«Εκπαιδεύοντας ισορροπημένα, επιτυχημένα και ευτυχισμένα παιδιά…»: Επιμορφωτική συνάντηση για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

Δράσεις Ενημέρωση ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Επιμόρφωση ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Συνέδρια / Ημερίδες Τελευταία Νέα Χωρίς κατηγορία

Tο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Σ.Υ) Μεσσηνίας, διοργάνωσαν Επιμορφωτική Συνάντηση για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», με θέμα:

«Εκπαιδεύοντας ισορροπημένα, επιτυχημένα και ευτυχισμένα παιδιά…»

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Δημήτριος Οικονομόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Εισηγήσεις της επιμόρφωσης:

1. «Η Διαταραχή Προσοχής, Υπερκινητικότητας & Συνοδά Προβλήματα Συμπεριφοράς»

Δημήτριος Καρβούνης, Παιδοψυχίατρος, Επιμελητής Α΄ στο Ψυχιατρικό Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

 

 

2. «Η μουσική ως μέσο ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης στο σχολικό πλαίσιο»

Κυριακή Ζαχαροπούλου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικής ΠΕ79, ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου

3. «Η υποστήριξη των σχολικών μονάδων από το ΚΕΣΥ, για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου»

Κωνσταντίνος Σαραβελάκης, Προϊστάμενος Κ.Ε.Σ.Υ. Μεσσηνίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές: κ. Δημήτριο Καρβούνη, κα Κυριακή Ζαχαροπούλου και κ.Κωνσταντίνο Σαραβελάκη. Η θεματολογία ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εδόθησαν νέες οπτικές για τις διδακτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών. Ακολούθησε συζήτηση σε θέματα που ετέθησαν από τις/ους Εκπαιδευτικούς. Σημαντική ήταν η συμβολή της κας Παρίση Μαρίας, Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, στη συζήτηση που ακολούθησε ώστε οι μαθητές να έχουν ίσες και κατάλληλες ευκαιρίες για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

Συντονιστές της Διοργάνωσης:

Γεωργιόπουλος Γεώργιος ΠΕ03, Ζαχαροπούλου Κυριακή ΠΕ79, Ξαρχάκου Νικολέττα ΠΕ03, Παρίση Μαρία ΠΕ70, Σαραντοπούλου Στυλιανή ΠΕ60, Σόλαρης Ιωάννης ΠΕ02, Σταυροπούλου Ελένη ΠΕ70, Χριστόπουλος Νικόλαος ΠΕ01, Χρονοπούλου Αθανασία ΠΕ70 & Παπαγιαννάκης Ευάγγελος ΠΕ80.