ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2019 – “Αγαπώ την άθληση – Αγαπώ την υγεία μου”

“Αγαπώ την άθληση – Αγαπώ την υγεία μου” Με αυτό το κεντρικό σύνθηκα πραγματοποιήθηκαν και εφέτος δράσεις στα πλαίσια του εορτασμού της “Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού”, την Παρασκευή 27-9-2019.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με το παραπάμω κεντρικό σύνθημα και με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων οι σχολικές μονάδες κλήθηκαν να υλοποιήσουν, εντός του σχολικού ωραρίου, αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά) και σε αυτά τα πλαίσια το 1ο Γυμνάσιο Νάξου αποφάσισε να υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:

  • αεροβική με ασκήσεις ενδυνάμωσης  χορό,
  • ομαδικά -ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, πετοσφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δημιουργία μικτών ομάδων).
  • ομιλία απο τον Ελληνα πρωταθλητή των 1500 μέτρων Ανδρέα Δημητράκη

Οι παραπάνω δράσεις έδωσαν την δυνατότητα σε όλους του μαθητές του σχολείου μας να συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στον εορτασμό και να απολαύσουν την χαρά της συμμετοχής σε ενεργές αθλητικές δραστηριότητες.