Τιμητική εκδήλωση προς το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Καρυάς για το ίδρυμα <<Σταύρος Νίαρχος>>  την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Από την πλευρά του ιδρύματος παρευρέθησαν οι: κ.Σ.Αλεξόπουλος και κ.Ν.Παταριάς, οι οποίοι παρέλαβαν την τιμητική πλακέτα για χάρην του ιδρύματος καθώς και δώρα που ετοίμασε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Τα λόγια  του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Ελασσόνας, των δασκάλων, εκπροσώπων των γονέων ,της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας,της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  Λάρισας, αλλά και   μαθητών, δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο! Ιδιαίτερα οι μαθητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους με ζωγραφιές ,ποιήματα τραγούδι,χορό. Η σημασία του σχολείου και της εκπαίδευσης γενικά είναι τεράστια για τους κατοίκους κάθε κοινότητας, ιδιαίτερα μάλιστα των πιο απομακρυσμένων που κάνουν το παν για να κρατήσουν τους νέους .

Χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά  προς το σχολείο , επετεύχθησαν τόσο οι  ανακατασκευαστικές εργασίες  του κτιρίου όσο και η προμήθεια σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, απαραίτητου για τη παιδαγωγικο-διδακτική διαδικασία

Αρχική σκέψη της κ.Κουβέλα Σταυρούλας προϊσταμένης Νηπιαγωγείου και της κ.Τσακνάκη Παρασκευής της τότε  προϊσταμένης Δημοτικού σχολείου που απευθύνθηκαν στο ίδρυμα  στο Ίδρυμα για τη δωρεά, ήταν να δημιουργηθεί ένα σχολείο που να μπορεί να ανταγωνιστεί σχολεία μεγάλων αστικών κέντρων και να είναι πιο ελκυστικό για μαθητές και γονείς, δίνοντάς τους ένα επιπλέον κίνητρο να παραμείνουν στο χωριό και να του δώσουν τη ζωντάνια που του αρμόζει.. Το χωριό έχει πλέον αποκτήσει ένα οίκημα παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Η συγκίνηση και η ευγνωμοσύνη σύσσωμων των κατοίκων του χωριού και ιδιαίτερα των μεγαλύτερων ηλικιακά ανθρώπων  που τίμησαν την εκδήλωση ήταν απερίγραπτη. Το όλο κλίμα της εκδήλωσης καθώς και  οι ανακατασκευαστικές εργασίες  του κτιρίου ξαναζωντάνεψαν παλιές μνήμες τους και συναισθήματα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ένας μπουφές με παραδοσιακές τοπικές γεύσεις που ετοιμάστηκε από τους γονείς των μαθητών αλλά και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού ,στήθηκε για τους παρεβρισκόμενους.

Αφήστε μια απάντηση