Δώστε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο ιστολόγιό σας

 

Αν ψάχνετε τρόπο για να βάλετε λίγη από την χριστουγεννιάτικη μαγεία στο προσωπικό σας ιστολόγιο ή του σχολείου σας,  μπορείτε να αξιοποιήσετε κάποια από τις έτοιμες λύσεις που υπάρχουν στο blogs.sch.gr.

Μπορείτε είτε απλώς να βάλετε μια ‘πινελιά’ Χριστουγέννων, είτε να αλλάξετε τελείως την εμφάνιση του.

Για μια χριστουγεννιάτικη ‘πινελιά’

Κάποιες ιδέες είναι οι παρακάτω:

  • Βάλτε Χριστουγεννιάτικες καμπανούλες στο πάνω μέρος του ιστολογίου.

Η διαδικασία είναι απλή: Μεταβείτε στο διαχειριστικό περιβάλλον του ιστολογίου, στην σελίδα «Εμφάνιση->Μικροεφαρμογές» και  ενεργοποιήστε την Μικροεφαρμογή «Χριστουγεννιάτικες καμπανούλες»  σε οποιαδήποτε περιοχή μικροεφαρμογών.

  • Προσθέστε στα άρθρα σας Χριστουγεννιάτικες εικόνες με άδεια CC (Creative Commons)

Μπορείτε να αξιοποιήσετε την δυνατότητα εύρεσης εικόνων, με την κατάλληλη άδεια χρήσης απευθείας από την σελίδα συγγραφής άρθρο/σελίδας. Έτσι με απλή αναζήτηση π.χ. Χριστούγεννα ή Christmas θα βρείτε πλήθος εικόνων για να διαλέξετε.

Στην συγγραφή του άρθρου σας, λοιπόν, πατήστε το κουμπί ‘Εικόνα με άδεια CCπου υπάρχει πάνω από το πλαίσιο του κειμενογράφου.  Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε στο https://blogs.sch.gr/blogs_manual/6-8-5/

 

  • Αξιοποιήστε τις δυνατότητες εύκολης ενσωμάτωσης εξωτερικού περιεχομένου με απλή αντιγραφή-επικόλληση του URL σε άρθρο/σελίδα από διάφορους ιστοτόπους στους οποίους έχετε δημιουργήσει ή έχετε βρει Χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο. Μεταξύ άλλων υποστηρίζονται οι παρακάτω ιστότοποι: calendar.myadvent.net, wordwall.net, thinglink.com, learningapps.org και πάρα πολλοί άλλοι.
    Διαβάστε σχετικά με την ενσωμάτωση περιεχομένου στο https://blogs.sch.gr/blogs_manual/#6_12
  • Τέλος, αρκεί να γράψετε ένα σχετικό άρθρο στο ιστολόγιο σας. Βάλτε μέσα την λέξη «Χριστούγεννα» και η ανάρτηση σας θα εμφανιστεί στη συλλογή των χριστουγεννιάτικων άρθρων του blogs.sch.gr στη σελίδα https://blogs.sch.gr/activity/?s=Χριστούγεννα

 

Για ολική Χριστουγεννιάτικη μεταμόρφωση

Αλλάξτε προσωρινά θέμα εμφάνισης στο ιστολόγιο σας, επιλέγοντας ένα από τα τέσσερα διαθέσιμα χριστουγεννιάτικα θέματα εμφάνισης.  Οδηγίες για την αλλαγή θέματος εμφάνισης θα βρείτε στο https://blogs.sch.gr/blogs_manual#12_0

Αναζητήστε στη διαχειριστική σελίδα «Εμφάνιση» είτε μέσω της Προσαρμογής του ιστολογίου σας τα θέματα:

  • Christmas HestiaChristmas sweetsWhite Xmas για άμεση αλλαγή της εμφάνισης του ιστολογίου σας σε χριστουγεννιάτικο ή
  • το θέμα Bunny Sch το οποίο μόνο δύο κλικς στην Προσαρμογή του, Επιλογές  Θέματος -> Ρυθμίσεις Εικόνας και ενεργοποίηση του ‘Επιλέξτε αυτό το πλαίσιο για να προσθέσετε πνεύμα Χριστουγέννων!’  προσθέτει Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο ιστολόγιο σας.

 

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με Υγεία και Ευτυχισμένο το νέο έτος!!!