωακειμίδου και τον εικαστικό του σχολείου, Γεώργιο Σαλπιγγίδη.
Μπορείτε να απολαύσετε τους μαθητές της Γ΄τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στον παρακάτω σύνδεσμο: Οι θεοί κατεβαίνουν στη γη
Πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για το υπέροχο αποτέλεσμα!