Ο πόλεμος των φυλλομετρητών: η επίθεση της Google!

Η Google ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει σήμερα τη δική της πρόταση στους φυλλλομετρητές, γνωστή με το όνομα Chrome. Η προσέγγιση της Google βασίζεται σε διάφορα “components” από τα Apples Webkit, Mozilla Firefox και άλλα ελεύθερα projects και θα παρέχεται με άδεια Open Source, ώστε μια μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών και εθελοντών να συμμετέχει στην περαιτέρω εξέλιξή του.

Ήδη από χτες έχει δοθεί στη δημοσιότητα ένα διαφημιστικό κόμικ που παρουσιάζει τη φιλοσοφία ανάπτυξης αλλά και τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου φυλλομετρητή. Η εταιρεία περιγράφει το Chrome ως έναν εξελιγμένο browser που θα μπορεί να απεικονίσει καλύτερα τα sites με δυναμικό και interactive περιεχόμενο, τα οποία, εξαιτίας της ανόδου της IP TV και του online ραδιοφώνου, τα συναντά κανείς όλο και πιο συχνά στο Web. Σκοπεύει, δε, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία της στο Web, να προσφέρει μέσω του Chrome μια καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία.

Όπως πιστεύει η Google, δε χρειαζόμαστε απλώς έναν browser αλλά μια μοντέρνα πλατφόρμα για σελίδες και εφαρμογές του Web. Το Chrome προσφέρει ένα απλό και συνοπτικό interface καθώς σήμερα, δεν είναι πλέον ο browser που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά οι σελίδες του Web και οι σχετικές εφαρμογές, που συνθέτουν το Internet.

To Chrome, που είναι φανερό ότι στοχεύει την κυριαρχία της Microsoft, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η πρόταση της Google δεν προσθέτει μόνο έναν ακόμη ισχυρό παίχτη στον πόλεμο των φυλλομετρητών αλλά και ενισχύει αποφασιστικά το στρατόπεδο του λογισμικού ανοικτού κώδικα…

ΠΗΓΗ: PC MAGAZINE

The Official Google Blog

Αφήστε μια απάντηση