Αρχική » Δράσεις » Βράβευση του σχολείου στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «ΚΥΠΡΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ – ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ»

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

-------------------------------

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Ρολόι

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Ισότιμη εκπαίδευση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1, 2 & 3 ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Σαν σήμερα

20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

Βράβευση του σχολείου στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «ΚΥΠΡΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ – ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ»

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι μαθήτριες/τές μας βραβεύτηκαν για τις δημιουργίες τους στον μαθητικό διαγωνισμό «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες».

Το σχολείο συμμετείχε στο διαγωνισμό με δύο ομάδες και απέσπασε τα ακόλουθα βραβεία:

  • 1ο βραβείο στην κατηγορία «Project» με  εργασία αποτελούμενη από τρία κουίζ με τον τίτλο «Λεξιθηρία». Η ομάδα εργάστηκε ως σύμπραξη σχολείων με το 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων.

Ψάξαμε λεξικά, γνωρίσαμε κυπριακές λέξεις, προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με την Κυπριακή προφορά  και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τρία κουίζ με θέμα την Κυπριακή διάλεκτο, ώστε να τη γνωρίσουμε και στην υπόλοιπη σχολική κοινότητα και να καταλάβουν όλοι ότι πρόκειται για διάλεκτο της Ελληνικής γλώσσας.

Τα κουίζ θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των δύο σχολείων και θα προκηρυχθεί διαγωνισμός μεταξύ των μαθητών. Θα ανακηρυχθεί νικητής.

Η μαθητική ομάδα απαρτίζεται  από τις μαθήτριες:  Ζήκα Ν., Καπετάνιου Ε.,  Κέμμου Β., Κορακάκη Δ., Κουζούπη Α., Λεβεντέλη Ζ., Κατή Αι., Μιχαλάκη Μ., Μπαμπούσκου Σ., Ντούρου Α.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ελένη Παπαδοπούλου

 

  • 6ο βραβείο στην κατηγορία Διήγημα με το διήγημα με τίτλο «Ποιος χάνει, ποιος κερδίζει ;» που έγραψε ο μαθητής της Γ’ Γυμνασίου Φέλλιος Β.

Συμμετείχαν επίσης με διηγήματα οι μαθητές μας Μασαούτης Π. , Μαρίνογλου Μ. της Α΄ Γυμνασίου και Γουρνάρη Ν., Κουνίδη Αγ., Τσεκούρας Αλ. της Γ΄Τάξης.

Μελέτησαν τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, διάβασαν ποιήματα και πεζά ελλήνων και κύπριων λογοτεχνών που γράφτηκαν για τα τραγικά εκείνα γεγονότα, συζήτησαν και αντάλλαξαν εντυπώσεις και συναισθήματα. Στη συνέχεια έγραψαν τα δικά τους διηγήματα με τα οποία συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ειρήνη Νικολοπούλου

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση