Πολιτιστικό Πρόγραμμα: «Λογοτεχνικό εργαστήρι: Τα έξι καπέλα της σκέψης»

Το σχολικό έτος 2017-18 οι μαθητές του τμήματος Α4 του Πρότυπου Γυμνασίου  Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων έλαβαν μέρος στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Λογοτεχνικό εργαστήρι: Τα έξι καπέλα της σκέψης» με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Λευκοθέα Νόννη -Βλάχου και την κ. Παρασκευή Τσιώρη.

Με την Φιλόλογο  κ. Λευκοθέα Νόννη – Βλάχου οι μαθητές του Τμήματος Α4 του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων εφάρμοσαν βήμα – βήμα την τεχνική των ‘Six Thinking Hats’ στα κείμενα: «Ο Ξένος των Χριστουγέννων» του Στέφανου Δάφνη και «Ο Ξεπεσμένος Δερβίσης» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Με τη Θεολόγο   κ. Παρασκευή Τσιώρη  οι μαθητές  ασχολήθηκαν με την εξομάλυνση των όρων που άπτονται των θρησκειών.  Σε αδρές γραμμές έγινε αναφορά στα Χριστούγεννα και τη θέση που κατέχουν στην Ορθόδοξη Παράδοση, στη στάση των Χριστιανών έναντι των «άλλων» και των ξένων και  στο μυστικισμό του  Ισλάμ   όπου εντάσσεται ο Ξεπεσμένος Δερβίσης.

Οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά. Ανάλογα με το χρώμα του  καπέλου επικεντρώθηκαν σε μια διάσταση του σκέπτεσθαι και οργάνωσαν τη σκέψη τους ειδολογικά. Ανέπτυξαν, στα πλαίσια του εφικτού, τη δημιουργικότητά τους   με το να εργάζονται συμπληρωματικά κι ενισχυτικά μεταξύ τους.  Οι εργασίες δημοσιεύτηκαν στη διεύθυνση:  https://padlet.com/partsiori/hw4qvq98ieuq

 

 

Αφήστε μια απάντηση