Παρουσίαση προγραμματων Erasmus+ του Νηπιαγωγείου Καρυάς

Στην επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο «Erasmus+ και δημόσια εκπαίδευση: προοπτικές και προκλήσεις στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα».που οργάνωσε σήμερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στο χώρο του Επιμελητηρίου Λάρισας είχε την ευκαιρία  η Νηπιαγωγός Κουβέλα Σταυρούλα   να παρουσιάσει τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί το Νηπιαγωγείο Καρυάς.Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο erasmusΚΑ1+ με τίτλο <<Innovated teachers,inspired students,improved society>> που συντονίζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας και συμμετέχουν και το Νηπιαγωγείο Ολυμπιάδας και Μεσοχωρίου>>.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται η Γιάννα Χατζοπούλου, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 15 άτομα, περιλαμβάνεται ο Νάστος Γεώργιος, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, οθόνη και εσωτερικός χώρος

Ευχαριστήρια επιστολή προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Ευχαριστήρια επιστολή προς το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Αγαπητοί,

η ευαισθησία και η αλληλεγγύη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς την τοπική και εκπαιδευτική κοινωνία αποδείχθηκαν – για άλλη μια φορά- αξίες ικανές να συμβάλλουν στην πνευματική ανάταση και τον κοινωνικό μετασχηματισμό των κατοίκων του χωριού, και ειδικότερα των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών  του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Καρυάς.

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, η τοπική και ευρύτερη κοινωνία νιώθουν ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη,   τόσο για τις  ανακατασκευαστικές εργασίες  του κτιρίου όσο και για την προμήθεια σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, απαραίτητου για τη παιδαγωγικο-διδακτική διαδικασία.

Αρχική σκέψη των εκπαιδευτικών  που απευθύνθηκαν  στο Ίδρυμα για τη δωρεά, ήταν να δημιουργηθεί ένα σχολείο που να μπορεί να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα μεγάλων αστικών κέντρων και να είναι πιο ελκυστικό για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, δίνοντάς τους ένα επιπλέον κίνητρο να παραμείνουν στο χωριό και να συμβάλλουν στη διατήρηση της Πολιτισμικής τους Κληρονομιάς & των εκπαιδευτικών τους Παραδόσεων

Το μικρό & ορεινό χωριό έχει πλέον αποκτήσει ένα οίκημα παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Το σύγχρονο, πλέον, σχολείο εξασφαλίζει τις καταλληλότερες συνθήκες εκπαίδευσης στους μικρούς μαθητές και δίνει τη δυνατότητα περισσοτέρων παιδαγωγικο-διδακτικών επιλογών στους εκπαιδευτικούς. Αφετηρία αυτών επιλογών αποτέλεσε η θεάρεστη οικονομική στήριξη  εκ μέρους του Ιδρύματός σας, γεγονός που -εκτός των άλλων- συνέβαλλε καθοριστικά στην ενεργοποίηση και άλλων μηχανισμών, όπως η δημιουργία δικτύων, η  συνεργασία με Ελληνικά αλλά και Ευρωπαϊκά σχολεία στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1, KA2 και ΚΑ3, και η συμμετοχή σε προγράμματα etwinning. Η συμβολή σας  ενεργοποίησε και ευαισθητοποίησε το ενδιαφέρον και τη  συμμετοχή  της  τοπικής κοινωνίας στη σχολική κοινότητα. Με την αναπαλαίωση του σχολικού κτιρίου ξαναζωντάνεψαν παλιές μνήμες συναισθήματα των μεγαλύτερων –ηλικιακά- ανθρώπων.

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε δημόσια για άλλη μια φορά για τη μεγάλη προσφορά σας και τους δρόμους που ξεπρόβαλλαν χάρη σε αυτή. Το  άνοιγμα της σχολικής κοινότητας και η γεφύρωση σχέσεων με την κοινωνία επιτυγχάνονται, πλέον, καθημερινά και σε μεγαλύτερο βαθμό.

Η εκτίμηση και η ευγνωμοσύνη προς το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι για πολλά χρόνια χαραγμένη στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων…

 

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Καρυάς

       Κουβέλα Σταυρούλα

Η αρχή του νέου μας Erasmus KA2 προγράμματος

3Το νέο μας πρόγραμμα Erasmus+KA2 ξεκινάει με τις εργασίες των παιδιών για το logo και την προετοιμασία των δώρων για το επερχόμενο ταξίδι  των εκπαιδευτικών του καθε σχολείου  στη LeOn της Ισπανίας για την προετοιμασία και την οργάνωση των μελλοντικών  δραστηριοτήτων.

Αυτορύθμιση της συμπεριφοράς των νηπίων.

https://www.elniplex.com/%ce%b7-%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b1%ce%b9%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%81%cf%8d%ce%b8%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%b3%cf%87%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%ce%bd%ce%b7%cf%80%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%b1%cf%82/

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε ένα ηλεκτρονικό puzzle που δημιουργήθηκε με ένα κολάζ που έφτιαξαν τα παιδιά για τις ανάγκες του νέου etwinnining προγράμματος για τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά με τίτλο » Steam with animals’. Μπορείτε να το παίξετε με τα παιδιά σας και να διασκεδάσετε.

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=05728c398077

Ξεκινάμε δυναμικά για το πρόγραμμα Erasmus +KA2

Αγαπημένες οικογένειες,

Όπως γνωρίζετε, το σχολείο μας συμμετέχει αυτή τη χρονιά  σε ένα πρόγραμμα Erasmus +, με εταίρους από Βουλγαρία ,Ισπανία και Ιταλία.

Το έργο μας  με τίτλο «Μια ματιά στο μέλλον: περιβάλλον και υγιεινές συνήθειες» σχετίζεται με το περιβάλλον και τις υγιεινές συνήθειες.

Για αυτό το λόγο θέλουμε να συμμετάσχετε σε αυτό το έργο και ως εκ τούτου  να σας προσκαλέσουμε να σχεδιάσετε μαζί με τα παιδιά σας ένα λογότυπο γι ‘αυτό.

Το λογότυπο θα παρουσιάζεται σε λευκό φύλλο  A4 και μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε τεχνική. Η πρωτοτυπία και η σχέση της με το περιβάλλον και τις υγιείς συνήθειες θα εκτιμηθούν. Η προθεσμία για την παράδοσή τους στο σχολείο μας θα είναι μέχρι και τις  11 Νοεμβρίου.

Κάθε χώρα εταίρος (Βουλγαρία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία) θα επιλέξει δύο λογότυπα του σχολείου της και στη συνέχεια θα επιλέξουμε ένα, το οποίο θα αντιπροσωπεύει το έργο σε όλες τις εκδόσεις, τις αφίσες κλπ. Τα μη επιλεγμένα λογότυπα θα εμφανίζονται στο σχολείο.

Εκτιμούμε τη συνεργασία σας εκ των προτέρων.