Αρχική » 2020

Αρχείο έτους 2020

Εικονική Μαθητική Επιχείρηση “Doric Soap”

DoricSoap
Erasmus

Translate

H ώρα

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

η Πρόσκλησης-Επιλογής-Κατανομής Στρατεύσιμου Προσωπικού

Πρόσκλησης-Επιλογής-Κατανομής Στρατεύσιμου Προσωπικού
(Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2003



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-22»

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-22»

O χρόνος υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών στα εν λόγω Νοσοκομεία
είναι από Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020.

Πληροφορίες στη σελίδα του υπουργείου εδώ.

 



Λήψη αρχείου

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η καινούρια σχολική χρονιά, και το σχολείο μας ανοίγει τις πόρτες του να υποδεχθεί τους μαθητές.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, οι  μαθητές καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο  στις 8.15 το πρωί. Θα ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, και τα μέτρα προστασίας. Στη συνέχεια θα παραλάβουν ωρολόγιο πρόγραμμα και τα σχολικά τους βιβλία. Θα παραμείνουν μέχρι τον αγιασμό και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Κατά την είσοδο και την παραμονή του στο σχολείο, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

 

Εκ της διεύθυνσης.

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ COVID-19

Συμπληρωματικό υλικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας με θέμα: «Μέτρα προφύλαξης από τον ιό SARS-Cov-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19».

Πατήστε, αντίστοιχα, παρακάτω για να ανοίξετε το υλικό:

  1. Διαβιβαστικό της Γενικής Γραμματέως του υπ. Παιδείας
  2. Οδηγίες  μάσκας για μαθητές  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ
  3. Οδηγίες μάσκας για μαθητές ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ- ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
  4. Αφίσες μάσκας ΔΕ
  5. Πώς θα πρέπει να μιλάω σε παιδιά και έφηβους για τον ιό (SARS-CoV-2) που προκαλεί τη νόσο COVID-19
  6. Για μαθητές: Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!
  7. Για εκπαιδευτικούς: Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!
  8. Για γονείς:  Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!

Μικρά Σχολεία με Μεγάλες Προσδοκίες

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 “Μικρά Σχολεία με Μεγάλες Προσδοκίες”

Εγκρίθηκε και ξεκινάει η υλοποίηση του έργου  “Μικρά Σχολεία με Μεγάλες Προσδοκίες” από την κοινοπραξία των Γυμνασίων Ελαφονήσου και Γερακίου και των Λυκείων Γερακίου και Νεαπόλεως, Τέσσερα μικρά και απομονωμένα Σχολεία της Ανατολικής Λακωνίας συνεργαστήκαμε με τη συμμετοχή της ΠΔΕ Πελοποννήσου για να αντιμετωπίσουμε την απαξίωση των σχολικών μονάδων και τη σχολική διαρροή με τελικό στόχο να εκπληρωθούν οι Μεγάλες Προσδοκίες για τους μαθητές και τις μαθήτριες που εκπαιδεύουμε.

Στόχος μας είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ που θα ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες των οικογενειών που επενδύουν στην εκπαίδευση των παιδιών τους και ταυτόχρονα θα υποστηρίζει την ένταξη και παραμονή μαθητών με οικονομικά ή άλλα προβλήματα.

H ομάδα έργου της δράσης αποτελείται από τον συντονιστή Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου  Δημήτριο Κελεφιώτη, τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Ελαφονήσου με προσαρτημένη Α΄ Λυκειακή Τάξη Κρανιδιώτη Βαρβάρα, τη Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Γερακίου  Παυλάκου Δήμητρα  και τις/τους  εκπαιδευτικούς Τσικνάκη Ειρήνη (Γυμνάσιο Ελαφονήσου), Τσιμπίδη Σοφία και Νικολαίδου Άννα ( Γυμνάσιο Γερακίου) , Σαράντη Ανθή ( ΓΕΛ Γερακίου) και Σταυράκου Μαρία, Ψαρράκη Παναγιώτη (ΓΕΛ Νεάπολης). Στις δραστηριότητες εγκατάστασης νέων τεχνικών και στρατηγικών εμπλέκεται το σύνολο των εκπαιδευτικών των σχολείων.

Στα πλαίσια της   δράσης   οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία μέσα  από  επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν στην  επισκόπηση και ανάλυση μοντέλων επαγγελματικού προσανατολισμού στην εκπαίδευση των χωρών της ΕΕ..  Θα εξοικειωθούν με εργαλεία και μεθόδους  που θα βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν τη συναισθηματική νοημοσύνη και τις κοινωνικές δεξιότητές τους μέσα από  συζήτηση και ανάλυση του τρόπου εμπλοκής του συναισθήματος στην καθημερινή σχολική ζωή, στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, στην οικοδόμηση αυτοπεποίθησης, στην αυτογνωσία και στην αυτοδιαχείριση των μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί επίσης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν «με πράξεις» μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων και εμπειριών που στοχεύουν στην προώθηση της υψηλότερης αυτοεκτίμησης των σπουδαστών, της αυξημένης συμμετοχής των μαθητών και της μεγαλύτερης συνοχής μεταξύ των εκπαιδευτικών, των σπουδαστών και των οικογενειών τους.  Έτσι θα αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις σχετικά με το πώς η δημιουργικότητα, η βελτιωμένη επικοινωνία και οι ενισχυμένες  δεξιότητες μπορούν να είναι αποτελεσματικοί σύμμαχοι στην αποθάρρυνση της σχολικής εγκατάλειψης και στην ευνοϊκότερη σχολική εμπειρία.

