Αρχική » ΝΕΑ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας

Πρόσφατα σχόλια

Συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας

To ΓΕΛ Γερακίου, με την μαθητική ομάδα «Robokids»,  συμμετέχει  στο  “Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας (FIRST® LEGO ® League Greece)” , που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Μαΐου 2021 με θέμα τον αθλητισμό.

Η ομάδα Robokids θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την άθληση, με το Περιβάλλον και την Ιστορία στον τόπο τους, συνδυάζοντας τις νέες τεχνολογίες και τη ρομποτική.

Το 2020-2021 RePLAY season ενθαρρύνει μαθητές να ενταχθούν στο χώρο του αθλητισμού, μέσα από τη δημιουργικότητα, τις πρακτικές STEM και το παιχνίδι και να αναπτύξουν νέους, καινοτόμους τρόπους για να μυηθούν στις αρχές και στις αξίες του χώρου.

Στη διοργάνωση θα λαβουν μέρος 73 ομάδες, οι οποίες αποτελούνται από 550 μαθητές και 120 προπονητές.

Οι 15 πρώτες ομάδες προάγονται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα “Open International FIRST LEGO League Greece”, το οποίο θα έχει την τιμή να διοργανώσει η Eduact. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ελληνικός οργανισμός αναλαμβάνει τη διοργάνωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Το FIRST® LEGO ® League Greece θα διεξαχθεί φέτος σε υβριδικές συνθήκες και η μετάδοση θα γίνει από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Οι ομάδες θα διαγωνιστούν ψηφιακά συνδυάζοντας σύγχρονες και ασύγχρονες διαδικασίες για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Innovation Project, το Robot Design & Robot Game και Core Values. Ουσιαστικά πρόκειται για την παρουσίαση καινοτόμου λύσης επί του προβλήματος που εντόπισαν στην κοινότητα, και το σχεδιασμό/προγραμματισμό ρομπότ για την επίλυση θεματικής πίστας. Οι βασικές αξίες που διέπουν τις ομάδες που θα συμμετέχουν είναι η ανακάλυψη, η καινοτομία, η αποτελεσματικότητα, η συμπερίληψη, η συνεργατικότητα και η διασκέδαση.

Προπονητές:

Ανθή Σαράντη (Φυσικός)

Νίκος Χαραλαμπόπουλος ( Μαθηματικός)

Εμάνουελ Μποτέζ ( μαθητής Γ΄Λυκείου)

Συμμετέχουν οι μαθητές της Α τάξης :

Βλάχου Όλγα

Δάνα Λουκρητία

Δαράκη Ελένη

Ζάχος Ηλίας

Κούρλα Μαρία

Κουρτέσης Κώστας

Σαρρή Ματούλα

Φελέκος Γιάννης

 

Το ευρύ κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις διαδικασίες μέσω live streaming από την ιστοσελίδα https://firstlegoleague.gr/. Σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

 

 

 

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων