Διδακτική επίσκεψη στην Πινακοθήκη Χαρακτικής Κώστας Μαλάμος του Δήμου Ζίτσας

Διδακτική επίσκεψη με μαθητές/τριες της Α΄Τάξης πραγματοποιήσαμε στις 26 Απριλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Κώστας Μαλάμος στη Ζίτσα, στο πλαίσιο του ΑΠΣ των Εικαστικών, της μελέτης της Τέχνης της Χαρακτικής και της δημιουργίας έργων για τη Δράση του ΠΙΟΠ «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ» αλλά και στο πλαίσιο δράσεων για το «Ευρωπαϊκού Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018»

Στην Πινακοθήκη μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη κ. Καπρινιώτη Σοφία, παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά βίντεο του χαράκτη και καθηγητή της ΑΣΚΤ Γιάννη Γουρζή και μελέτησαν τα έργα της συλλογής. Με τη βοήθεια φύλλων εργασίας αφού αναζήτησαν και ερεύνησαν καλλιτέχνες, θεματικές, υλικά και τεχνικές στη συλλογή, σχεδίασαν και παρουσίασαν τις δικές τους σπουδές – απόψεις και συναισθήματα, σε θέματα παρόμοια με αυτά που απασχόλησαν μεγάλους δημιουργούς όπως ο Γιάννης Κεφαλληνός, ο Κώστας Γραμματόπουλος, ο Χρίστος Δαγκλής κά.
Ευχαριστούμε την κ Καπρινιώτη για την καταπληκτική ξενάγηση και φιλοξενία στην πινακοθήκη.

Στη διδακτική επίσκεψη τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Γιάννης Ζωγάκης (Εικαστικών), Μπεκιάρη Καλλιόπη (Μουσικής) και Βρίγκα Παναγιώτα (Οικιακής Οικονομίας) ενώ συμμετείχε και η κ Φιλιπποπούλου Μάγδα, ασκούμενη φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών στο μάθημα των Εικαστικών, με Επόπτη Πρακτικής Άσκησης τον καθηγητή Γιάννη Ζωγάκη.

Πηγή: Διδακτική επίσκεψη στην Πινακοθήκη Χαρακτικής Κώστας Μαλάμος του Δήμου Ζίτσας » Εικαστικά στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *