Σχολικός περίπατος στον Αϊ Γιώργη – Επίσκεψη των μαθητών της Γ τάξης στο ΓΕΛ Νάξου

Η παραλία του Αγίου Γεωργίου είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τις εκδρομές  του σχολείου μας. Βρίσκεται στην Χώρα, κοντά στο σχολείο, είναι  εύκολα προσβάσιμος  και κυρίως διαθέτει μία μεγάλη παραλία  με άμμο κατάλληλη   να παίξουν  τα παιδιά. Έτσι  λοιπόν, λίγο πριν τη λήξη των μαθημάτων για  τη φετινή χρονιά,  επιλέξαμε τον Αϊ Γιώργη για να πραγματοποιήσουμε  σχολικό περίπατο.

Οι μαθητές ξεχύθηκαν στην παραλία, έπαιξαν ποδόσφαιρο και βόλεϋ, χαλάρωσαν και απόλαυσαν την θέα που προσφέρει.

Η σημερινή μέρα της εκδρομής όμως,  έδωσε την  ευκαιρία στους μαθητές της   Γ’ τάξης  να πραγματοποιήσουν    επίσκεψη στο ΓΕΛ Νάξου και να ενημερωθούν για τον τύπο αυτόν του Λυκείου  . Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουν ήδη επισκεφτεί το ΕΠΑΛ Νάξου κι έχουν ενημερωθεί  σε ότι αφορά την Επαγγελματική Εκπαίδευση , το αντικείμενο επαγγελματικών κλάδων και ειδικοτήτων , τη δυνατότητα πρόσβασης στα ΤΕΙ και ΑΕΙ και τέλος την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Οι επισκέψεις αυτές θεωρούνται απαραίτητες  γιατί σε λίγες μέρες τα παιδιά  θα κλιθούν να επιλέξουν τον τύπο του Λυκείου που θέλουν να ακολουθήσουν.

Έτσι, πριν την αναχώρηση του σχολείου για τον Αϊ Γιώργη ,από τις 8:30 πμ ως τις 9:20πμ  οι τελειόφοιτοι μαθητές μας  μετέβηκαν στο Γενικό Λύκειο  Νάξου. Εκεί ο Υποδιευθυντής του σχολείου κ. Κόντες Ιωάννης ενημέρωσε τα παιδιά για τη φοίτηση στο Γενικό  Λύκειο,  για τα μαθήματα των κατευθύνσεων, τα επαγγέλματα  και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης   που σχετίζονται με αυτά. Τέλος, ενημερώθηκαν για τα επαγγέλματα του λογιστή και του λογοθεραπευτή παρακολουθώντας σχετικά   βίντεο.