6.8.5 Αναζήτηση – Εύρεση εικόνας με πνευματικά δικαιώματα Creative Commons

Τελευταία ενημέρωση στις: 3 Φεβρουαρίου 2021

Μία νέα δυνατότητα προστέθηκε στην εισαγωγή των εικόνων στις σελίδες ή τα άρθρα σας. Χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμμένη λειτουργία δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών που θα επιλέξετε, αυτά θα αναγράφονται αυτόματα μόλις εισαχθούν οι φωτογραφίες.

Μπορείτε στον κειμενογράφο να επιλέξετε «Εικόνα με άδεια CC» όπως στην φωτογραφία που ακολουθεί:

Έπειτα αναζητήστε στο πλαίσιο αναζήτησης τη φωτογραφία που θέλετε γράφοντας μία ή περισσότερες χαρακτηριστικές λέξεις και πατήστε αναζήτηση. Τα αποτελέσματα της αναζήτησεις αναγράφονται στο κάτω μέρος δεξιά επιλέγοντας διαφορετικές σελίδες, όπως στην εικόνα που ακολουθεί.

Επιλέγοντας τη φωτογραφία που σας αρέσει, εμφανίζεται μία προεπισκόπησή της φωτογραφίας μαζί με τα δικαιώματα της άδειας χρήσης της. Πατήστε το κουμπί Εισαγωγή στο κάτω μέρος δεξιά.

Η φωτογραφία σας εμφανίζεται στον κειμενογράφο σας και από κάτω από αυτή τα δικαιώματα χρήσης της τα οποία φυσικά δεν θα πρέπει να σβήσετε.

Αν θέλετε και εσείς να καθορίσετε δικαιώματα Creative Commons για το ιστολόγιο σας, διαβάστε τις σχετικές οδηγίες στην παράγραφο 17.7 Ρυθμίσεις -> «Άδεια Creative Commons»