Όμιλος Γερμανικών: “Deutsch geht durch den Magen”

Στον φετινό όμιλο Γερμανικών μαθητές σχολείων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες θα συνεργαστούν, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και της πλατφόρμας του eTwinning, προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα γράφοντας για τον εαυτό τους, το σχολείου τους και την χώρα τους. Βασικό θέμα του έργου είναι το φαγητό και η μαγειρική. Ποιο είναι το αγαπημένο τους φαγητό και ποια είναι τα παραδοσιακά φαγητά της χώρας τους;

Οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν, να εμπεδώσουν και να διευρύνουν  το λεξιλογίου γύρω από το θέμα «Essen/ φαγητά» και «Kochen/ μαγειρική». Θα ζωγραφίσουν, θα ετοιμάσουν παρουσιάσεις και βίντεο, θα ανταλλάξουν συνταγές και θα μαγειρέψουν.

Στόχος του ομίλου είναι να παροτρύνει τους μαθητές από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτιστικό περιβάλλον, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση, να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στις ΤΠΕ και παράλληλα να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις σε ένα αυθεντικό περιβάλλον, επιτυγχάνοντας έτσι τον επικοινωνιακό στόχο που έχει η εκμάθηση της ξένης γλώσσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *