Self test

Από Τετάρτη 5 Μαϊου η διάθεση self tests για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό Α/θμιας και Β/θμιας.
Απαιτείται το ΑΜΚΑ του μαθητή προκειμένου να παραλάβει ο γονέας το self test από το φαρμακείο.
Είναι απαραίτητο να γίνονται δύο self test την εβδομάδα, κάθε Κυριακή και κάθε Τετάρτη και οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους και να επιδεικνύουν τη σχετική βεβαίωση.Το δεύτερο τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών για την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

 

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306.

Δωρεάν και Ανώνυμη 24ωρης λειτουργίας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306,που λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Μέγας Δωρητής.Η Γραμμή αφορά το Πανελλήνιο, και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθόλη τη διάρκεια του έτους και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα στήριξης οποιουδήποτε προσώπου αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο,ειδικό, να ακούσει ό,τι και αν έχει να του πει. Αφορά 3 επιλογές:

Επιλογή 1-Ψυχολογική βοήθεια, Ψυχιατρική υποστήριξη

Επιλογή 2-ΨυχοΚοινωνικά θέματα

Επιλογή 3-Θέματα που αφορούν την Οικογένεια, Παιδιά και Εφήβους

Η Γραμμή 10306 δημιουργήθηκε για να μπορεί ανά πάσα στιγμή, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας και για οποιοδήποτε λόγο (ένταση, ταραχή, δυσανεξία, ανασφάλεια, απειλή,φόβο, πανικό, απογοήτευση, απελπισία, μοναξιά,κ.λπ.) οποιοδήποτε πρόσωπο,οποιασδήποτε ηλικίας,να αποζητά στήριξη, ενθάρρυνση ή/και ψυχική ανακούφιση. Παρακαλούμε θερμά να ενημερωθούν όλες οι Σχολικές Μονάδες και όλοι οι Σύλλογοι Γονέων της επικράτειάς σας!

Κλειστά τα σχολεία και χωρίς τηλεκπαίδευση στις 16-03-2021

Με απόφαση του  Δημάρχου Ελασσόνας κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη16 Μαρτίου 2021 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Ελασσόνας και δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση,λόγω της έντονης μετασεισμικής δραστηριότητας.

 

Αναστολή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων και Οδηγίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16.03.2021 και για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει η αναστολή λειτουργίας τους, υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.Για τα νηπιαγωγεία η ώρα έναρξης της εξ αποστάσεως είναι 2:10.

Ανακοίνωση σχετικά με την πραγματοποίηση μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης

Ανακοίνωση ΠΔΕ Θεσσαλίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης Θεσσαλίας ενημερώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα τηλεκπαίδευσης μέσω Webex (για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, και Τρικάλων) σε εκείνες τις σχολικές μονάδες που με απόφαση των Δημάρχων παραμένουν κλειστές λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Εγγραφές μαθητών στο νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2020-2021

Οι αιτήσεις εγγραφών για το σχολικό έτος 2021-22 πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά από 1 έως 20 Μαρτίου 2021 μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής και συγκεκριμένα οι  μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017.

Κοπή βασιλόπιτας 2021 στο Νηπιαγωγείο Καρυάς

 

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψαν οι μαθητές και η εκπαιδευτικός του Νηπιαγωγείου μας.Η σοκολατένια  βασιλόπιτα ήταν  προσφορά του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων .

Το φλουρί βρήκε ο Δημήτρης, ο οποίος κέρδισε ένα επιτραπέζιο.Υγεία και χαρά σε όλους.

 

 

Χορηγία του ιδρύματος Π. Μελάς στο Νηπιαγωγείο της Καρυάς

«Αξιότιμε
κ. Πρόεδρε
Σεβαστά μέλη της Επιτροπής του ιδρύματος Παύλου Μελά

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, για την ευγενική σας προσφορά αναλώσιμου υλικού και βιβλίων προς το Νηπιαγωγείο Καρυάς. Η συνεισφορά σας είναι σημαντική και ουσιαστική τόσο για τους μαθητές όσο και για την εκπαιδευτικό, που πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στο ίδρυμα σας. Τα υλικά της χορηγίας σας θα τονώσουν την καθημερινή μας εκπαιδευτική διαδικασία και θα εμπλουτίσουν τις δραστηριότητές μας.
Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες χορηγίες, γιατί ενισχύουν το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας για την άμεση ανταπόκρισή και το ενδιαφέρον σας».

Οι μαθητές και

η εκπαιδευτικός

 

 

 

 

 

 

 

Erasmus Days 2020: Απολογισμός εκδηλώσεων φορέων

anakoinosi_erasmus_days_report.jpg

Περισσότερες από 150 εκδηλώσεις διοργάνωσαν φορείς σε όλη την Ελλάδα στις 15-17 Οκτωβρίου 2020 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών/ Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού εορτασμού της δράσης Erasmus Days για τέταρτη χρονιά, εκπροσωπώντας με αυτόν τον τρόπο όλους τους Τομείς της Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Νεολαίας σε κάθε γωνιά της χώρας!

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 84 χώρες εντός και εκτός Ε.Ε. με σκοπό να αναδειχτούν όλα όσα προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ στους Ευρωπαίους πολίτες. Συνολικά, 5.024 εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παγκόσμια κατά το τριήμερο της δράσης, συνδυάζοντας τη φυσική με τη διαδικτυακή παρουσία (μικτού τύπου) λόγω της πανδημίας COVID-19. Εστίαση επίσης δόθηκε και στην ευρωπαϊκή ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εκπαίδευση ενηλίκων Epale, καθώς φέτος γιορτάζει τα πέντε έτη λειτουργίας της.

Στην Ελλάδα, οι 120 από τις 165 εκδηλώσεις ήταν μικτού τύπου, κάνοντας πράξη την καμπάνια επικοινωνίας της ΕΜΣ #ΣυνεχίζουμεErasmus, η οποία ξεκίνησε με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου 2020. Διαδικτυακά σεμινάρια και συναντήσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, διαγωνισμοί, παρουσιάσεις με θέμα την οικολογία, την ψηφιακή εκπαίδευση, αλλά και την συμπερίληψη κατέταξαν πανευρωπαϊκά την Ελλάδα στη δεκάδα των χωρών με τις περισσότερες συμμετοχές και διάδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επόμενος εορτασμός έχει προγραμματιστεί για τις 14-16 Οκτωβρίου 2021.

Μπορείτε να δείτε την εκδήλωση του Νηπιαγωγείου μας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.erasmusdays.eu/

 

 

Διαβίβαση ενημερωτικού υλικού.

 Λήψη αρχείου

ΣΥΝ 2 Σεξ_κακοποίησ

ΣΥΝ 3 Sexual Abuse girl-3

ΣΥΝ 4 για ενδοοικογενειακή βία-1