Θέμα: Ενημέρωση Κηδεμόνων για Εξετάσεις Υποψήφιων Μαθητών Μουσικού Σχολείου 2024-2025.

Αγαπητοί Γονείς – Κηδεμόνες, 

Θα ήθελα να σας ενημερώσουμε για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Μουσικού Σχολείου. 

Με το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Αθήνα, Αρ. Πρωτ. 57952/Δ2/30-05-2024 «…. Η διαδικασία για την επιλογή των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α ́ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων θα πραγματοποιηθεί τις εργάσιμες ημέρες από 19 έως 21 Ιουνίου 2024 και θα ξεκινήσει  ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 10.00 με τη γραπτή εξέταση των υποψηφίων [ακρόαση ηχητικού δίσκου (cd)]. Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα με την εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή. …….» 

Η εισαγωγική εξέταση των μαθητών στη Χίο, θα διενεργηθεί: 

  • Γραπτή Εξέταση για όλους/ες μαθητές / τριες την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/06/2024 στο Μουσικό Σχολείο στις 10:00 π.μ
  • Εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή (προφορική) : 
  • Όσων το Επώνυμο αρχίζει από Α έως Λ την ΤΕΤΑΡΤΗ  19/06/2024 (συνέχεια της προηγούμενης Εξέτασης) 
  • Όσων το Επώνυμο αρχίζει από Μ έως Ψ την ΠΕΜΠΤΗ 20/06/2024 από τις  10:00 π. μ

Η προσέλευση των μαθητών/τριών θα είναι από τις 09:00 έως 09:30 π.μ.  

Αν κάποιος / α έχει δυσκολία στην ημερομηνία μπορούμε να αλλάξουμε την σειρά και να εξεταστεί σε κατάλληλο χρόνο. 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από προηγούμενο έγγραφο και τηλεφωνικά, σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν τα παιδιά, θα διενεργηθεί ένα είδος  προσομοίωσης της εξέτασης, όπου  μουσικοί του σχολείου μας θα τους εξηγήσουν τη μορφή που θα έχει η εξέταση. Η ημέρα και ώρα είναι Τρίτη 18 Ιουνίου στις 09:30 π.μ. (Ώρα Προσέλευσης 09:00 π.μ).  

Θα θέλαμε, τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι για τις δύο αυτές ημερομηνίες οι βεβαιώσεις για γονικές άδειες, που ενδεχομένως θα χρειαστούν, θα σας δοθούν από τo Μουσικό Σχολείο.  

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Σχολείου (https://blogs.sch.gr/gymmouschi/) το απόγευμα στις 20 Ιουνίου και θα εμφανίζονται τα αρχικά του Ονοματεπώνυμου του μαθητή/τριας και ο κωδικός (αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησής σας) που θα δοθεί στον/στην κάθε γονέα/κηδεμόνα. 

Οι εγγραφές θα γίνουν κανονικά στα σχολεία (Γυμνάσια) που ανήκουν οι μαθητές/τριες και κατόπιν με διαδικασίες του σχολείου θα γίνουν οι μετεγγραφές για το Μουσικό Σχολείο. 

Με εκτίμηση 

O Διευθυντής

Αναστάσιος Κουτσοδόντης