Was isst/trinkst du gern/nicht gern?

 

Welche ist deine Lieblingsfarbe?

 

Das Oktoberfest

Das Oktoberfest είναι η μεγαλύτερη γιορτή μπύρας στην Γερμανία και κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες έρχονται στο Μόναχο της Γερμανίας για να διασκεδάσουν.

Διαβάστε το κείμενο στην σελίδα 34 του διδακτικού βιβλίου Luftballons – Band 2 (Εκδόσεις Κουναλάκη) και συμπληρώστε τα κενά στο παρακάτω κείμενο. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε επίσης εδώ.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να ξεκινήσετε την άσκηση! Καλή διασκέδαση! Viel Spaß!

Tag der Europäischen Sprachen – Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου από το 2001.

Σε όλη την Ευρώπη, 800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι που εκπροσωπούνται στα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ενθαρρύνονται να μάθουν περισσότερες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, στο σχολείο ή εκτός σχολείου. Το Συμβούλιο της Ευρώπης,  έχοντας πεισθεί ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για επίτευξη μεγαλύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας, προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/el-GR/Default.aspx

 

Γι’ το λόγο αυτό και αφού συζητήσαμε μέσα στην τάξη για την σημασία της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας, αποφασίσαμε να ψάξουμε κάποιες από τις αγαπημένες μας λέξεις και σε άλλες γλώσσες, να τις καταγράψουμε σε ένα χαρτόνι και να τις παρουσιάσουμε στους υπόλοιπους μαθητές. Κάποιοι μαθητές έβαψαν τις σημαίες ευρωπαϊκών χωρών, κάνοντας εξάσκηση και επανάληψη των χρωμάτων στα Γερμανικά.

Κάποιες από τις αγαπημένες μας λέξεις ήταν:

αγάπη = Liebe

φιλία = Freundschaft

ειρήνη =Frieden

καλημέρα = Guten Morgen

ευχαριστώ = Danke

παίζω = spielen

 

Ein neues Schuljahr beginnt


Καλή σχολική χρονιά!

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει. Στην πόρτα της τάξης των Γερμανικών υπάρχει ένα μεγάλο «Σχολικό χωνί – Schultüte» και ένας πίνακας που εύχεται στους μαθητές «Καλή σχολική χρονιά». Μέσα στην τάξη μια έκπληξη περιμένει τους μαθητές της Ε’ Τάξης: ένα μικρό σχολικό χωνάκι με μικρά δωράκια. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε αφενός να «γλυκάνουμε» τους νέους μας μαθητές και αφετέρου είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια εισαγωγή στον γερμανικό πολιτισμό και το έθιμο αυτό, που θέλει τα πρωτάκια στην Γερμανία να πηγαίνουν την πρώτη μέρα του σχολείου κρατώντας ένα τέτοιο χωνί. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

 

Wortschatz zum Thema Familie

Lernen leicht gemacht!

Hier könnt ihr leicht den Wortschatz zum Thema «Familie» lernen.

Klickt einfach auf das Bild!

Viel Spaß!!

Εδώ μπορείτε να μάθετε εύκολα και ευχάριστα το λεξιλόγιο σχετικά με το θέμα «οικογένεια»

Κάντε κλικ στην εικόνα και καλή διασκέδαση!

Familie

Deutschlehrerpreis 2017

Auch dieses Jahr machen wir mit beim Deutschlehrerpreis!

Unser Thema: Ausspracheschulung

Dabei haben wir unsere eigenen Videos bzw. Werbungen gemacht.

Schaut euch hier genau der Projektverlauf an!

Viel Spaß

https://prezi.com/aympwa7_eaie/deutschlehrerpreis-2017/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

gruppenarbeitfestigung

Die Familienmitglieder mit QR Codes

Με αφορμή την 2η διακρατική συνάντηση των συντονιστών του προγράμματος «ELF- ERASMUS+» που έγινε στην Αλεξανδρούπολη παρουσίασα με την βοήθεια των μαθητών του 1ου Πειραματικού Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης μια διδακτική ώρα με θέμα την διδασκαλία των μελών της οικογένειας με την χρήση των tablets και QR- Codes.

Die familie from Valentina Kapoglou

Laternenfest in Alexandroupolis

laternen_fotos1

Κάθε χρόνο στις 11. Νοεμβρίου γιορτάζεται από τους μικρούς μαθητές της Γερμανίας η γιορτή του Αγίου Μαρτίνου (Sankt Martin) ή απλά η γιορτή των φαναριών (Laternenfest). Κρατώντας φαναράκια και τραγουδώντας τραγουδάκια για τον Άγιο Μαρτίνο οι μικροί μαθητές κάνουν πομπές στις γειτονιές τους και θυμίζουν στον κόσμο τη σημασία του να μοιραζόμαστε και να προσφέρουμε χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα.

martinsumzug_alex

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας αυτής το Glossomobil σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του Σχολείου μας κυρία Καπόγλου Χρυσοβαλάντου και την συμμετοχή εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας της περιοχής μας διοργάνωσαν και αναβίωσαν το έθιμο του Αγίου Μαρτίνου στο προαύλιο του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου.

Μαθητές από διάφορα σχολεία της περιοχής μας εξοπλισμένοι με ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι, ψαλίδι και κόλλα συμμετείχαν στην κατασκευή φαναριών και μετά την ολοκλήρωσή τους έκαναν μια μικρή περιφορά στο πάρκο «Ανεξαρτησίας» τραγουδώντας τραγούδια για τον Άγιο Μαρτίνο.