Ο ψεύτης βοσκός.

Πατήστε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε ένα αντιπροσωπευτικό παραμύθι για το ψέμα.

Ο ψεύτης βοσκός

Αν τελειώσετε την ανάγνωση μπορείτε να ασχοληθείτε με τις παρακάτω δραστηριότητες για την εμπέδωση του παραμυθιού αλλά και για να περάσετε δημιουργικά το χρόνο σας.

Παζλ «Ο ψεύτης Βοσκός»

Μέμορι

Σταυρόλεξο

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το μάθημα σήμερα στο Νηπιαγωγείο Καρυάς πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως.Μικροί και μεγάλη εξέφρασαν ικανοποίηση  και ενθουσιασμό για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.Χρησιμοποιώντας το messenger και το viber η εκπαιδευτικός  Κουβέλα Σταυρούλα κάλεσε στους λογαριασμούς των γονεών των παιδιών.Η χαρά τους απερίγραπτη,όταν αντίκρισαν τους συμμαθητές τους και τη δασκάλα τους.Είχαν να συναντήσουν ακόμη και τους συμμαθητές τους ,ενώ μένουν στο ίδιο χωριό, από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία.Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν σήμερα ήταν ο κορονοϊός και η 25η Μαρτίου. Η νηπιαγωγός είχε ετοιμάσει εποπτικό υλικό με εικόνες για την 25η Μαρτίου καθώς και ένα παραμύθι ,ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά τα ιστορικά γεγονότα της πατρίδας αλλά και τη γιορτή της εκκλησίας μας.Διπλή γιορτή: γιορτάζει η Πατρίδα μας και η εκκλησία.Το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο για το δεύτερο μέρος της εξ απαοστάσεως.Μαζί μας και η εκπαιδευτικός ειδικής Τσιάλτα Κωνσταντίνα.

Online νηπιαγωγείο Kidoplanet

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το πρώτο online νηπιαγωγείο Kidoplanet της Λαρισαίας κ. Τίνας Μιναρετζή, προσφέρει από σήμερα δωρεάν τις υπηρεσίες του νηπιαγωγείου σε όλες της Θεσσαλικές οικογένειες, για την περίοδο της πανδημίας του κορωνοιού. « Δίνουμε στους γονείς ένα χρήσιμο, σύγχρονο και δωρεάν εργαλείο για να απασχολήσουν με δημιουργικό τρόπο τα μικρά παιδιά, που παραμένουν σπίτι. Μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τους εαυτούς μας και όσους αγαπάμε, συνδεόμαστε στο www.kidoplanet.gr, περνάμε το χρόνο μας δημιουργικά και ευχάριστα με τις υπηρεσίες του πρώτου online νηπιαγωγείου» δηλώνει ο Κώστας Αγοραστός. «Ευχαριστώ πολύ την κ. Τίνα Μιναρετζή και τον προγραμματιστή κ. Βασίλη Κολορίζο για το αυξημένο αίσθημα ευθύνης. Είναι παράδειγμα ατομικής ευθύνης που ανάγεται σε συλλογική» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το www.kidoplanet.gr δημιουργήθηκε το 2011. Αποτελεί μια πλατφόρμα εκπαίδευσης παιδιών προσχολικής ηλικίας 3-6 ετών και ένα εργαλείο πληροφορικής εκπαίδευσης νηπίων. Είναι πλήρως εικονογραφημένο και η πλοήγηση είναι σχεδιασμένη συμβολικά. Περιέχει ασκήσεις μαθηματικών καλύπτοντας όλη την θεματολογία του νηπιαγωγείου, πλήρη εγκυκλοπαίδεια του περιβάλλοντος, παζλ, ζωγραφική και φύλλα εργασίας προς εκτύπωση. Διαθέτει σύστημα εξατομικευμένης προόδου και προσαρμόζεται στις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών. Διαθέτει επίσης συνοδευτικές εφαρμογές πολυμέσων ( βίντεο, εικόνες, ήχους). Το kidoplanet χρησιμοποιείται από νηπιαγωγεία και ιδιώτες γονείς πανελλήνια. Όποιος ενδιαφέρεται για ελεύθερη χρήση του Kidoplanet μπορεί να αποστείλει email στο kidoplanet2017@gmail.com και θα λάβει πρόσκληση ελεύθερης πρόσβασης άμεσα.

‘Ενα πολύ ωραίο βίντεο για να αντιληφθούν  τα παιδιά απλά και ευχάριστα τον κορονοϊό.

 Λήψη αρχείου

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

Περνάμε μια δύσκολη περίοδο σαν χώρα.Οφείλουμε όλοι μεγάλοι κυρίως και μικροί να σεβαστούμε τον ευατό μας και το συνάνθρωπό μας  και να δείξουμε υπευθυνότητα και υπακοή στα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του επικίνδυνου κορωνοϊου.Ας περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας και ας αφιερώσουμε χρόνο στα  παιδιά  μας γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να τα περιορίσουμε και αυτά στο σπίτι μας.

Η ιδέα ενός παζλ, ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού, ενός ηλεκτονικού παζλ, η ζωγραφική ,η μουσική, η ανάγνωση ενός παραμυθιού είτε βιβλίου είτε ανάγνωση από το το διαδίκτυο μπορούν να σας φανούν χρήσιμες αυτές τις μέρες.

Ακολουθούν κάποιοι  σύνδεσμοι για δημιουργική απασχόληση:

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=0ea84481752e

https://www.youtube.com/watch?v=sra_1eH2ak4

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=245a5069e98b