 

Τα μακροπρόθεσμα οφέλη από το έργο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

Εκπαιδευόμενοι

Η δημιουργία ευχάριστου και αποδοτικού μαθησιακού περιβάλλοντος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση που υποστηρίζει την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Συμβολή στη συνειδητοποίηση  των κοινών για όλους τους νέους της Ευρώπης προβλημάτων.

Εκπαιδευτικοί

Υποστήριξη των εκπαιδευτικών μέσω εμβληματικών ευρωπαϊκών δράσεων όπως αυτές του “Εrasmus” ώστε να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικοί στο εκπαιδευτικό τους έργο.

Σχολικές μονάδες.

Η ανάληψη ενημερωμένης δράσης αντιμετωπίζει τις τάσεις απαξίωσης και  επιβεβαιώνει τη θετική συμβολή των σχολείων μας στη ζωή του τόπου. Ταυτόχρονα η ανάδειξη της Ευρωπαϊκής και καινοτόμου διάστασης των δραστηριοτήτων μας θα οδηγήσει στην ισχυροποίηση τους ως φορέων προόδου στην αντίληψη της κοινότητας που υπηρετούμε.

Τοπική και ευρύτερη κοινωνία

Η ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των σχολείων υποστηρίζει την αυτοπεποίθηση της τοπικής κοινωνίας και μπορεί ακόμη και να αντιπαλέψει τη τάση της αστυφιλίας. Ακόμη το σχολείο ως κέντρο πολιτισμού συμβάλλει στην διαμόρφωση δημιουργικού πολιτιστικού κλίματος στη περιοχή του.

ΕΦ’ …ΗΜΕΡΑ ΓΕΡΑΚΙΑ

Πατήστε πάνω στην εφημερίδα για να εμφανιστεί ολοκληρωμένη

 

 

 

Σύστημα Υποβολής Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου

Το ηλεκτρονικό σύστημα μηχανογραφικών δελτίων, που αφορά στις ενέργειες των Σχολικών Μονάδων, βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://school.it.minedu.gov.gr



Λήψη αρχείου

Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής

«Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 18η Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59.



Λήψη αρχείου

Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων σχετικά με την ηλεκτρονική εφαρμογή e-εγγραφές

 



Λήψη αρχείου

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στo Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 12-06-2020.

 



Λήψη αρχείου

 



Λήψη αρχείου

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ακαδημαϊκού έτους 2020 – 2021

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος: www.fireservice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

 



Λήψη αρχείου

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2020 Ειδικών Μαθημάτων



Λήψη αρχείου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ 18/5/2020

Για όλες τις τάξεις θα ισχύει το πρόγραμμα μαθημάτων που ίσχυε πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

 

Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ

Τη βδομάδα απο 18/5/2020 έως και Παρασκευή 22/5/2020 οι μαθητές της  Α’ Λυκείου  θα χωριστούν σε δύο τμήματα Α1 και Α2. Οι μαθητές  θα προσέρχονται στο σχολείο τις ημέρες της εβδομάδας ανάλογα με το τμήμα στο οποίο ανήκουν.

Α1: Απο Βλάχος Ηλίας έως και Μαλαβάζο Αναστάσιο

Α2: Απο Μαρουδά Χρήστο έως και Φλώρου Ασημίνα

Δευτέρα 18/5/2020,

Τετάρτη 20/5/2020

Παρασκευή 22/5/2020

Α1
Τρίτη 19/5/2020

Πέμπτη 21/5/2020

 

Α2

 

Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ

Τη βδομάδα απο 18/5/2020 έως και Παρασκευή 22/5/2020 οι μαθητές της  Β’ Λυκείου  θα θα προσέρχονται στο σχολείο ανάλογα με το τμήμα  στο οποίο ανήκουν.

Δευτέρα 18/5/2020,

Τετάρτη 20/5/2020

Παρασκευή 22/5/2020

Β1
Τρίτη 19/5/2020

Πέμπτη 21/5/2020

Β2

 

Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ

Τη βδομάδα απο 18/5/2020 έως και Παρασκευή 22/5/2020 οι μαθητές της  Γ’ Λυκείου  θα προσέρχονται στο σχολείο καθημερινά.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΧΟΛΩΝ Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ακ. έτους 2020-2021



Λήψη αρχείου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΏΝ 2020

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών ακ. έτους 2020-2021.



Λήψη αρχείου

 

Επικοινωνία

Δ/ΝΣΗ: ΓΕΡΑΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Τ.Κ: 23051
ΤΗΛ: 2731071221
FAX: 2731071221
EMAIL: mail@lyk-gerak.lak.sch.gr 
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: https://blogs.sch.gr/lykgerak

Ο καιρός στο Γεράκι

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση