Λάμπης Βασιλιάδης και ο μαγικός κόσμος του πιάνου!

Στις 12 με 14 Οκτωβρίου είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τον πιανίστα και καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κύριο Λάμπη Βασιλιάδη. Σε αυτό το τριήμερο είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους μαθητές μας για για τις σπουδές στα Μουσικά Πανεπιστήμια, να παραδώσει ανοικτό σεμινάριο πιάνου, και να μας μυήσει στον κόσμο του Schumann μέσω της συναυλίας του στο Ομήρειο.

Θεωρούμε πως τέτοιες ευκαιρίες γνωριμίας με καλλιτέχνες αφοσιωμένους στην τέχνη τους αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εκπαιδευτικού ρόλου του Μουσικού Σχολείου. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν από το ζωντανό παράδειγμα τους ενώ βρίσκονται στην πορεία να ανακαλύψουν τον δικό τους δρόμο.
Θα θέλαμε λοιπόν να τον ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά για αυτό το υπέροχο τριήμερο και για τις γνώσεις που τόσο απλόχερα μας προσέφερε.
Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να υπογραμμίσουμε πως αυτή η πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ο οποίος πάντα στέκει δίπλα στις ανάγκες του σχολείου.

Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους Venetis Luxuri Apartments – Γιάννης Γεωργίου Βενέτης , Καφαλτί , Βραδύπους, Το Τσίκουδο και το Τυπογραφείο ΕΝΤΥΠΟ για την ευγενική τους χορηγία.