Ολοκλήρωση του Γαλλόφωνου έργου eTwinning: “ça roule”

Τη σχολική χρονιά 2021-2022, οι μαθητές της τάξης Γαλλικών της Α΄ Γυμνασίου (Τμήματα Α1, Α2, Α3) συμμετείχαν σε ένα Γαλλόφωνο έργο της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning με τίτλο «ça roule». Στα πλαίσια του μαθήματος της δεύτερης ξένης γλώσσας (γαλλικά) και με στόχο τη βιωματική μάθηση, οι μαθητές  μας επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν με μαθητές σχολείων από το Βέλγιο, Ιταλία, Πορτογαλία και Ρουμανία  χρησιμοποιώντας τη γαλλική γλώσσα.

Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη στην εποικοδομητική συνεργασία των μαθητών μας με τους Ευρωπαίους συνεργάτες τους. Στόχος του έργου ήταν η κινητοποίηση των μαθητών και η αύξηση του ενδιαφέροντός τους για τη Γαλλική γλώσσα. Μέσα από τις συνεργατικές δραστηριότητες του έργου επετεύχθη η εξοικείωση των μαθητών με την κατανόηση και την παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου, με τη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό. Η βιωματική και διαδραστική προσέγγιση όλων των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου, αποτέλεσαν κίνητρο μάθησης για τους μαθητές, οι οποίοι με πολλή διάθεση κι ενθουσιασμό συμμετείχαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στο πρόγραμμα. Οι μαθητές ανέπτυξαν γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην καθημερινή ζωή: γλωσσικές, ψηφιακές, κοινωνικές, επικοινωνιακές και συνεργατικές.

Όλες οι δραστηριότητες του έργου εντάσσονται στο Αναλυτικό πρόγραμμα Διδασκαλίας της 2ης Ξένης Γλώσσας (Γαλλικά) και υλοποιήθηκαν την ώρα του μαθήματος των Γαλλικών με την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών  Ελένης Χαρτζάβαλου.

Μπορείτε να δείτε πως δούλεψαν οι μαθητές της τάξης των Γαλλικών με τους Ευρωπαίους συνεργάτες τους, στη συνεργατική πλατφόρμα  twinspace  του προγράμματος, η οποία αποτελεί εργαλείο συνεργασίας με τους εταίρους καθώς και την τελική συλλογή συνεργατικών δραστηριοτήτων του έργου στις οποίες συμμετείχαν όλες οι συνεργάτιδες χώρες  εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *