Ευχαριστήρια επιστολή προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Ευχαριστήρια επιστολή προς το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Αγαπητοί,

η ευαισθησία και η αλληλεγγύη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς την τοπική και εκπαιδευτική κοινωνία αποδείχθηκαν – για άλλη μια φορά- αξίες ικανές να συμβάλλουν στην πνευματική ανάταση και τον κοινωνικό μετασχηματισμό των κατοίκων του χωριού, και ειδικότερα των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών  του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Καρυάς.

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, η τοπική και ευρύτερη κοινωνία νιώθουν ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη,   τόσο για τις  ανακατασκευαστικές εργασίες  του κτιρίου όσο και για την προμήθεια σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, απαραίτητου για τη παιδαγωγικο-διδακτική διαδικασία.

Αρχική σκέψη των εκπαιδευτικών  που απευθύνθηκαν  στο Ίδρυμα για τη δωρεά, ήταν να δημιουργηθεί ένα σχολείο που να μπορεί να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα μεγάλων αστικών κέντρων και να είναι πιο ελκυστικό για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, δίνοντάς τους ένα επιπλέον κίνητρο να παραμείνουν στο χωριό και να συμβάλλουν στη διατήρηση της Πολιτισμικής τους Κληρονομιάς & των εκπαιδευτικών τους Παραδόσεων

Το μικρό & ορεινό χωριό έχει πλέον αποκτήσει ένα οίκημα παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Το σύγχρονο, πλέον, σχολείο εξασφαλίζει τις καταλληλότερες συνθήκες εκπαίδευσης στους μικρούς μαθητές και δίνει τη δυνατότητα περισσοτέρων παιδαγωγικο-διδακτικών επιλογών στους εκπαιδευτικούς. Αφετηρία αυτών επιλογών αποτέλεσε η θεάρεστη οικονομική στήριξη  εκ μέρους του Ιδρύματός σας, γεγονός που -εκτός των άλλων- συνέβαλλε καθοριστικά στην ενεργοποίηση και άλλων μηχανισμών, όπως η δημιουργία δικτύων, η  συνεργασία με Ελληνικά αλλά και Ευρωπαϊκά σχολεία στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1, KA2 και ΚΑ3, και η συμμετοχή σε προγράμματα etwinning. Η συμβολή σας  ενεργοποίησε και ευαισθητοποίησε το ενδιαφέρον και τη  συμμετοχή  της  τοπικής κοινωνίας στη σχολική κοινότητα. Με την αναπαλαίωση του σχολικού κτιρίου ξαναζωντάνεψαν παλιές μνήμες συναισθήματα των μεγαλύτερων –ηλικιακά- ανθρώπων.

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε δημόσια για άλλη μια φορά για τη μεγάλη προσφορά σας και τους δρόμους που ξεπρόβαλλαν χάρη σε αυτή. Το  άνοιγμα της σχολικής κοινότητας και η γεφύρωση σχέσεων με την κοινωνία επιτυγχάνονται, πλέον, καθημερινά και σε μεγαλύτερο βαθμό.

Η εκτίμηση και η ευγνωμοσύνη προς το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι για πολλά χρόνια χαραγμένη στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων…

 

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Καρυάς

       Κουβέλα Σταυρούλα