Mήνυμα της Αναπληρώτριας του Οργανωτικού Συντονιστή του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ενημέρωση ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Τελευταία Νέα

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι

Με την  ανάληψη των καθηκόντων Οργανωτικής Συντονίστριας του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου, σας εύχομαι αρχικά «καλή επάνοδο» στα καθήκοντά μας , υγεία, δύναμη, αντοχή και προπαντός   δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα στις δράσεις μας για την νέα σχολική χρονιά 2019-2020.

Όλοι μαζί, η εκπαιδευτική κοινότητα ως σύνολο αλλά και καθεμιά και καθένας μας ξεχωριστά, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε να προσφέρουμε αυτά που μπορούμε – και μπορούμε πολλά! – για το σχολείο που ονειρευόμαστε: με ευτυχισμένα παιδιά, που θα ζουν χωρίς στερήσεις και θα μορφώνονται, ένα σχολείο δεμένο αρμονικά με την παιδικότητα και τις αναζητήσεις τους στον σύγχρονο κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα, ένα σχολείο με χαρούμενους εκπαιδευτικούς όταν πηγαίνουν και όταν φεύγουν από τη δουλειά τους.

Η εκπαίδευση είναι για όλους και όλες που την υπηρετούμε κάτι περισσότερο από την εργασία μας: είναι η ζωή και το μεράκι μας, είναι η καθημερινή κούραση όταν φεύγουμε από το σχολείο, είναι όλα όσα κάνουν τους/τις αναπληρωτές/ αναπληρώτριες συναδέλφους μας να αφήνουν οικογένειες και αγαπημένα πρόσωπα για να την υπηρετήσουν σε διαφορετικούς τόπους κάθε χρόνο, είναι όμως και η ικανοποίησή μας όταν βλέπουμε ευτυχισμένα πρόσωπα παιδιών στα σχολεία μας. Και όλα αυτά, συχνά δίχως τα απαραίτητα στοιχεία για να εργαζόμαστε πιο αποδοτικά. Το δημόσιο σχολείο αποτελεί το ιστορικό στοίχημα κάθε κοινωνίας που θέλει να μαθαίνουν τα παιδιά της, δηλαδή να απολαμβάνουν αυτό το καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό και να εξελίσσουν τα πράγματα πιο πέρα από ό,τι μέχρι τώρα – και αυτό το έργο είναι στους ώμους μας.

Μέσα σε αυτό πλαίσιο, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ιδέες, προτάσεις, να συνεργασθεί το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελοποννήσου με φορείς της εκπαίδευσης, τους συλλόγους εκπαιδευτικών και τις επιστημονικές ενώσεις αλλά και με φορείς της Πελοποννήσου για να εκπονήσουμε δράσεις και προγράμματα παρεμβάσεων για τους μαθητές μας με διάφορα θέματα. Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελοποννήσου θα λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για την παιδαγωγική και επιστημονική στήριξη ενός εκπαιδευτικού έργου που σήμερα καλείται να ανταποκριθεί σε σύνθετες ψυχοκοινωνικές ανάγκες, να διευρύνει τους δρόμους της γνώσης, να ενισχύσει την ποιοτική διάσταση της παιδείας και να της προσδώσει τον δυναμισμό που χρειάζεται ένα σύγχρονο σχολείο παιδευτικά ωφέλιμο στον κάθε πολίτη και στην κοινωνία συνολικά.

Ως Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου θα διατηρούμε δυνατή και παραγωγική την καθημερινή επαφή με τους συναδέλφους μας και με τα μέλη ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ανταλλάσσοντας πολλές ιδέες και σκέψεις προκειμένου να  συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο των παρεμβάσεών μας.

Από την πλευρά μου θέλω να επισημάνω ότι ως Οργανωτική Συντονίστρια , θα δώσω προτεραιότητα στην ενδυνάμωση  της  λειτουργικής σχέσης μεταξύ του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των υπόλοιπων δομών εκπαίδευσης ώστε να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο  ο σημαντικός ρόλος που έχουν να επιτελέσουν. Θα δώσω επίσης έμφαση στην ενίσχυση  ενός πλαισίου αλληλοκατανόησης και συναντίληψης για την εδραίωση και ανάδυση μιας νέας συνεργατικής σχέσης, μεταξύ των δυο βαθμίδων της εκπαίδευσης, προς όφελος των μαθητών που αποτελεί  και κεντρικό στόχο όλων μας.

Αγαπητοί, αγαπητές συνάδελφοι.

Είμαι πάντα διαθέσιμη να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε απόψεις και προτάσεις. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε από κάθε θέση στην εκπαίδευση και κανείς, καμιά δεν περισσεύει!

Θα ήθελα τέλος να ελπίζω ότι η αγάπη και η αλληλεγγύη αντί να ηχούν απλώς ως εφήμερες ευχές, να αποτελούν για όλους μας παραδειγματική στάση ζωής που παρακινεί και εμπνέει τη νέα γενιά. Εύχομαι στους Προέδρους των Συλλόγων Γονέων, στα μέλη των Σχολικών Επιτροπών, στις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και σε όσους αφιερώνονται έμπρακτα στο μαθησιακό έργο να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κλίμα ζεστής επικοινωνίας και συνεργασίας, οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης στην εκπαιδευτική κοινότητα. Με την πεποίθηση ότι τα ελληνικά σχολεία με τις πηγαίες αξίες που καλλιεργούν μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους κάθε επιτυχία στο πολύπλευρο παιδαγωγικό μας έργο για το καλό των μαθητών μας.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, αγάπη και ελπίδα!

Με τιμή
Αικατερίνη Κ. Γκίνη 
Αν. Οργανωτική Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ70 (Δασκάλων)
                                 ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου
Ταχυδρομική διεύθυνση: Ακαδημίας 12, ΤΡΙΠΟΛΗ – 221 31
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944-357680, 2710-227321, 2710-238314
Διεύθυνση email: kgini@sch.grkatgini64@gmail.com

Διεύθυνση appear.in: https://appear.in/kgini