DigiFest_2019_header_a

9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Δράσεις Ενημέρωση ΠΕ.Κ.Ε.Σ.

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου συμμετέχει στην οργάνωση του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ20.2/127415/Δ2/26-7-2018). Για το σχολικό έτος 2018-19 το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί στις 10-13 Απριλίου 2019 παράλληλα σε 16 πόλεις: στον Άγιο Νικόλαο, στο Αγρίνιο, στον Βόλο, στο Ηράκλειο, στα Ιωάννινα, στην Καλαμάτα, στο Καρπενήσι, στην Καστοριά, στην Κομοτηνή, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στην Πάτρα, στον Πύργο, στα Τρίκαλα, στην Τρίπολη και στα Χανιά, με επιλογή ημερομηνίας ανά πόλη.

Στο Μαθητικό Φεστιβάλ παρουσιάζονται έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις Δημιουργικές Εργασίες του ΓΕΛ, στο μάθημα «Ερευνητικές δημιουργικές δραστηριότητες» των ΓΕΛ και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΕΠΑΛ. Επίσης, έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντικής, Πολιτιστικής, Αγωγής Υγείας κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων. Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Πληροφορίες για το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας παρέχονται στον δικτυακό τόπο http://digifest.info/index.php/el/