ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.

 

Στoπλαίσιo του Προγράμματος Erasmus+, στο οποίο συμμετέχει το Νηπιαγωγείο Καρυάςμε θέμα «Aglancetothefuture: Enviromentandhealthyhabits», πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 9-5-2022 έως και την Παρασκευή 13-5-2022 η τρίτη συνάντηση αντιπροσωπειών των ευρωπαίων εκπαιδευτικών στην πόλη Σόφια της Βουλγαρίας.Από το Νηπιαγωγείο Καρυάς συμμετείχε η εκπαιδευτικός Λιόβα Αικατερίνη.
Η συνάντηση αυτή έδωσε την ευκαιρία για μια ακόμη γνωριμία και επαφή μεταξύ των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών σχολείων (από την Ισπανία, την Ιταλία, τη , τη Βουλγαρία και την Ελλάδα) και έθεσε τις βάσεις για τη μελλοντική τους συνεργασία.
Ακολουθεί μία συνοπτική παρουσίαση των 5 ημερών της συνάντησης.
Ένα συναρπαστικό πενθήμερο ξεκίνησε τη Δευτέρα 9-5-2022 με ένα θερμό καλωσόρισμα στο σχολείο της Σόφιας , ξενάγηση των εκπαιδευτικών στις εγκαταστάσεις του σχολείου και πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες για τη γνωριμία των εκπαιδευτικών μεταξύ τους .Στη συνέχεια της ημέραςείχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε εργαστήρι-επίδειξη παραδοσιακής Βουλγάρικης μουσικής και μουσικών οργάνων. Ακολούθησε γεύμα που πρόσφερε το σχολείο. Η μέρα έκλεισε με συζήτηση για τις διαδικασίες διεκπαιρέωσης του προγράμματος.

Την Τρίτη 10-5-2022 ξεκινήσαμε με συζήτηση για τις επόμενες κινητικότητες του προγράμματος. Επισκεφθήκαμε το ECOPACK, όπου είχαμε την ευκαιρία πρώτα να ενημερωθούμε και μετά να δούμε πώς γίνεται ακριβώς η ανακύκλωση. Με την επιστροφή στο σχολείο τους είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές με μουσικά ακούσματα από όλες τις συμμετέχουσες χώρες που επιμελήθηκε η μουσικός του φιλοξενούμενου σχολείου.Η μέρα ολοκληρώθηκε με γεύμα στο σχολείο και περίπατο στην λίμνη της περιοχής.
Την Τετάρτη 11-5-2022 είχε προγραμματιστεί εκδρομή στο VITOSHAMOYNTAIN.Η μετακίνηση έγινε με δικό τους λεωφορείο. Φτάσαμε σχεδόν στην κορυφή του βουνού με ύψος 1840 μέτρα.Η εμπειρία μοναδική γιατί είχε ακόμη χιόνια. Στην επιστροφή σταματήσαμε στην περιοχή με τις 100 καμπάνες, από 100 διαφορετικά κράτη. Ακολούθησαν παιχνίδια με μπάλες και στεφάνια.
Την Πέμπτη 12-5-2022 παρακολουθήσαμε ένα υπέροχο θεατρικό από τα παιδιά της Βουλγαρίας και ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά. Στη συνέχεια όλοι μαζί μαγειρέψαμε ένα πολύχρωμο κέικ, το οποίο και φάγαμε αργότερα. Στο πρόγραμμα ακολούθησε εκμάθηση Ισπανικών από εκπαιδευτικό του δικού τους σχολείου. Μετά το γεύμα τα παιδιά έκαναν γυμναστική και έπαιξαν τοπικά παιχνίδια.
Την Παρασκευή 13-5-2022 επισκεφθήκαμε όλοι μαζί τον εθνικό κήπο της Σόφιας με τα χιλιάδες σπάνια λουλούδια.Το πρόγραμμα έκλεισε με την επίσκεψη στο παλαιοντολογικό μουσείο της πόλης.Απίστευτες εικόνες με δεκάδες ζώα ,πουλιά και ερπετά.Όλοι φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις