Αρχική » Ανακοινώσεις » «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2015-2016»

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

-------------------------------

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Ρολόι

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Ισότιμη εκπαίδευση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1, 2 & 3 ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Σαν σήμερα

20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

«ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2015-2016»

πέναΦέτος (σχολική χρονιά 2015-2016) πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας για 6η συνεχή χρονιά στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων της ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής το πρόγραμμα «Λογοτεχνικό εργαστήριο, οι μαθητές γράφουν». Συμμετείχαν 20 περίπου μαθητές και από τις τρεις τάξεις με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Νικολοπούλου Ειρήνη.

       Οι στόχοι του προγράμματος είναι σύντομα να εμψυχωθούν οι μαθητές να γράψουν ποιήματα -διηγήματα-θεατρικά, να έρθουν σε επαφή με τη Λογοτεχνία και τη Γλώσσα, να αναπτύξουν  δεξιότητες στη γραφή, να ανακαλύψουν καινούριους δρόμους έκφρασης και επικοινωνίας και να ικανοποιηθούν τελικά από την ολοκλήρωση μίας προσωπικής ή ομαδικής προσπάθειας και την προβολή των αποτελεσμάτων της.

      Το πρόγραμμα έχει και διαγωνιστικό μέρος. Οι μαθητές δηλαδή παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό που οργανώνεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς από τη ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής, κρίνονται από ανώνυμη λογοτεχνική επιτροπή και τα βραβευθέντα έργα τυπώνονται σε βιβλίο.

     Στον περσινό διαγωνισμό «λογοτεχνικό εργαστήριο 2014-2015» βραβεύτηκε στην κατηγορία ποίησης η μαθήτριά μας  Ταχτσόγλου Μαρία.

   Φέτος οι μαθητές της ομάδας συμμετείχαν και στον «Δ΄ Διαγωνισμό Ποίησης Ν.Λαδά» για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αχαρνών με τη Φιλότεχνη Λέσχη  υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών  και στον οποίο ο μαθητής μας Πολυχρονίδης Παύλος απέσπασε το τρίτο βραβείο.

     Τα φετινά έργα των παιδιών παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που έγινε στο σχολείο μας με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

     Στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής (Λογοτεχνικό εργαστήριο) μπορείτε να διαβάσετε όλα τα έργα των παιδιών, τα φετινά και των προηγούμενων ετών.

Δείτε την  Παρουσίαση με

  • τους στόχους του προγράμματος
  • τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν φέτος
  • τα έργα τους
  • όλες τις διακρίσεις του «λογοτεχνικού εργαστηρίου»

  1Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά μας για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους και τους ευχόμαστε νέα, δημιουργικά ταξίδια στο μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας…

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση