Δελτίο τύπου για τα αποτελέσματα των μαθητών του σχολείου στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Χίος 30-7-2022

Προς τους αποφοίτους της Γ Λυκείου
του Μουσικού Σχολείου Χίου

Αγαπητά μας παιδιά,

Μετά από έξι χρόνια συνύπαρξης, σε μία σχολική καθημερινότητα που, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ήταν για όλους μας γεμάτη αντιξοότητες λόγω της πανδημίας, αισθανόμαστε την ανάγκη να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες σκέψεις μας με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήταν για την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας, όπως κάθε χρόνο, η στιγμή της δικής σας δικαίωσης και της δικής μας χαράς για τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλατε και εσείς και εμείς ως συνοδοιπόροι σας σ’ αυτήν την πορεία.

Η πορεία αυτή κατέληξε για κάποιους από εσάς να τερματίζετε πρώτοι, κάποιοι άλλοι να τερματίζετε στην πρώτη δεκάδα στις σχολές που επιλέξατε. Πέρα όμως από αυτό, το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως κατακτήσατε το στόχο σας: να εισαχθείτε στη σχολή της πρώτης προτίμησής σας. Και όλοι όσοι από εσάς επιλέξατε το δρόμο της μουσικής επιστήμης/τέχνης να είστε ήδη επιτυχόντες στα αντίστοιχα τμήματα.

Δεν θα σταθούμε όμως μόνο σ’ αυτό. Θα αδράξουμε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να τονίσουμε το ρόλο της μουσικής και της καλλιτεχνικής εν γένει παιδείας στα έξι χρόνια σπουδών σας στο σχολείο μας. Γνωρίζουμε, πλέον, ότι, με τις εμπειρίες που θα κουβαλάτε ως ψυχικό αποτύπωμα από τα σχολικά σας χρόνια, σας ανοίξαμε την πόρτα προς το μέλλον σας, ώστε να είστε συγκροτημένοι, ευαισθητοποιημένοι και ανήσυχοι ακαδημαϊκοί πολίτες.

Υ.Γ. Σεβόμενοι το ότι τα αποτελέσματα αποτελούν προσωπικά σας δεδομένα, δεν προχωρήσαμε σε ανακοίνωσή τους με τα ονοματεπώνυμά σας. Η επιτυχία είναι δική σας και σας αφήνουμε να τη διαχειριστείτε εσείς, όπως επιθυμείτε.

Συγχαρητήρια σε όλους σας και, βέβαια, στους γονείς και στις οικογένειές σας!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Χίου

epityxontes mousikou 2022