ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΡΥΑΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

Το παρακάτω Power Point παρουσιάζει το Νηπιαγωγείο Καρυάς  και το χωριό στο πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο <<Αξιοποιώντας τις στρατηγικές ενσυναίσθησης στις μικρές κλειστές κοινωνίες>> για τις ανάγκες του οποίου η εκπαιδευτικός του Νηπιαγωγείου Κουβέλα Σταυρούλα παρακολούθησε στην Πράγα της Τσεχίας  από 15-19/07/2019 μια σειρά δομημένου τίτλου μαθημάτων με τίτλο<<soft skills for education providers>>

 

https://blogs.sch.gr/nipkarelaslar/files/2019/07/Νέο-Παρουσίαση-του-Microsoft-PowerPoint.pptx

 

ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ‘ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΩΦΕΛΟΎΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΤΗΣ ETWINNING ΔΡΑΣΗΣ

Ένα ακόμη δώρο για το Νηπιαγωγείο μας

Τη σχολική χρονιά 2019-2020 και για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning υλοποιεί τη δράση STEM 2.0. Μέσω της δράσης επιλέχθηκαν οριστικά τα 280 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω ανά βαθμίδα.
Η επιλογή των σχολείων έγινε με κριτήρια eTwinning, συμπεριλαμβανομένου του υποχρεωτικού σχεδίου STEM προσανατολισμού που θα αναλάβουν οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί. Θα διοργανωθούν διαδικτυακά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς σε θέματα STEM, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξειδικευτούν στην κοινότητα STEM και μέχρι το τέλος της δράσης να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές. Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλουν αίτηση για εθνική ετικέτα ποιότηταΜε βάση τα παραπάνω, για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning υλοποιεί τη δράση STEM 2.0. Μέσω της δράσης επιλέχθηκαν 280 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα: 70 νηπιαγωγεία, 70 δημοτικά, 70 γυμνάσια και 70 λύκεια της ελληνικής επικράτειας.
Περιφέρεια Άθροισμα
Ανατ. Μακεδονία και Θράκη 17
Αττική 64
Βόρειο Αιγαίο 8
Δυτική Ελλάδα 20
Δυτική Μακεδονία 10
Ήπειρος 12
Θεσσαλία 24
Ιόνιοι Νήσοι 10
Κεντρική Μακεδονία 61
Κρήτη 21
Νότιο Αιγαίο 12
Πελοπόννησος 13
Στερεά Ελλάδα 8
Γενικό Άθροισμα 280
Η μέθοδος STEM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αλλαγή της συμμετοχής και του ενδιαφέροντος που εμφανίζουν τα παιδιά με τα επιστημονικά πεδία του STEM.

Οι επιλεγμένοι εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν εξ αποστάσεως. Τα δε ωφελούμενα σχολεία θα λάβουν ανάλογο εξοπλισμό με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ανάλογων projects, προσανατολισμένα στο STEM.

Έγκριση erasmusKA1 για το σχολικό έτος 2019-2020

Όταν οι όμορφες συνεργασίες προσφέρουν και αποδίδουν περισσότερα …
Οι νηπιαγωγοί της Καρυάς, Σταυρούλα Κουβέλα, του Μεσοχωρίου, Νίκη Σπαθάρα και της Ολυμπιάδας, Ζωή Πλιάρη, μετά την πολύ όμορφη και αποδοτική συνεργασία μας στα πλαίσια του eTwinning έργου Kindergartens in action!, το επόμενο σχολικό έτος θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα Erasmus KA1 με τίτλο «Καινοτόμοι δάσκαλοι, εμπνευσμένα παιδιά και προηγμένη κοινωνία» που συντονίζει η διεύθυνση ΠΕ Λάρισας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα ταξιδέψουν στη Φινλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, με σκοπό να επιμορφωθούν πάνω σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και την εισαγωγή τους στην καθημερινή πρακτική των νηπιαγωγείων τους.

Τιμητική εκδήλωση προς το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Καρυάς για το ίδρυμα <<Σταύρος Νίαρχος>>  την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Από την πλευρά του ιδρύματος παρευρέθησαν οι: κ.Σ.Αλεξόπουλος και κ.Ν.Παταριάς, οι οποίοι παρέλαβαν την τιμητική πλακέτα για χάρην του ιδρύματος καθώς και δώρα που ετοίμασε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Τα λόγια  του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Ελασσόνας, των δασκάλων, εκπροσώπων των γονέων ,της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας,της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  Λάρισας, αλλά και   μαθητών, δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο! Ιδιαίτερα οι μαθητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους με ζωγραφιές ,ποιήματα τραγούδι,χορό. Η σημασία του σχολείου και της εκπαίδευσης γενικά είναι τεράστια για τους κατοίκους κάθε κοινότητας, ιδιαίτερα μάλιστα των πιο απομακρυσμένων που κάνουν το παν για να κρατήσουν τους νέους .

Χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά  προς το σχολείο , επετεύχθησαν τόσο οι  ανακατασκευαστικές εργασίες  του κτιρίου όσο και η προμήθεια σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, απαραίτητου για τη παιδαγωγικο-διδακτική διαδικασία

Αρχική σκέψη της κ.Κουβέλα Σταυρούλας προϊσταμένης Νηπιαγωγείου και της κ.Τσακνάκη Παρασκευής της τότε  προϊσταμένης Δημοτικού σχολείου που απευθύνθηκαν στο ίδρυμα  στο Ίδρυμα για τη δωρεά, ήταν να δημιουργηθεί ένα σχολείο που να μπορεί να ανταγωνιστεί σχολεία μεγάλων αστικών κέντρων και να είναι πιο ελκυστικό για μαθητές και γονείς, δίνοντάς τους ένα επιπλέον κίνητρο να παραμείνουν στο χωριό και να του δώσουν τη ζωντάνια που του αρμόζει.. Το χωριό έχει πλέον αποκτήσει ένα οίκημα παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Η συγκίνηση και η ευγνωμοσύνη σύσσωμων των κατοίκων του χωριού και ιδιαίτερα των μεγαλύτερων ηλικιακά ανθρώπων  που τίμησαν την εκδήλωση ήταν απερίγραπτη. Το όλο κλίμα της εκδήλωσης καθώς και  οι ανακατασκευαστικές εργασίες  του κτιρίου ξαναζωντάνεψαν παλιές μνήμες τους και συναισθήματα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ένας μπουφές με παραδοσιακές τοπικές γεύσεις που ετοιμάστηκε από τους γονείς των μαθητών αλλά και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού ,στήθηκε για τους παρεβρισκόμενους.