eTwinning

2021-2022

Spaß mit Deutsch

Οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 1ου Πειραματικού Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης συμμετέχουν στο  πρόγραμμα eTwinning με τίτλο: «Spaß mit Deutsch» «Διασκεδάζουμε με τα Γερμανικά»

Χώρες συνεργασίας: Ελλάδα, Ουκρανία, Σλοβακία, Πολωνία, Τσεχία και Γαλλία

Γλώσσα επικοινωνίας: Γερμανικά

Περιγραφή έργου: Οι μαθητές των συνεργαζόμενων χωρών θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την Γερμανική Γλώσσα με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Θα συστηθούν, θα περιγράψουν το σχολείο τους, θα μιλήσουν/γράψουν για τα χόμπι τους και θα ανταλλάξουν ευχές για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

IMG 20220211 112325 IMG 20220211 115915 IMG 20220211 120005 IMG 20220211 122133 1o dim

2015-2016

eTWinning: Wir warten auf Weihnachten

Μαθητές από δεκαεπτά (17) διαφορετικά σχολεία της Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα Γερμανικά που έμαθαν και να ανταλλάξουν Χριστουγεννιάτικες ευχές με μαθητές από άλλες χώρες.

Θα φτιάξουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες, θα γράψουν ευχές στη γερμανική και μητρική τους γλώσσα και με απλές προτάσεις θα κάνουν αναφορά στα Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα της χώρας τους.
Στη συνέχεια θα στείλουν τις κάρτες τους στα συνεργαζόμενα σχολεία και με τις κάρτες που θα λάβουν αντίστοιχα θα φτιάξουν ένα «Adventskalender» – Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο – το οποίο αποτελεί ένα γερμανικό έθιμο. Πρόκειται για ένα ημερολόγιο με 24 αριθμημένες θέσεις, που συμβολίζουν τις μέρες του Δεκέμβρη μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Οι θέσεις είναι κλεισμένες με ένα πορτάκι πίσω από το οποίο κρύβεται μια έκπληξη!!

 label

2013-2014

Όμιλος “eTwinning”: Μια φορά και έναν καιρό…”

Και φέτος θα λειτουργήσει στο χώρο του 1ου Πρ. Πειραματικού Δ. Σ. Αλεξανδρούπολης

Όμιλος Γερμανικών με θέμα τα παραμύθια.

Μέσω eTwinning μαθητές σχολείων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες θα συνεργαστούν και θα γνωρίσουν παραμύθια των χωρών αυτών, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Έτσι στο πρώτο μέρος οι μαθητές του ομίλου θα γνωρίσουν και θα παρουσιάσουν στους μαθητές των συνεργαζόμενων χωρών παραμύθια των Αδερφών Γκρίμ δημιουργώντας κόμικς, βίντεο, Laporello κ.ά.

Στο δεύτερο μέρος η κάθε χώρα θα παρουσιάσει ένα παραμύθι από τη δική του χώρα και στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν όλα τα παραμύθια με σκοπό να δημιουργήσουν ένα βιβλίο (είτε σε απλή είτε σε ηλεκτρονική μορφή) που θα συμπεριλαμβάνει τα παραμύθια των χωρών συνεργασίας.

Δείτε εδώ τις φάσεις του ομίλου

 label

2012-2013

Όμιλος “eTwinning: Ελάτε να γνωριστούμε” 

Οι Όμιλοι είναι ένας νέος θεσμός στην δημόσια εκπαίδευση και αποτελούν μια καινοτόμο διαδικασία του Προγράμματος Σπουδών των Πειραματικών Σχολείων. Λειτουργούν μετά την λήξη του κανονικού ωραρίου με σκοπό την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων και κλίσεων των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτού του θεσμού ξεκίνησε τον Οκτώβριο στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξ/πολης ο όμιλος  «e-Twinning: «Ελάτε να γνωριστούμε» (τάξεις Ε΄, ΣΤ΄) με υπεύθυνη του ομίλου την κυρία Καπόγλου Β. εκπ/κό Γερμανικών.

Στόχος του ομίλου είναι να παροτρύνει τους μαθητές από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση, να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στις ΤΠΕ και παράλληλα να χρησιμοποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους σε ένα πραγματικό περιβάλλον, επιτυγχάνοντας έτσι τον επικοινωνιακό στόχο που έχει η εκμάθηση της ξένης γλώσσας.

Το  eTwinning (www.etwinning.net) είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο της οποίας το σχολείο μας θα συνεργάζεται με σχολεία από την

-Γαλλία,

-Εσθονία,

-Φινλανδία και

-Πωλονία

χρησιμοποιώντας ως γλώσσα επικοινωνίας τα Γερμανικά.

Ο τίτλος του έργου μας είνα «Flaschenpost – Μήνυμα σε μπουκάλι» και στο επίκεντρο βρίσκεται η πόλη μας ως παραθαλάσσια περιοχή. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο οι μαθητές θα γράφουν κείμενα στο Word, θα βγάζουν φωτογραφίες, θα κάνουν παρουσιάσεις με κείμενα, φωτογραφίες και εικόνες σε διάφορα λογισμικά και τις διαδικτυακές πλατφόρμες, θα δημιουργήσουν μια αφίσα για την πόλη τους και τέλος θα στείλουν τις δημιουργίες τους και τα κείμενα τους στις χώρες συνεργασίας μέσα σε μπουκάλια, που θα έχουν διακοσμήσει οι ίδιοι. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους, να γνωρίσουν και άλλες παραθαλάσσιες περιοχές, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση και να χρησιμοποιήσουν τα Γερμανικά σε πραγματικό περιβάλλον.

Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών) με τη χρήση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, Forum, λογισμικών όπως Word, Powerpoint, βίντεο, φωτογραφιών και της πλατφόρμας επικοινωνίας Twinspace, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για το eTwinning σαν εργαλείο συνεργασίας των eTwinners.

Σχόλιο (1)

    georgia7 Οκτωβρίου 2013 στις 16:15       Απάντηση

    poly oraia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *